Shambala elveszett birodalma

Shambala csodálatos földalatti birodalmáról elsősorban a világuralomra törő politikusok érdeklődtek. Nagy Sándortól (i.e. 356-323) Julius Caesaron (i.e. 100-44) keresztül egészen Leninig (1870-1924), Adolf Hitlerig (1889-1945) vagy Sztálinig (1878-1953).

Shambala elveszett királyságáról azt tartják, hogy lakói a fegyvergyártás tudományában messze megelőzték a környező birodalmakat. Egyike a hét bejáratának állítólag az orosz Kola félszigeten található.

Shambala felkutatása

Bizonyos Alexander Barcsenko (1881-1938) professzor megbízást kapott Shambala felfedezésére, és egyes források szerint a nyomára is bukkant, de ezeket az információkat sajnos nem lehet pontosan alátámasztani, csakúgy mint az expedíció eredményeit sem, ugyanis Barcsenkót haza érkezve a sztálini tisztogatás keretében 1938-ban megölték.

A perről úgy tudni konstruált volt, az oka pedig épp az expedíció fényképes bizonyítékai! Hogy ki számára vált kellemetlen személlyé Barcsenko és felfedezése, azt ma már aligha lehet tisztázni.

Írásai egy trezorba kerültek, ahol máig hevernek. Az iratok titkosításának visszavonására érkező kérvényeket stratégiai és védelmi okokra hivatkozva máig visszautasítják. Mi lehetett az, amit Barcsenko a hegyek között talált?

shambala

Shambala csodálatos földalatti birodalma Nicholas Roerich (1874-1947) orosz származású utazót is izgatta. Azt állította, hogy a birodalom hét bejáratából mára csak öt maradt, melyek a következő területeken rejtőznek:

  • a tibeti Lhásza környéke
  • Titicaca-tó
  • Antarktisz
  • Kola-félsziget
  • Luyavrurt-hegység

Shambala legendái

Érdekes tény, hogy Shambala legendáját a tibetiek is ismerik, de nem tartják őket földalatti népnek, és a fegyvergyártáshoz sem kötik őket. A ő legendáikban békeszerető, fejlett nép.

shambala

A hagyomány úgy tartja, hogy Shambala lakói minden betegségüket maguk gyógyították, ismerték a telepátiát, ezáltal olvasni tudtak mások gondolataiban, megjósolták a jövőt, és élettartamuk akár a 100 évet is elérte. Királyuk meglepően fejlett technikákat ismert a legenda szerint. Igen messzire ellátott, sőt egy égre nyíló ablakon át más bolygók lakóinak életét is tanulmányozta. Kőlovait a szél energiája hajtotta.

Egyéb legendák arról számolnak be, hogy Shambala a levegőben található, lebegő város, amit nem tart semmi, mégis ott van. Meditációs állapotban már sokan megjárták Shambalát, akik arra érdemesnek mutatkoztak, és ez által meghívást kaptak oda szellemi vezetőiktől.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

error: