Sikoly-alagút: Bakáncslistás úti cél a kísértettörténetek szerelmeseinek

Ha a hátborzongató kísértettörténetek szerelmese vagy, és szereted személyesen is meglátogatni a szellemjárta helyeket, akkor a Niagara-vízesés Sikoly-alagútját is érdemes felvenned a bakancslistás úti céljaid közé.

Az alagút a kanadai Ontario államban található, nem messze a világ egyik legnépszerűbb turistalátványosságától, a Niagara-vízeséstől. A 38 m hosszú és 5 m magas alagutat az 1800-as évek elején építették, és a Grand Trunk Railway vízelvezetőjeként funkcionált, de egyben ideális átjáró is volt, amely megkönnyítette a gazdák és jószágaik biztonságos átkelését a forgalmas vasúti sínek alatt.

Népszerűségét azonban nem történelmi jellegének, sokkal inkább a vele kapcsolatos legendának köszönheti. A történet szerint az alagutat egy tragikus sorsú fiatal lány szelleme kísérti.

A mítosznak több változata is ismert, de mindegyikben közösek a hátborzongató elemek. Az egyik verzió úgy tartja a lány egy közeli tanyán keletkezett tűzben veszett oda, míg egy másik szerint az apja gyújtotta fel őt egy elkeseredett gyermekelhelyezési vita során. A legenda harmadik változatában a lány az alagúton halad át, amikor megtámadják és brutálisan meggyilkolják.

Az alagutat manapság is rengetegen keresik fel, de nem csak átlagos turisták, hanem a szellemvilág elkötelezett hívei is, akik különféle szeánszok keretében próbálják megidézni a fiatal lány szellemét. Gyertyát gyújtanak, várva, hogy annak lángja kialudjon, s meghallják a gyermek csontig hatoló sikolyát.

A Sikoly-alagút az 1983-as Holtsáv című thrillerben is feltűnik, mint gyilkossági helyszín. A film Stephen King „Dead Zone” (Halálzóna) című regénye alapján készült, Christopher Walken főszereplésével.

A Sikoly-alagút tehát egy igazi csemege lehet a legendák és a kísértetjárta helyek rajongóinak, meglátogatása esetén azonban tanácsos zseblámpát és vízálló cipőt vinnünk magunkkal, és figyelni hova lépünk, mivel a talaj odabent rendkívül csúszós és egyenetlen.

forrás

Kanada szellem

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

error:
Send this to a friend