Dr. Paul Parada történetét, Albert Rosales veterán UFO-kutató osztotta meg a nagyközönséggel.

Az esemény 2019 szeptemberének egyik estéjén történt, Bolíviában, az Amazonas vidékén.

A Santa Cruzban élő Paul Parada mentőorvos ebben az időben önkéntesként dolgozott a térségben, hogy segíthessen a pusztító erdőtüzekben megsérült tűzoltók orvosi ellátásában.

Azon a bizonyos napon, este 11 óra körül az egyik orvosi sátor előtt épp megérdemelt cigiszünetét tartotta, amikor hirtelen egy feléje tartó alakra lett figyelmes.

Az idegen egyre közelebb ért, így annak kinézetét részletesebben is megfigyelhette. A sötétből előbukkanó látogató egy igen magas, fehér bőrű és szőke hajú humanoid volt, aki fényes, kék színű kezeslábast viselt, melyen ezüst színű csíkok díszelegtek.

Művészi illusztráció a szőke hajú idegenről, Dr Parada leírása alapján

Aki egy kicsit jobban elmélyedt a terjedelmes UFO-irodalomban, annak valószínűleg ismerős lehet a Parada által megfigyelt lény leírása. Igen, ők azok a bizonyos „magas szőkék” vagy „skandináv típusú idegenek”, akiket az 1950-es években számos alkalommal megfigyeltek a szemtanúk az UFO-tevékenységek során.

Mikor a hosszú hajú jövevény már elérhető közelségbe került, Parada észrevette, hogy valami törölköző-szerű ruhadarabot szorít a felsőtestéhez. Mivel mentős volt, egyből látta, hogy az idegen megsérült, így rögtön meg is kérdezte tőle, nincs-e szüksége segítségre.

A mentős legnagyobb döbbenetére a kékruhás látogató tökéletes spanyolosságal válaszolt, jelezve, hogy valóban ráférne az orvosi ellátás, így hát követte Paradát a sátorba.

Odabent Paul megkérdezet a látogatótól, hogy hol sérült meg, mire ő levette a felsőtestéhez szorított rongydarabot, és rögtön láthatóvá vált az oldalán tátongó seb.

Parada azonnal hozzálátott a mély seb ellátásához, s közben az is feltűnt neki, hogy a kiáramló nagy mennyiségű vér semmilyen nyomott nem hagyott az idegen ruházatán. Olyan tiszta maradt, mintha épp most hozták volna ki a mosodából.

Telepatikus kommunikáció

Mialatt munkáját végezte, Parada megkérdezte a lénytől, hogyan szerezte sérülését, aki ezúttal telepatikus úton közölte vele, hogy egy fiatalabb puma látta el a baját a közeli erdőben.

A gondolatátvitel ténye annyira meglepte az önkéntes férfit, hogy döbbenetét képtelen volt elrejteni. Ezt a sérült humanoid is jól látta, ezért ismét a telepátia módszeréhez folyamodva megnyugtatta a mentőst, hogy „nincs mitől tartania, biztonságban van.”

Dr. Paul Parada

Miután Parada végzett a seb ellátásával, a lény jelezte, hogy – bár gyengének érzi magát – készen áll az indulásra.

A hosszú hajú idegen ekkor megkérte a fiatal orvost, hogy kövesse őt, előtte azonban figyelmeztette, hogy „ne lepődjön meg azon, amit hamarosan látni fog.”

Parada követte a magas termetű alakot, ám a figyelmeztetés ellenére sem tudta véka alá rejteni ámulatát, a sátor előtt ugyanis egy hatalmas korong alakú űrhajó lebegett.

Az objektum közelében két másik humanoid várakozott, akik jóval alacsonyabbak voltak, mint Parada „páciense”, bőrük színe pedig nem fehér, hanem inkább halvány zöld volt, a mozgásuk pedig már-már „mechanikusnak” tűnt.

Hogy valóban robotok voltak-e, az nem derült ki egyértelműen, mindenesetre a korábbi UFO-esetek során a szemtanúk gyakran beszámoltak az idegeneket kísérő apróbb droidokról.

A férfi azt is elmondta, hogy a kisebb teremtmények láttán erős félelem fogta el, aminek okát nem igazán tudta megmagyarázni.

Hamarosan a magas idegen és kísérői is elindultak az ezüstös űrhajó felé, előtte azonban a szőke hajú alak Paradához lépett és – először nevén szólítva – mondott neki valamit. Ekkor Parada megfordult és visszatért sátrába, így már nem láthatta, amint az UFO három utasával elhagyja a helyszínt.

Idegen DNS-minta?

Parada jóideig senkinek sem beszélt különös találkozásáról, kivéve bátyját, aki ugyanabban a minőségben dolgozott akkoriban a térségben. Mint elmondta, a találkozás annyira szürreális volt, hogy utána még hónapokig nem tudott rendesen aludni.

A fiatalember azt állítja, hogy megőrizte azt a rongydarabot, melyen az idegen vére fellelhető. Az eddigi információk szerint még nem végeztek DNS-vizsgálatot a mintán, ám ha erre sor kerülne, az a történelem talán legütősebb bizonyítékát szolgáltathatná a földönkívüliek létezésére.

Hogy ki volt és honnan jöhetett ez a magas, hosszú hajú humanoid, az továbbra is rejtély. Mint említettük – a „magas szőke” lényekről már az 50-es évek óta vannak komoly beszámolók, de azt az elméletet is érdemes megvizsgálnunk, mely azt állítja, hogy ezek az északi típusú földönkívüliek talán már évezredek óta látogatnak bennünket.

Északi típusú idegenek = angyalok?

Sok UFO-kutató úgy véli érdemes párhuzamot vonni a skandináv megjelenésű ufonauták és a Bibliában szereplő anygyalok között. Utóbbiakat ugyanis gyakran úgy említik a szövegekben, mint fehér bőrű, szőke hajú, csillogó ruházatot viselő túlvilági lényeket.

Ráadásul a bibliai beszámolókban, mintha fejlett technológiára való utalásokat is találnánk, elég csak megemlíteni Lót történetét, akinek angyali látogatói elvakították a feldühödött tömeget. Ugyanígy az Illést és Énokot mennybe vivő „tüzes szekér” esetében is gyanakodhatunk az idegenek általi beavatkozásra.

Más szövegekben, illetve legendákban is megemlítik az embernél magasabb, ragyogóan fénylő teremtményeket, akiket többen az Annunakikkal azonosítanak, akik – szól az elmélet – sosem hagyták el végleg bolygónkat, arra újból és újból visszatérnek.

Művészi illusztráció a szőke hajú idegenről, Dr Parada leírása alapján

Mint láthattuk, Paul Parada harmadik típusú találkozása több szempontból is érdekes. Az egyik legfontosabb részlet talán a látogató sérülése, mely azt mutatja, hogy az északi típusúak is hús-vér lények, akik éppoly sérülékenyek, mint amilyenek az emberek.

Bár az északi megjelenésű idegenekkel kapcsolatban eddig többnyire pozitív jellegű beszámolók születtek, egyes kutatók mégis úgy vélik, a fent említett „sérülékenységük”-ről szóló információ talán még hasznos lehet számunkra, amennyiben kiderülne, hogy szándékaik mégsem annyira békések.

Fontos azonban hozzátenni, hogy részükről eddig semmi nem utalt ellenséges magatartásra, éppen ellenkezőleg. A leírások alapján a „magas szőkék” legfőbb célja az

információátadás, illetve a spirituális tudatosság növelése mind egyéni, mind pedig kollektív szinten.

Paul Parada találkozása számos kérdést vet fel, többek között például azt is, hogy a magas idegen és kísérői milyen célból tartózkodtak a bolíviai Amazonas-vidéken.

A 2019-ben történt eset azt sugallja, hogy ezek az északi típusú lények még manapság is látogatják bolygónkat, s a jövőben várhatóan másokkal is kapcsolatba lépnek majd.

Az alábbi videón Parada részletesen beszámol a találkozásról. (A feliratot magyar nyelvre is be lehet állítani.) forrás: ufoinsight.com

dél-amerikai UFO-esetek északi idegenek

Kövess minket a Facebookon!

LEGÚJABBAK

error:
Send this to a friend