Sikerült megfejteni az „Ördög által megszállt” apáca rejtélyes üzenetét

A rejtélyek kutatóit már hosszú ideje foglalkoztatja egy titokzatos üzenet, melyet egy 17 században élt apáca jegyzett le – állítása szerint mindezt az Ördög által megszállottan. A furcsa betűkkel papírra vetett kézírást ezidáig még senkinek sem sikerült megfejtenie, most azonban úgy néz ki, hogy fordult a kocka a sötét webnek köszönhetően.

Maria Crocifissa della Concezione nővér 1676-ban a Palma di Montechiaro kolostorban egy különös szöveget írt le. Kitartott amellett, hogy kezeit nem ő, hanem maga az Ördög vezette.

Maria Crocifissa della Concezione

A „betűk” valóban kissé ijesztőek és minden eddig ismert írástól eltérnek, ami nagyban hozzájárult ahhoz, hogy dekódolásuk mostanáig nem járt sikerrel. Több mint 300 évet kellett várni a rejtély megoldására, ami most egy informatikus csapatnak sikerült, hála egy sötét weben fellelhető szoftvernek.

Az ördögi írás megfejtése szoftverrel

Concezione nővér 1645-ben, alig 15 éves volt, amikor belépett a Palma di Montechiaro bencés kolostorba.

Szinte rémálomba illő dolog történt vele 1676 egyik reggelén. Arra riadt fel, hogy tetőtől talpig csupa tinta, s egy titokzatos levél hever előtte, amit valószínűleg saját maga írhatott. Viszont az egészből semmire sem emlékezett, ezért rendtársaival azt közölte, hogy feltehetően az Ördög szállta meg, s az ő parancsára született meg az iromány.

A nő történetét mindannyian elhitték, de ezután hiába próbálták megfejteni többen is a levél valódi tartalmát, az még évszázadokon át rejtély maradt.

A szicíliai Ludum Tudományos Központ informatikusainak azonban végre sikerült az áttörés, amiben egy olyan fordító program volt a segítségükre melyet – Daniele Abate, a központ igazgatója szerint – a titkosszolgálatok használtak.

A levél tartalma

Abate elmondta, miután betáplálták a szoftverbe az ősi görög, latin, illetve rúnaábécét, sikerült dekódolni az üzenet egy részét, aminek tényleg elég „sátáni” hangzása van.

A nővér a kolostor falai között a nyelvészet területén igen jártassá vált, ezért a szakemberek azt gyanítják, hogy az egész szöveg egy ő általa kitalált nyelven íródott, melyben a fent említett nyelvek betűkészleteit kutyulta össze.

A program viszont felismerte a levél szövegét alkotó betűket. Ezáltal fény derült arra, hogy milyen írásjelekből állnak össze a levél karakterei, így az egyes szavak hamarosan értelmet kezdtek ölteni.

A kutatócsoport 15 sort fordított le a levélből, ezek az emberek, Isten és a Sátán közötti kapcsolatot tárgyalják nem éppen keresztényi módon.

A nővér többek között arról értekezik, hogy „Istent az ember találta ki” és „ez a rendszer nem működik senki számára”, valamint az „Úr, Jézus és a Szentlélek nem más, mint fölös teher”.

forrás: Daily Mail

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

error:
Send this to a friend