A Simpson család kenterbe verte a látnokokat – 13 dolog, amit előre megjósoltak

Szerző képe

Rejtélyek Szigete

Rejtélyek

Most komolyan, mégis ki hinné, hogy egy vicces, szórakoztató animációs sorozat valójában politikai, tudományos és gazdasági próféciákkal van telezsúfolva? Most így utólag visszanézve, nem egyszer derült ki az, hogy a készítők varázslatos módon megjósolták a jövőt. Ha nem is az összeset, de legalább 13 olyan esetet mutatunk, amikor a Simpson családból megszólalt a próféta.

Meghibásodott szavazógépek

2008-ban a 20. évadban Homer Simpson Barack Obamára szerette volna szavazni. Csakhogy meghibásodott gép és Obama ellenfelére adta le a szavazatát.

Majd tessék-lássék, 4 évvel később valóra is vált az epizód tartalma. Pennsylvaniában ki kellett cserélni egy szavazógépet, mert a Barack Obamára leadott szavazatokat is Mitt Romney javára írta.

Gazdasági válság Görögországban

A 23. évadban 2013-ban Homér megjelenik vendégjelentőként a híradóban, és a képernyő alján megjelenik a szöveg, ami egy szatirikus vicc, hogy „Európa Görögországot az eBay-re helyezi”.

Három évvel később meg Görögország elutasította a Nemzetközi Valutaalapot, és amely mindjárt előidézte a gazdasági válságot.

Nobel-díjat kapott Bengt R. Holmström

Egy 2010-es epizódban egy olyan listát mutattak, amin szerepelt Bengt R. Holmström neve (68 éves finn közgazdász) is a Nobel-díjasok között, holott akkoriban még szó sem volt ilyesmiről. Erre 2016-ban Bengt nem meg kapta a közgazdasági Nobel-díjat?!

Siegfried-et és Roy-t megtámadta a saját tigrisük

Az 1993-as egyik Simpson részben Siegfried-re és Roy-ra, a népszerű bűvészpárosra támadt a saját betanított fehér tigrisük. 10 évvel később a valóságban is bekövetkezett… Royra támadt a tigris – pont az 59. születésnapján – és a nyakánál fogva húzta le a színpadról. A férfi életveszélyes állapotba került, de túlélte! Valószínűleg azóta se vette az ölébe cirógatni…

A 2014-es világbajnokságon Németország legyőzi Brazíliát

Az egyik 2014-es részben láthattuk, hogy Németország legyőzi Brazíliát. Nem mellesleg hallhattunk pár utalást a nemzetközi labdarúgó szövetség korrupcióját illetően is. Láss csodát, még abban az évben Németország tényleg elverte Brazíliát és rövidesen kiderült a FIFA korrupciós botránya is.

2014-es labdarúgó világbajnokságon lesérül Neymar

Még egy 2014-es áprilisi részben volt arról szó, hogy a nyári foci VB-n egy El Divo nevű brazil játékos (aki „kicsit sem” hasonlított Neymarra) a tizenegyesek után súlyosan megsérül annyira, hogy hordágyról kell levinni a pályáról és még csak büntetőt sem kap a csapata. Tulajdonképpen dettó ugyanez történt a júniusi világbajnokságon…

The Shard nevű londoni felhőkarcoló beharangozása

Az 1995-ös 6. évadban a Lisa esküvője részben Lisa Londonba látogat. Az egyik képen a Tower-híd mögött látszik egy épület, ami finoman szólva is hasonlít a The Shard felhőkarcolóhoz és pontosan ugyanott is áll, ahol ma. Hogy mi a poén? Hogy az épületet csak 2009-ben kezdték megépíteni…

Okosóra

Úgy tűnik Michael Knight órája sokakat megihletett. Az előbb is említett 1995-ös részben Lisa esküvőjén a jövőben, a férje egy igencsak Apple Watch-ra hasonító óra segítségével telefonál. Majd 2014 valóban piacra dobta az Apple az Apple Watch-t. Pusztán a véletlen lenne? Vagy csak jó érzékük van a készítőknek ahhoz, hogy megjósolják a technikai újításokat?

Videotelefonálás

A képen is látható rész még mindig az előbbi 1995-ös részből származik. Lisa és Marge éppen az esküvővel kapcsolatos problémákról beszél. Akkoriban még elképzelhetetlennek tartottuk a videotelefonálást. Mára meg mindennapossá vált. Potom 20 év kellett majdnem ahhoz, hogy valósággá váljon!

Elnöknek választották Donald Trumpot

A 2000-ben a Bart jövője című részben Bart 2030-ba utazik, ahol Lisa Simpson az Egyesült Államok elnöke. Lisa akkor említi meg más politikusoknak, hogy az ország komplett költségvetési válságot örökölt Donald Trump elnöksége után. Erre ki lett nemrégiben az új elnök?! Talán még az is valóra válik, hogy utána egy Lisa Simpson nevű nő következik…

Trump Szaúd-Arábiába látogat

Ugyebár idén látogatott el Trump tárgyalásokat folytatni Szaud-Arábia. De hát nincs ebbe semmi nagy cucc, miért is lenne, hiszen a Simpsonék 2002-ben már ezt is megjósolták egy részben. Az elnök a valóságban is megérinti a Szaud-i királlyal Salman bin Abdulaziz-zal és az egyiptomi elnökkel Abdel Fatah al-Sisi-vel a fénylő Földgömböt a szélsőséges ideológiák elleni küzdelemben részt vevő globális központ megnyitóján.

Problémás automatajavítás az okostelefonokon

Még egy 1994-es epizódban egy gyanúsan almás lógóval ellátott mobiltelefont láthatjuk, hogy nem épp tökéletesen sikerül kijavítani a hibás üzenetet. Erre tessék… 2007-ben kijött az első Apple okostelefon és a mai napig szívunk vele, amikor hülyeségre javítja át a hibás vagy számára értelmezhetetlen szót…

Támadás a World Trade Center ellen

Ez már inkább összeesküvés-elméletre hajaz, de sokak szerint ugyanolyan jóslat, mint a többi. Ugyanis egy 1997-es részben mintha igencsak megjósolták volta a 2001. szeptember 11-i terrortámadást. Mivelhogy a Bart kezében lévő újságban az ár és a kép együtteséből, mintha a 9/11 lenne kiolvasható, és a 11-es része sokakat emlékeztetett a Világkereskedelmi Központ ikertornyaira.

Kövess minket a Facebookon!

LEGÚJABBAK

error:
Send this to a friend