Tinédzserek rémisztő találkozása egy „fekete szemű gyerekkel”, aki a sátruk körül ólálkodott

Szerző képe

Rejtélyek Szigete

Rejtélyek

2021 nyarán egy fiatal pár hátborzongató találkozást élt át egy fekete szemű gyerekkel az angliai Cannock Chase erdejében – olvasható Lee Brickley paranormális kutató legújabb könyvében.

A Birmingham Live beszámolója szerint az 1980-as évek óta többen is látták a fekete szemű gyereket Cannock Chase erdős részein.

Egyesek szerint a gyakorta látni vélt fekete szemű gyerek egy fiatal lány szelleme, akit az 1960-as években gyilkoltak meg errefelé, mások viszont azon a véleményen vannak, hogy démonról vagy földönkívüliről lehet szó.

Lee Brickley, aki a paranormális jelenségek ismert kutatója, az utóbbi évtizedekben kiemelt figyelmet szentelt a Cannock Chase-i rejtélyeknek, illetve a fekete szeműekkel való találkozásoknak. Legújabb könyvében (Haunted Cannock Chase: True ghost stories from the UK’s spookiest location) többek között egy tinédzser pár hátborzongató történetéről is beszámol, melyet a fiatalok személyesen neki meséltek el.

Lee Brickley és legújabb könyve

Kylie és Ben 2021 nyarán a covid-járvány miatt nem találkozhattak, de az akkor 17 éves ifjak a szabályozásokra fittyet hányva, sátorozni indultak a Staffordshire-i Cannock Chase egyik erdejébe.

Éjfél környékén a sátrukon kívüli motoszkálásra ébredtek, de nem bújtak elő, mivel arra gondoltak, valószínűleg csak egy szarvas lehet, ezért inkább csendben maradtak, várva míg az állat odébb áll.

De amikor tudatosult bennük, hogy ezek valójában lépések hangjai, lehúzták a sátor cipzárát, hogy körül nézhessenek kicsit jobban.

Ekkor egy kisgyerek kuncogására lettek figyelmesek, ezért bekapcsolták zseblámpáikat, hogy ráleljenek a hang forrására a sötét erdőben.

Egyesek úgy vélik, hogy egy 60-as években meggyilkolt lány szelleméhez köthetők az ijesztő találkozások (Kép:  Lee Brickley)

Először Ben vette észre, amint egy alak fáról fára ugrál, olykor kinézve egy-egy fatörzs mögül. Ezután viszont egy tisztáson megmutatta magát, feladva eddigi rejtekhelyét.

Kylie így emlékszik vissza a jelenetre:

„Nagyon meg voltam rémülve. Olvastam ugyan a fekete szemű gyerekről az újságokban, de nem igazán tudtam hinni benne, egészen addig, míg ott nem állt előttem.”

„Azonnal tudtam, hogy az igazival van dolgunk, mert úgy mozgott a fák között, ahogy arra ember nem képes. Az a benyomásom támadt, mintha egyik helyről a másikra teleportálna.”

Ben rávilágított a fekete szemű gyerekre, aki csak állt ott, kissé lehajtott fejjel és őket bámulta:

„Ekkor egyre hangosabbá vált a nevetés, amely úgy hangzott, mintha egyszerre mindenfelől jönne, pedig láttuk, hogy közvetlenül előttünk állt. Egy pár pillantra valóban megzavarta a tájékozódásunkat. Ezután az alak lehajolt, mintha csak a cipőjét igazgatná, majd hirtelen felállt és egy közeli ösvényen eltűnt.”

A félelmetes találkozás után a megrémült tinédzserek sátrukban összebújva várták, hogy megvirradjon. Amikor reggel 7-kor előbújtak, a sátor körül egyenletesen elhelyezett kőkupacokat és a fákon lógó, leginkább az indiánok szellemfogóira hasonlító tárgyakat vettek észre.

Reszketve ugyan, de elindultak Ben kocsijához, amely 15 perc sétányira volt táborhelyüktől. Alig indultak el, amikor Ben meglátta a fekete szemű gyereket, amint egy tölgyfa mögül bámul rájuk. „Hagyj minket békén!” – kiáltotta a fiú, majd Kylie-val rohanni kezdtek az autó irányába.

A könyv szerzője, Lee Brickley elmesélte, hogy ő maga is találkozott a fekete szemű gyerekkel 2018 áprilisában Birches Valleyben.

„Körülbelül száz méterrel előttem jelent meg. Nagyjából harminc másodpercig meredten bámult rám, majd nyomtalanul eltűnt.” – idézi fel Brickley az akkor történteket.

A kutató úgy véli, Cannock Chase-ben – vagy közvetlen közelében – egy portál működik, melyen át különböző világok lényei és entitásai érkeznek a mi világunkba, s ennek köszönhető a számtalan paranormális jelenség, melyet az utóbbi évtizedekben dokumentáltak a területen.

Máshonnan érkeznek?

„Úgy gondolom ezekben az erdőkben nem csak halottak szellemei, de más, nem evilági lények is megfordulnak, akik egy másik, jóval sötétebb helyről származnak.” – állítja Brickley.

A 34 éves, Cannockban élő férfi hat hónapot töltött legújabb könyvének megírásával, mely tartalmazza a legérdekesebb, és legizgalmasabb paranormális eseteket, melyek az elmút 20 év során a környéken történtek.

(Mirror)

Fekete szemű emberek

Kövess minket a Facebookon!

LEGÚJABBAK

error:
Send this to a friend