Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Pillantás a jövő rejtelmeibe

Vajon honnan sejthette előre Cherio, hogy páciense, W.T. Stead egyszer nagy veszélybe kerül a víz miatt, és ki súgta meg előre Mrs. Gardnernek Kennedy szenátor leendő gyilkosának nevét?

A jövőbe látás (prekogníció) esetében valamilyen úton-módon bepillantást nyerünk a jövőbe, míg a balsejtelem egyfajta rossz előérzet, amelyet megfogadva elkerülhetünk egy negatív eseményt. E két fogalom az emberiséggel egyidős, de a többségünk ma is mindennap tapasztal effélét – sokszor érezzük úgy, hogy bizonyos dolgokat meg kellene, vagy éppenséggel nem kellene megtennünk.

prekognicio-alom

Nemegyszer hallani olyanokról, akiknek egy belső hang azt súgta, ne szálljanak fel egy bizonyos repülőre vagy vonatra, majd később megdöbbenve hallották, hogy a repülőgép lezuhant vagy a vonat kisiklott. Néha viszont hiába harcolunk a sorsunk ellen, végül mindig utolér a végzet.

Vajon ekkor mi a helyzet a szabad akarattal: talán előre meg van írva, hogy mikor fogunk meghalni? Egyesek szerint akkor távozunk, amikor távoznunk kell – halálunk helyét és idejét illetően nincs helye tévedésnek. Mások viszont úgy gondolják, életünk során több lehetőség közül választhatjuk ki, hogy mikor akarunk meghalni.

Pontos megérzések

Mint a legtöbb okkult technika esetében, itt is meg kell tanulnunk minél pontosabbá tenni az ösztönös megérzéseinket. Ennek a legjobb módja, ha odafigyelünk rájuk, s a sugallatoknak megfelelően cselekszünk.

Sejtéseinket jegyezzük le egy külön erre a célra szánt naplóba: először magát a megérzést, majd azt, hogy mit tettünk, végül a következményeket. Figyeljünk oda a megérzéseinkre, de ne elemezzük túlzottan. A balsejtelmek lehetnek egészen hétköznapiak, de hátborzongatóak és jelentőségteljesek is. Például kint ragyogó napsütés van, mégis viszünk magunkkal esernyőt – s lám, később valóban esni fog.

Vagy váratlanul aggódni kezdünk az egyik barátunk miatt, és később kiderül, hogy az illető eltörte a lábát. Nagyon sok eset ismert, amikor valaki látott vagy megsejtett egy nagy volumenű eseményt – sajnos ezeknek a nagy része valóban tragédiába torkollott.

Cherio és a Titanic

Sok embernek volt már rossz előérzete azzal kapcsolatban, hogy egy adott napon vagy egy bizonyos járművön nem szabad utaznia.

A Titanic 1912 április 10-én futott ki első útjára Southamptonból, s már indulása előtt többen megsejtették a tragédiáját. A gőzösről a közvélemény úgy hitte, hogy elsüllyeszthetetlen, így ezeket a balsejtelmeket egy legyintéssel félretolták.

Nos, W. T.  Stead bizonyosan azok között volt, akik nem akartak tudomást venni a figyelmeztetésekről. Stead attól rettegett, hogy a maffia meggyilkoltatja, ezért felkereste Cheriót, a híres tenyérjóst. 1911 júniusában Cherio levelet írt Steadnek, melyben közölte vele, hogy csupán a víz okozhatja végzetét.

cheiro

Óva intette az újságírót attól, hogy vízi járműre szálljon, különösen 1912 áprilisának közepén, máskülönben “olyan nagy veszélyben lesz az élete, hogy még a legrosszabb is megtörténhet”. Steadnak jegye volt a Titanicra, ezért figyelmen kívül hagyta Cherio intését. Április 15-én a gőzös jéghegynek ütközött, s Stead vízbe fúlt. Ez a történet egyértelmű példája annak, hogy Cherio nagyszerű jövőbelátó volt. Nem csak a tenyérjóslás, hanem a numerológia és az asztrológia területén is legendás volt a pontossága.

Steadnek tisztában kellett lennie ezzel, hiszen Cherio az óceán mindkét partján óriási tiszteletnek örvendett, mégis úgy döntött, hogy egyfajta félreértelmezhetetlen kötelességtudatból felszáll a Titanicra. A történet egy másik kérdést is felvet. Vajon mi történt volna Steaddel, ha Londonban marad, és nem hajózik ki a Titaniccal? Talán valamilyen más – vízzel kapcsolatos – módon éri utol a végzete?

Robert Kennedy a konyhában

Nem minden jövőbe látó tudja értesíteni a szenvedő alanyt, amikor baljóslatú üzeneteket kap. Egy elképesztő példát szolgáltatott erre Jeanne Gardner.

Ez a nyugat-virginiai háziasszony egész életében hallott hangokat, amelyek figyelmeztették bizonyos eseményekre. 1967-ben egy hang azt mondta neki, hogy Robert Kennedy merénylet áldozata lesz.

Robert Kennedy

Egy évvel később, június elején, a hang újra figyelmeztette, hogy Kennedy szenátort június 5-én a kora hajnali órákban egy alacsony férfi fogja megölni egy “hajókonyhán”. Az üzenet ezekkel a szavakkal ért véget: “Sirhan, Sirhan”.

Mrs. Gardnert annyira felzaklatta az egész, hogy június 4-én Washingtonban, egy könyvkiadónak rendezett konferencián (ahol önéletrajzának igyekezett kiadót találni), több ember füle hallatára kifakadt, mondván, Kennedyt másnap reggel meg fogják gyilkolni egy konyhában.

Így is történt: Kennedy néhány órával később meghalt, miután 1968. június 5-én 0 óra 15 perckor a Los Angelesi Ambassador Hotel konyhájában lelőtte egy alacsony férfi, akit Sirhan Sirhannak hívtak. Mrs. Gardner figyelmeztetése nem csupán pontossága és részletessége miatt figyelemre méltó, hanem azért is, mert a gyilkosságot megelőző este fültanúk sokasága előtt hangzott el.

Felhasznált irodalom:  Jane Struthers: A spiritualitás bibliája c. könyve / astronet.hu

This div height required for enabling the sticky sidebar