A Sivatagi Lélegzet

Szerző képe

Rejtélyek Szigete

Érdekes helyek

Sivatagi lélegzet

Némelyeknek földönkívüli űrhajóknak kialakított leszállóhely.

Másoknak átjáró egy párhuzamos univerzumba, vagy egy dizájnra és szimmetriára fogékony jóindulatú istenség tiszteletére kialakított ősi műemlék.

Az igazság viszont az, hogy a Vörös-tenger partjaitól nem messze, az egyiptomi sivatag egy elhagyatott részén elhelyezkedő örvénylő formájú tervezet egy környezeti-művészeti alkotás.

Az óriási jelenség 1997-es feltűnése óta készteti elképedésre a turistákat, és azokat, akik az otthonuk kényelmében vizslatják a Google Earth-öt.

sivatagi lélegzet

Danae Stratou, Alexandra Stratou és Stella Constantinides munkájáról van szó. A csapat, ahogy honlapjuk felfedi, azért tervezte és építette a 92 903 négyzetméter nagyságú műalkotást, hogy a sivatagot, mint „lelkiállapotot és vidéket” egyaránt ünnepeljék.

A Sivatagi Lélegzet névre keresztelt látványosság két összefonódó spirálból áll: az egyik függőleges tölcsérrel mered felfelé, a másik pedig ugyanilyen formában süpped a földbe.

Eredetileg egy kicsi tó is volt a közepén, de a Google Maps legutóbbi képei szerint már kiszáradt. A felvételek azt is megmutatják, hogy a szerkezet egyre inkább felbomlik a homokviharoknak köszönhetően, a tölcsérek lassan átalakulnak.

sivatagi lélegzet

Az alkotók a honlapjukon kijelentették: „Mivel egy olyan ponton helyezkedik el, ahol a tenger végtelensége találkozik a sivatagéval, a munkánk bizonyos nézőpontból két különböző szinten is működik. Felülről nézve egy vizuális képként, a spirálon sétálva pedig fizikai élményként.”

Kövess minket a Facebookon!

LEGÚJABBAK

error:
Send this to a friend