A szovjet vezérkar egykori tagja: „Idegen civilizációkkal léptünk kapcsolatba”

Szerző képe

Rejtélyek Szigete

UFO-k és földönkívüliek

Az egykori Szovjetunió Védelmi Minisztériuma olyan titkos projekten dolgozott, amelynek fő célja volt, hogy paranormális képességekkel rendelkező szuperembereket hozzanak létre. A program során tudósok egy csoportja földönkívüli civilizációkkal is kapcsolatba lépett.

Minderről a szigorúan titkos projekt korábbi vezetője beszélt először a nyilvánosság előtt – számolt be  a Pravda című orosz országos napilap online kiadása.

Alekszej Savin, a Védelmi Minisztérium nyugalmazott alezredese, a Természettudományi Akadémia doktora hívta össze több egykori kollégájával együtt Moszkvában azt a sajtótájékoztatót, amelynek egyetlen témája volt, hogy az 1980-as évek vége felé tudósok egy csoportja kapcsolatba lépett egy idegen civilizáció képviselőivel.

Alekszej Szavin

A Pravda újságírójának beszámolója szerint a sajtóértekezletre szóló meghívóból megközelítőleg sem derült ki annak témája, azt csak a helyszínen árulta el Savin, ennek ellenére az újságírókon cseppet sem látszott, hogy meglepte volna őket a szenzációsnak hangzó bejelentés, sőt, mintha megkönnyebbültek volna az alezredes szavait hallva.

Elsőként Vaszilij Jeremenko, a FIB dandártábornoka, a Biztonsági-, Védelmi-, és Rendőrakadémia doktora szólt a sajtó képviselőihez, aki a szovjet érában a KGB-nél szolgált nagyon magas beosztásban, ahol a Légierőt, illetve a honvédség, repüléssel kapcsolatos technológiai fejlesztéseit felügyelte.Ennek során egyebek mellett feladata volt, hogy összegyűjtse a Légierőhöz befutott azonosítatlan repülő objektumokról szóló jelentéseket.

Vaszilij Jeremenko kiemelte, akkoriban rengeteg UFO észlelés történt, amelyeket még feldolgozni sem volt egyszerű.

„A föld-levegő rakétákat irányító egységek részére egy külön irányelvet dolgoztunk ki UFO feltűnése esetére. A fő célunk az volt, hogy ne adjunk okot és lehetőséget a kölcsönös agresszióra”

– mondta a dandártábornok.

1983-1984-ben a Tudományos Akadémia Vladimirovkában található tesztbázisán, a Védelmi Minisztérium és a KGB kiterjedt tanulmányokat folytatott a paranormális jelenségekkel kapcsolatban. A katonai kiképzés helyszínének kiválasztása természetesen nem a véletlen műve volt.

Szakértők már évekkel korábban arra a következtetésre jutottak, hogy az UFO-k kivétel nélkül mindig feltűnnek olyan bázisok közelében, ahol katonai felszereléseket, fegyvereket tesztelnek.

UFO

Elmondhatjuk, hogy megtanultuk megidézni őket Vadimirovkába” – mondta nevetve Jeremenko.

„Ennek érdekében drámaian megnöveltük a katonai repülések és a különféle berendezések légi úton való mozgatásának számát. Ha ugyanis mi emeltük az intenzitást, száz százalékos bizonyossággal várhattuk, hogy az UFO-k feltűnésének száma is meg fog szaporodni” – folytatta a vezérezredes.

Hat hónapig tartó folyamatos teszteléseket követően az illetékes bizottság három fő konklúziót volt képes levonni. Először is, a modern tudomány minden erőfeszítése ellenére sem volt képes megmagyarázni, beazonosítani az UFO jelenséget. Másodszor, felmerült, hogy esetleg japán, vagy amerikai felderítő gépekről lehet szó és végül, egyre erősebbek lettek azok a vélemények, amelyek szerint földönkívüli civilizáció képviselői lehetnek.

„Az UFO, mint jelenség manapság már világszerte ismert, ami nem kis mértékben azzal is magyarázható, hogy a komoly tudósok nem hajlandók álláspontjukat kifejteni ebben a kérdésben. A pilóták is gyakran látnak objektumokat, de nekik van mentségük, ahogy az űrhajósoknak is. Bizalmas beszélgetések során ugyan gyakran beszélnek különös, azonosítatlan repülő tárgyakkal történt találkozásokról, de mindezt már – nem teljesen alaptalanul – félnek a nyilvánosság előtt is kimondani” – zárta gondolatait Jeremenko.

„Pedig véleményem szerint ezt a témát nagyon is komolyan kell megközelíteni, mert ez egy fontos biztonsági kérdés, amit bárki könnyedén beláthat. Ennek ellenére továbbra is tabu a téma, mind az amerikaiaknál, mind pedig az oroszoknál” – vette át a szót kollégájától Alekszej Savin alezredes, aki a Védelmi Minisztérium titkos projektjének bemutatásával folytatta.

A hadsereg vezérkarának tagjaként, ő vezette azt a szakértői csoportot, amelynek elsődleges feladata volt a különböző szokatlan jelenségeket kivizsgálni. Ennek a szakértői csoportnak egy olyan állami program volt a legfontosabb projektje, amelynek fő feladata volt kiaknázni az ember intellektuális erőforrásait.

A cél az volt, hogy megtalálják azokat a módszereket, amelyekkel az emberi agy különleges erők, speciális energiák kifejtésére késztethető, hogy ezzel létrehozzák a szuperembert.

A program Tudományos Tanácsát egy Natalja Bekhtereva nevű akadémikus vezette, aki később haláláig tudományos igazgatója volt az Emberi Agy Intézetének (RAS). Kétszáznál is több magasan képzett szakember vett részt a programban, akik az ország minden részéből érkeztek.

„A kutatás során arra a következtetésre jutottunk, hogy az emberi intellektus egy energetikai- és információs rendszer, amely kívülről kap információkat. Pontosan ezért képes paranormális képességeket produkálni” – mondta Alekszej Savin.

„Ahhoz, hogy azonosítani tudjuk a külső információforrást, létrehoztunk három csoportot. Az első csoportba tudósok kerültek, a másodikba katonák, a harmadikba pedig kizárólag nők.”

Ami érdekes, hogy a nők csoportja produkálta a legjelentősebb eredményeket a kutatás során: „Más civilizációk képviselőivel akartunk kapcsolatba lépni és megcsináltuk”.

Savin állítása szerint egy olyan speciális metódust sikerült kidolgozniuk, amely lehetővé tette, hogy az emberi agyat ráhangolják az úgynevezett kapcsolati rezgésszámra.

„Az emberi agy energiahullámait kellett egy bizonyos frekvenciára hangolni, ahogy egy rádiónál szokás” – magyarázta Alekszej Savin. „Ehhez pedig, nem volt szükségünk gyógyszerekre, drogokra, vagy más hasonló tudatmódosítókra. A teszteknek azonban, egy speciális szűrőjét is létre kellett hoznunk, hogy el tudjuk választani a bejövő információkat a hallucinációktól és az egyéb képzelgésektől.

A kísérlet eredményei pedig igencsak meggyőzőek: hat résztvevő esélyt kapott a fizikai kapcsolatra és közülük ketten el is látogathattak egy idegen űrhajóra.”

Savin szerint, a földönkívüli civilizációk képviselői fokozatosan fedték fel magukat.

„Különösen sokat beszéltek a saját kormányzati és oktatási rendszerükről, katonai információkat viszont nem adtak át. Az egyetlen dolog, amit hajlandók voltak megosztani velünk, az néhány nagyon súlyos emberi betegség diagnosztizálására és gyógyítására vonatkozott.”

A kísérlet vezetője úgy fogalmazott, az emberiség olyan hozzájuk viszonyítva, mint a pici gyerekek a felnőttekhez képest.

„A mi civilizációnk túlságosan fiatal ahhoz, hogy érdekesek legyünk számukra, mint beszélgetőpartnerek. De mivel mi is részei vagyunk az univerzumnak, ráadásul veszélyesek vagyunk nemcsak magunkra, de másokra is, ezért figyelnek minket, vigyáznak ránk.”

A földönkívüli intelligenciával folytatott kommunikációs program még néhány évig tartott, ám a politika közbeszólt. 1993-ban a vizsgálatokat leállították, a csapatot pedig szélnek eresztették. Savin szerint csak elenyésző számú dokumentumot sikerült megtartania, azok nagy részét ugyanis, köztük rengeteg fotót, ma is az orosz Védelmi Minisztériumban őrzik.

Ennek ellenére azt a különleges metódust, amellyel az egyének fenomenális képességeit tovább lehet fejleszteni, egészen a legutóbbi időkig – amikor Serdyukov egykori védelmi miniszter azt a csapatot is feloszlatta – rendszeresen alkalmazta a Jurij Gagarinról elnevezett Akadémia.

A csapat magja azonban, ezután is együtt maradt.

„Négy évvel ezelőtt megpróbáltuk megismételni a kísérletet és sikerrel is jártunk” – mondta Alekszej Savin, aki szerint napjainkban ez a munka tovább folytatódik:

„Az agyak és a tehetséges emberek továbbra is ott vannak a védelmi iparban.”

A Pravda.ru kérdésére, miszerint miért döntöttek úgy, hogy ezt az egészet elmesélik a médiának így felelt:

„Mi értelme van titkolni egy ilyen horderejű dolgot, ahelyett, hogy felkészítenénk az embereket a rájuk váró jelentős kihívásokra.”

UFO

Erre irányuló kérdésre elmondta még, hogy véleménye szerint két komoly kihívással kell az emberiségnek szembenéznie a közeljövőben: Ezek a klímaváltozás és az egyre fogyatkozó ivóvízkészlet.

Oroszországnak pedig kiemelt szerep jut majd ebben is, hiszen hatalmas kiterjedése miatt könnyen célországgá válhat egy ilyen krízishelyzetben:

„Amikor bekövetkezik a katasztrófa és az emberek mindenhonnan özönleni fognak hozzánk, mi vajon mivel fogjuk várni őket, fegyverekkel? Szó sincs róla, tárgyalnunk kell. Talán ezek a kihívások is apró elemei egy fiatal civilizációknak szóló hatalmas kirakós játéknak.

Talán az idegenek által aprólékosan megtervezett kísérlet részei, amelynek célja, hogy meglássák, vajon miként tudjuk kezelni a helyzetet, mert csak akkor léphetünk másodikba, ha sikerülnek az elsős vizsgáink.”

forrás: pravda.ru / ittvannak.hu

Kövess minket a Facebookon!

LEGÚJABBAK

error:
Send this to a friend