Szellemekkel találkozott az Alcatrazban tartózkodó kutatócsoport egyik tagja

Szerző képe

Rejtélyek Szigete

Parapszichológia

Különös dolgokkal szembesültek annak a kutatócsoportnak a tagjai, akik három hetet töltöttek a világ leghírhedtebb börtönében, az Alcatrazban.

A Pete Kelsey által vezetett csapat eredetileg azért ment a szigetre, hogy az erózió és a klímaváltozás hatásait tanulmányozzák, de munkájuk során lehetőségük volt az Alcatraz korlátozottabb helyiségeibe – így az egykori kórházi- és pszichiátriai részlegbe is bejutni.

Ottlétük alatt nemcsak kutatási eredményekkel, de olyan hátborzongató tapasztalatokkal is gyarapodtak, melyek tovább öregbítik a szellemjárta börtön baljós hírnevét.

Kelsey többek között egy olyan esetről is beszámolt, amely a legtöbbjüket alaposan megrémítette.

Az éjszakákat mindannyian a börtön talán legrémisztőbb helyén, a hírhedt D-blokkban töltötték. Itt tartották a legádázabb bűnözőket.

Egyik tagjuk, egy nyugalmazott rendvédelmi tiszt horkolása viszont annyira zavaró volt, hogy a többiek megkérték, menjen át abba a helyiségbe aludni, ahol annak idején a bűnügyi nyilvántartásba vételhez szükséges fotókat készítették a rabokról.

Eleget téve kérésüknek így is tett, másnap reggel azonban Kelsey az ideiglenesen berendezett irodájukban bukkant a láthatólag zaklatott társukra.

A férfi elmondta, hogy az éjszaka közepén arra ébredt, hogy a felette lévő szinten emberek(?) rohangálnak, bútorokat tologatnak, továbbá egy nem létező zongorán is elkezdett játszani valaki.

Az eset után a riadt kutató visszatért a D-blokkba, kollégái pedig a továbbiakban szemet hunytak horkolása felett.

Hasonló élményekről az ide látogató turisták is évek óta beszámolnak, szerintük olykor sírást vagy jajveszékelést hallani a cellákból.

Sokan úgy hiszik, hogy az évek során az Alcatrazban elhunyt rabok és börtönőrök kísértik a helyet.

Ez a vélekedés egybevág egyes indián törzsek legendáival, melyek szerint az Alcatrazban tapasztalható jelenségekért különféle rosszindulatú szellemek a felelősök.

forrás

szellem

Kövess minket a Facebookon!

LEGÚJABBAK

error:
Send this to a friend