A titokzatos Wright-Patterson támaszpont és a Holdpor projekt

1961-ben a Wright-Patterson légibázison kezdődött a Moondust (Holdpor) program, amely a lezuhant UFO-k szerkezeti vizsgálatával foglalkozott, kiemelkedő tudósok bevonásával.

A földönkívüliekkel történt kapcsolatfelvétel előtt épült és már régóta használt katonai támaszpontok jelentősége akkor került előtérbe, amikor a hadsereg szerencsétlenül járt UFO-k roncsaihoz, illetve ufonauták holttestéhez jutott és megkezdte ezek vizsgálatát.

Több bázisról terjedt el az a hír, hogy lezárt épületeikben idegen járművek vagy lények földi maradványait őrzik. A támaszpontok között van egy, amely körül igen sok legenda kering. Ez a Wright-Patterson légibázis. Nézzük meg először a tényeket.

Nathan F. Twining
Nathan Twining tábornok

A Wright-Patterson támaszpont volt a Kék Könyv tervezet székhelye és a negyvenes évek végén Nathan Twining tábornok, a híres Twining-jelentés összeállítója is itt dolgozott.

Szintén ez a bázis ad otthont az 1961-ben kezdődött és a jelenleg is folyó Moondust (Holdpor) nevű kutatóprogramnak, amely a Földre hullott idegen űreszközök és hulladékok vizsgálatával foglalkozik.

Ebbe a hivatalos nyelven megfogalmazott kategóriába tartoznak a lezuhant UFO-k roncsai is. A program keretében megszerzett szerkezeteket és eszközöket a Blue Fly (Kék Légy) projekt kutatói próbálják hasznosítani a repülés- és űrtechnikában.

A támaszpont területén található a 18-as hangár, amelyben hatalmas mélyhűtő-tartályok vannak és a Kék Szoba, ahol olyan titkos dolgokat tárolnak, hogy a biztonsági őrök megtagadták a belépést magától a védelmi minisztertől és Barry Goldwater szenátortól is.

Goldwater szenátor egyébként azon kevés politikusok egyike, aki nyíltan állt az UFO-kérdéshez és megpróbált utánajárni minden, ezzel kapcsolatos információnak, ám láthatjuk, hogy az ő kapcsolatai is kevésnek bizonyultak ahhoz, hogy bejusson egy ilyen jellegű épületbe.

Ezek után hihetőbbé válnak azok a hírek, miszerint egyes bázisokra, például Dulcébe vagy az 51-es körzetbe, még maga az amerikai elnök sem léphet be engedély nélkül.

Mindezek után vegyük sorra a Wright-Patterson támaszpont körül keringő híreket. A bázissal kapcsolatban leggyakrabban azt említik, hogy lezuhant UFO-k roncsait és szerencsétlenül járt utasaik holttestét tárolják ott, így például a roswelli vagy az azteci katasztrófa maradványait, de időnként külföldről származó UFO-darabokat is szállítanak ide, például Dél-Afrikából vagy Ausztráliából.

Több szemtanú is akadt, akik látták a járműveket vagy az idegeneket a támaszponton, például egy szövetbiológus, aki 1959-ben részt vett egy titkos kísérletben, amelynek során földönkívüliek tetemeit vizsgálták.

UFO a hangárban

Ezeket a roncsokat a 18-as hangárban tárolják, amelynek egyik helyiségét Kék Szobának nevezik. Itt ápolták a szerencsétlenségeket túlélő ufonautákat. A Kék Szoba elnevezés eredete ismeretlen, de az UFO-kkal kapcsolatban leggyakrabban előforduló szín a kék.

Gondoljunk csak a Kék Könyvre, a nyilvánosságnak szánt UFO-esetek és magyarázataiknak kötetére, a most tárgyalt Wright-Patterson bázis Kék Szobájára, a Kék Légy kutatóprogramra vagy a Kék fiúknak nevezett helikopterpilótákra, aki az amerikaiak által irányított UFO-kat kísérik.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

error:
Send this to a friend