A Sivatagi Lélegzet

Némelyeknek földönkívüli űrhajóknak kialakított leszállóhely.

Másoknak átjáró egy párhuzamos univerzumba, vagy egy dizájnra és szimmetriára fogékony jóindulatú istenség tiszteletére kialakított ősi műemlék.

Az igazság viszont az, hogy a Vörös-tenger partjaitól nem messze, az egyiptomi sivatag egy elhagyatott részén elhelyezkedő örvénylő formájú tervezet egy környezeti-művészeti alkotás.

Az óriási jelenség 1997-es feltűnése óta készteti elképedésre a turistákat, és azokat, akik az otthonuk kényelmében vizslatják a Google Earth-öt.

sivatagi lélegzet

Danae Stratou, Alexandra Stratou és Stella Constantinides munkájáról van szó. A csapat, ahogy honlapjuk felfedi, azért tervezte és építette a 92 903 négyzetméter nagyságú műalkotást, hogy a sivatagot, mint “lelkiállapotot és vidéket” egyaránt ünnepeljék.

A Sivatagi Lélegzet névre keresztelt látványosság két összefonódó spirálból áll: az egyik függőleges tölcsérrel mered felfelé, a másik pedig ugyanilyen formában süpped a földbe.

Eredetileg egy kicsi tó is volt a közepén, de a Google Maps legutóbbi képei szerint már kiszáradt. A felvételek azt is megmutatják, hogy a szerkezet egyre inkább felbomlik a homokviharoknak köszönhetően, a tölcsérek lassan átalakulnak.

sivatagi lélegzet

Az alkotók a honlapjukon kijelentették: “Mivel egy olyan ponton helyezkedik el, ahol a tenger végtelensége találkozik a sivatagéval, a munkánk bizonyos nézőpontból két különböző szinten is működik. Felülről nézve egy vizuális képként, a spirálon sétálva pedig fizikai élményként.”

error:
98 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap