Te Mit választanál? – Lábjegyzet a Tudatos Teremtéshez

A 21. századi ember alapélménye a siker. A nincs öregség, nincs betegség, nincs halál illúzióvilága. Mindezzel párosul a bármit megtehetsz, bármit elérhetsz, bármi a tiéd lehet.

Csak az apró betűs részt, az alig látható csillaggal jelölt lábjegyzetet nem olvassuk el elég alaposan: hogy tudniillik mindez ugyanúgy önámítás, illúzió. Pont mint az ellenkezője, hogy szükségszerűen megöregszel, megbetegszel, meghalsz, hogy sorsod fogja vagy, hogy nem tehetsz önmagadért semmit, hogy soha nem lehetsz gazdag, sikeres, vagy bármilyen amilyen lenni szeretnél.

A világ rendje az egyensúly, a középút tanításában rejlik. Az ember a saját mértékén belül szabad, de semmi és senki ezen a világon saját mértékét át nem hághatja.

Mert minden ember aki erre a világra érkezik, meghatározott céllal és sorssal jön, és míg napi cselekedetei irányítását bár saját kezébe ragadhatja, és hajóját új partok felé fordíthatja, a tenger hullámai és a mélytengeri áramlatok felett nem parancsolhat.

Ha gondolatai irányvételét kitartó gyakorlással kézbe ragadja is, a tudattalan sorskönyvi parancsai felett uralmat szerezni, már komoly önismereti munka. Ahhoz, hogy a világba valóban bele teremtsük, amit szeretnénk, ismernünk kell, mi rejtezik lelkünk mélyebb termeiben. Mi van tudattalanunkban.

Modernkori siker-kalauzok

A mai siker-kalauzok többsége, olcsó fantázia-gyűjtemény Judás-pénzen vett talmi gazdagságról. Álmodozz és kívánj magadnak sok pénzt, erőt, egészséget! De valóban ezt akarod? Miért van, hogy a legtöbb ember bár azt gondolja erre áhítozik, mégsem ezt kapja?

A válasz egyszerű: mert tudata mélyebb rétegei szennyezettek. Olyan vágyaktól és indulatoktól terheltek, amelyek egészen más irányba terelik tudatát. Mindenki tudatos teremtő. Mindenki pontosan azt kapja a világtól, amit mélyebb vágyvilága megidéz. Mindenki pontosan abban a világban él, amit maga számára teremtett, gondolataival, cselekedeteivel, választásaival és döntéseivel. Csak sokszor azt nem értjük, miért azt választottuk, miért döntöttünk úgy.

Ezért jó ha tudjuk a tudatos teremtés ott kezdődik, ahol betekintést nyerünk belső világunkba, hogy milyen erők hatnak is a mélyben. Milyen irányba terelnek bennünket tudattalan sorsparancsaink.

Az út a Tudatos Teremtőképességünkhöz pontosan a „tudatosság” útján át vezet. Tudatosítani, tudni, hogy mi van bennünk. Milyen erők terelnek, milyen irányba. Miért döntünk úgy ahogy, miért éljük azt a világunkat, amit éppen élünk.

A világ csiszolatlan tükre önmagunknak, amit gondos és módszeres tisztogatással fényesíthetünk csak olyanra, hogy megláthassuk benne valódi önmagunk. Ehhez persze vágyni és akarni kell, a szebbet, a többet, a jobbat. És ha nem jön, nem a világot kell hibáztatni, hanem megpillantani tükrében, önmagunk. Hogy mi szebbek, többek, jobbak lettünk-e általa? A választ mindig tudjuk. És azt is, hogy ennek tükrében mit is kell, hogy válasszunk, mit kell kívánnunk, a világtól és önmagunktól.

forrás: Tarr Bence László – tarrdaniel.com

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

error:
Send this to a friend