Spirituális Választerápia – Beszélgetés Felső Énünkkel

Szerző képe

Rejtélyek Szigete

Ezotéria

A Spirituális Választerápia (SVT) egy lelki-szellemi eljárás, mely az univerzális energiákat használja a tudatalatti blokkok és az előző életekben elszenvedett sérülések gyógyítására. Célja, hogy megtaláljuk és elengedjük a negatív, korlátozó elképzeléseket.

A Spirituális Választerápia során a tanácsadó megvizsgálja a lélekprogramot, az előző életek energiáit, valamint a tudatalatti blokkokat. Ebben segítségére van a Felső Én: mindenki rendelkezik egy úgynevezett Felső Én bizottsággal,akiket a Szellem, a Teremtő, Isten,vagy nevezzük bárhogy, születésünkkor rendel mellénk, hogy megmutassák nekünk a magunk által önmagunk számára kijelölt utat, és azon terelgessenek bennünket. Ezzel a bizottsággal, illetve saját tudatalatti elménkkel dolgozunk az SVT használata közben.

Az Akasha Krónika és a tudatalatti elme

A vizsgálat során a Felső Én hozzáfér az Akasha Krónikához, vagyis a kozmikus emlékezethez, melyet Jung kollektív tudattalannak nevezett. Ez a krónika tartalmazza a lélek összes megtapasztalását, mintha csak egy óriási könyvtár lenne.

A tudatalatti elme rengeteg hiedelmet hordoz, amelyek lehetnek korlátozóak, okozhatnak szellemi, érzelmi és fizikai sérülést, a vegetatív idegrendszeren keresztül pedig irányítják a fizikai test működését is.

A tudatalatti elmének óriási hatalma van. Olyan, mint egy óriási számítógép. Ha beérkezik egy információ, a betáplált programoknak és a megadott parancsoknak megfelelően jelez vissza. Így szinte önkéntelen, automatikus mechanizmusok szerint reagálunk bizonyos élethelyzetekre, minket érő hatásokra. Azonban kezünkbe is vehetjük az irányítást, hiszen a tudatalattit a tudatos elme programozza a gondolatokon és érzéseken keresztül.

A Spirituális Választerápia egy szelíd módszer, amely a tudatalatti programokban kutatva keresi meg és távolítja el azokat az elemeket, amelyek az egészséges és boldog életvitelben gátolnak bennünket. A módszer által azonban nemcsak a tudatalatti elmét vagyunk képesek megvizsgálni és tisztítani, hanem magát a lélekkrónikát is.

Az SVT során a Felső Én kitisztít minden diszharmonikus energiát és programot a lélek feljegyzéseiből a múltban, a jelenben és a jövőre vonatkozóan, a régi programokat pedig pozitív energiákkal cseréli fel.

SVT a gyakorlatban

Az SVT módszere egy inga, egy táblázatkészlet, és egy kérdéssorozat használatát foglalja magába. A tanácsadó kérdéseket tesz fel az adott problémával kapcsolatosan, melyekre az inga és a táblázat segítségével a Felső Éntől kapja meg a válaszokat. Ezt követően kitisztítja a diszharmonikus energiát mind az előző életekből, mind a jelen életből és a tudatalattiból.

Végül a problémát okozó, kitisztított programokat felcseréli pozitív programokkal. Robert E. Detzler, a módszer kifejlesztője fogalmazta meg: “Az SVT eszközt kínál ahhoz, hogy megtekintsük és átválogassuk tudatalatti elménk tartalmát. Módot nyújt arra, hogy megtartsuk, ami jó, pozitív és építő, s kidobáljuk a felesleget.”

Mikor segít az SVT?

A teljesség igénye nélkül az alábbi problémákra kaphatunk tisztítást és gyógyítást: – érzelmi problémák, függőségek – kapcsolati problémák (család, párkapcsolat, gyermek, munkahely, stb.) – szeretteink elvesztése okozta trauma – az önbecsülés, önbizalom hiánya – a bőség blokkjai (pénz, karrier) – a sport, a teljesítmény, a siker blokkjai – alvászavarok – stressz – egészségügyi problémák: fóbia, allergia, állandó vagy kiújuló fizikai nehézségek – tanulási nehézségek.

