Lengyelország elfeledett piramis alakú építménye

Szerző képe

Rejtélyek Szigete

Érdekes helyek

Lengyelországban, a Rapa nevű falu melletti erdőben található egy különös, piramis alakú építmény, mely még a 19. században épült.

Építtetője Fritz von Ferenheid gróf lelkes műgyűjtő hírében állt, de ezen kívül még az egyiptológia és Napóleon egyiptomi hadjáratának története is érdekelte.

Rengeteg olyan könyvet hozatott Franciaországból, melyek az ókori birodalommal foglalkoztak. Sajnálatos módon a pazar gyűjteménynek a lengyel lázadások ideje alatt nyoma veszett.

Ferenheid hároméves kislánya, Ninette halála után egy piramis alakú sírbolt építése mellett döntött. A későbbiekben a család többi tagját, illetve magát a grófot is ott helyezték örök nyugalomra. Halálát követően rablók hatoltak be a tíz méter magas építménybe és hét koporsót feltörtek.

A híre lengyel parapszichológus, Leszek Matela kinyomozta, hogy Ferenheid gróf bizony szándékosan választotta ki a helyet az építménynek.

Műszeres mérések bebizonyították, hogy a sírbolt energiamezőben, három, közvetlenül a föld felszíne alatt vonuló, történelem előtti időkből származó energiavonal-maradványok kereszteződésében fekszik.

Az egyik a Gízai nagy piramis délkeleti része felé mutat, a másik a németországi Karlsruhéval, a harmadik pedig a skóciai Findhornnal van összeköttetésben. Matela azt is megállapította, hogy a szúnyogok és más rovarok se repülnek be a sírboltba.

A szellőzőrendszer nagyjából még működik, de a mohák fedte düledező építményt a vandálok már többször is megrongálták.

Rejtélyek szigete

piramis

Kövess minket a Facebookon!

LEGÚJABBAK

error:
Send this to a friend