A szakértő válaszol

Mivel a Spirituális Választerápia még viszonylag ismeretlen módszer hazánkban, sok kérdés merül fel vele kapcsolatban. Felvetéseinkre László Erika, okleveles SVT tanácsadó és tanár válaszolt:

– Ha egy ügyfél egy konkrét problémával keres fel, és ezt vázolja kezelés előtt, biztos lehetsz-e benne, hogy az inga kizárólag a Felső Éntől kapott információk alapján mozog a kezedben, és nem befolyásolja a tudatod, vagyis az, amit előzőleg hallottál? 

– Természetesen nem, nem lehetek ebben biztos. Éppen ezért, minden alkalommal, amikor “hozzálátok” a tisztításnak, a módszerhez tartozó felkészülési és kérdezési folyamattal kezdek. Ez az, ami aztán biztosít, hogy valóban nem a tudatom, vagy akár az egóm befolyásol az adott témában, vagy embert illetően.

– Az SVT-t használva én úgy gondolom, hogy ez a legfontosabb, amit el kell mindig érnünk: a teljes semlegességet, és azt, hogy ne a tanácsadó személyisége (egója), gondolatai, hanem csakis a Felső Én vezessen végig a tisztítási folyamaton.

László Erika

– Sokan úgy vélik: ha az ember megszületése előtt nehéz lélekprogramot választott magának, akkor oka van annak, hogy ezt kell megélnie, megtapasztalnia. Nem jelent-e ennek a programnak az átírása “illetéktelen beavatkozást”? 

– A Felső Én és az SVT módszere kizárólag és csakis olyan dolgokat végez el, ami jó nekünk, amire szükségünk van, de csak akkor, ha kérjük! A módszerrel nem lehet “rosszat tenni”, vagy akár “illetéktelenül” beavatkozni.

-Az SVT és Felső Én szerint ráadásul egyetlen karma létezik: és ez a szeretet. Amennyiben nem tudnánk megváltoztatni eredeti lélektervünket – választott utunkat -, akkor az SVT-nek, sőt a Lélek szabad akaratának sem lenne semmi értelme.

-Szerencsére azonban van választásunk, és bármikor megváltoztathatjuk gondolkodásunkat, mely teremtő erővel bír, és elkezdhetünk teremteni egy boldogabb, kiegyensúlyozottabb életet magunknak. Tudom azonban, hogy sokan úgy gondolják, az eredeti “szenvedéses” programot kell végigcsinálniuk ahhoz, hogy fejlődjenek. Az SVT szerint ezek is negatív programok (hitrendszerek és energiák), amelyeket szintén ki tudunk tisztítani.

– Ha nincs akadálya a lélekprogram menet közbeni megváltoztatásának, akkor is felmerül a kérdés: mehet-e ez ilyen egyszerűen, szinte “gombnyomásra”? Nem igaz az, hogy a Földön az életünk jobbításáért keményen meg kell dolgoznunk?

– Visszautalok az előző válaszomra: ezek a “gondolatok” valóban szinte belénk ivódtak, olyan erősen, hogy hitünkké váltak. Nem hisszük el, hogy lehet könnyen, gyorsan, problémák nélkül, boldogan? És persze addig, amíg nem hisszük el, addig nem is tudnak működni, illetve csak a negatívak működnek: az élet nehéz, küzdelmes? Az SVT-vel tisztítjuk ezeket a hitrendszereket, melyek alapvetően meg tudják változtatni az életünkhöz való hozzáállásunkat.

– A terápiák során minden esetben úgy dönt a Felső Én bizottság, hogy hajlandó lecserélni a negatív programot pozitívra? Ha igen, miért? 

– Van olyan eset, amikor elsőre “ragaszkodnak” a régi negatív programokhoz. Ők is Lelkek, olyanok, mint mi, akik akár szintén tapasztalhatnak a fizikai világban, így aztán nekik is lehetnek különböző gátló programjaik. Ebben az esetben őket is tisztítjuk (az “ahogy lent, úgy fent – és ahogy fent, úgy lent” elve alapján), addig, míg aztán ők is, és a Lélek is elfogadja az új, pozitív terveket.

– Mi lehet az oka, ha az SVT nyomán mégsem oldódik meg egy probléma? Egy ismerősöm tavaly öt alkalommal vett részt spirituális választerápián, mert 37 éves korára sem találta meg a párját, bár vágyik erre. Azóta eltelt egy év, de még mindig egyedül van.

– Nos, az SVT sem “csodaszer”, bár igen hatékony módszer, mellyel a blokkokat tudjuk eltávolítani az útból, hogy itt, a fizikai szinten könnyebb legyen az életünk. Garancia azonban arra, hogy valaki pár kezelés után megtalálja a régen keresett párját, ugyanúgy nincs, mint ahogyan az orvostudomány sem tud garanciát adni a gyógyulásra.

-Itt is, ott is a páciensen is múlnak a dolgok. Még akkor is, ha adott esetben SVT-vel, vagy akár az orvostudomány a gyógyszerrel mindent megtett az adott ügy kezelésében. Egy-egy téma egyébként nagyon sokrétű lehet (vagy ahogyan az SVT-ben használjuk: sok rétegű, mint a hagyma héja), így még az is elképzelhető, hogy 5 alkalom elteltével még nem jutottak el a “hagyma” utolsó héjához, azaz a probléma gyökeréhez. Én nagyon fontosnak tartom tudatosítani mindenkiben, aki eljön hozzám, hogy fontos, hogy ő hogyan áll hozzá az életéhez, a dolgaihoz.

-Az SVT tisztítások nagyon sokat segítenek, és megtörténnek a szellemi szinteken. Nekünk azonban ugyanúgy meg kell tennünk a lépéseket itt, a fizikai síkon, ami a tisztítások után persze – én úgy tapasztalom – sokkal könnyebb, mint előtte. De lépni nekünk kell!

-Aranyos példaként megemlíteném, amikor egyik ismerősöm megkérdezte, hogy mikor fogja végre megtalálni a lakást, amit meg akar venni. Többször tisztítottuk a témát, és már nem volt semmi blokk. Megkérdeztem tőle: Néztél már hirdetéseket, elmentél lakásokat nézni? Azt válaszolta, hogy nem. Nos ekkor elnevettem magam, és elmondtam, hogy szerintem elég kicsi az esélye annak, hogy valaki bekopog hozzá, hogy tessék, itt van egy eladó lakás, Önnek akarom eladni.

-Ő is elnevette magát, és azt mondta, hogy jó, akkor nekilát a keresésnek. Ennyi elég is volt, feladott két hirdetést az ismerősi körben, és azóta már meg is vette a lakást. Pillanatok alatt sikerült neki.

– Ha egy életterületen (pl. a boldog párkapcsolat megtapasztalása) az SVT segítségével lecseréltük a régi, gátló programot, és a Felső Én visszajelzése szerint már az új program működik 100%-ban, akkor is szükség lehet-e még a későbbiekben ugyanezen életterület tisztítására? A régi mechanizmusok eltűnnek-e örökre, vagy visszatérhetnek? 

– Én úgy tapasztalom, akár a saját életemet illetően is, hogy nem tudom magam “bebiztosítani” semmilyen témában. Az élet – mindannyian tapasztaljuk- folyamatos változás. Minthogy minden, a kapcsolataink is változnak, így igen, lehet, hogy szükség van a későbbiekben hasonló témájú tisztításra. Ez nem feltétlenül azt jelenti, hogy visszatértek az “eredeti” programok – bár a Lélek ilyesmire is képes, mint egy jó szoftveres: újraírja, újrateremti a már kitisztított programokat -, hanem inkább azt, hogy elértünk az életünkben egy olyan helyzetet (tudatosságunk egy olyan szintjét), ahol másfajta tisztítandó programokat találhatunk, a már tisztított témát illetően. Addig, amíg élünk és fizikai formában létezünk, gondolkodunk, ítéleteket alkotunk nap mint nap, mindig lesz mit tisztítanunk. Számomra ez olyasmi, mint a fürdés: azt sem lehet abbahagyni, pedig az elmúlt évek során, már annyit fürödtem.

forrás: astronet.hu

Kövess minket a Facebookon!

LEGÚJABBAK

error:
Send this to a friend