5 rejtélyes eset, amely bizonyítja, hogy az ikrek között különös kapcsolat van

A Földön élő kb. százmillió ikerpár több mint harmada egypetéjű. Ez azt jelenti, hogy genetikai állományuk teljesen azonos, fizikai adottságaik is rendkívül hasonlóak.

Az ikrek között azonban nagyon sokféle különös pszichológiai kötelék van, mely még a tudományos kutatókat is zavarba ejti.

Az ikreket összekötő mentális kapcsolat kisebb és nagyobb megnyilvánulásai egészen széles skálán mozognak, a telepátia köznapi eseteitől kezdve, a fájdalom, sőt a fizikai sérülések átviteléig. A mentális kapcsolatoknál még furcsább a „tükörbaleset” minden racionális, tudományos magyarázattal dacoló jelensége.

1. A vonatbaleset

1948 nyarán, egy szombat délután 4 óra 35 perckor Alice Lambe gépírónő hirtelen heves lökést érzett teste bal oldalán, melyet éles, szúró fájdalom és sokkos állapot követett. A nő éppen Springfield-i otthonában olvasott, amikor ez a láthatatlan ütés kilökte a székből, és mielőtt eszméletét vesztette volna, ennyit tudott odakiáltani édesapjának: „Valami történte Dianne-nal!”.

Dianne, az egypetéjű ikertestvére ezt a napot a 110 km-re lévő St. Louisban töltötte. Pontosan 4 óra 35 perckor a vonat, amelyen éppen hazafelé tartott, kisiklott.

Dianne átrepült a kocsin, és egyenesen a bal oldalára zuhant. Csak a kórházban tért magához, kettős bordatörést és agyrázkódást szenvedett. A nő 3 hétig volt munkaképtelen, akár csak Alice, akinek nem akartak szűnni a fájdalmai, így megröntgenezték. Kiderült, hogy ugyanaz a két bordája ugyanazon a helyen tört el, akárcsak ikertestvérének.

2. Furcsa sérülések, zúzódások

1975. július 21-én Nettie Porter autóbalesetet szenvedett a California-beli Roseville-ben. Ugyanakkor ikertestvére, Nita Hust 640 km-re, éppen munkahelyén, a helyi kórházban tartózkodott. Hirtelen erős fájdalmat érzett a bal lábában, és amikor feltűrte nadrágját, döbbenten látta, amint zúzódások húzódnak felfelé, teste egész bal oldalán. Még a kórházi gondnoknő is tanúja volt sérülései spontán kialakulásának, melyek pontosan megfeleltek Nettie sérüléseinek.

3. A zaklatás

Némelyik ikerpár viselkedése olyannyira hasonlatos, hogy a naiv szemlélő azt hiheti, kettejüknek egyetlen identitása, azonos személyisége van. Néha azonban ez a „kopírozási tendencia” egészen bizarr, sőt már-már baljós állapottá válik. Az egyik legmeglepőbb eset 1980-ban vált ismertté, amikor a 38 éves Chaplin ikertestvéreket, Gréta-t és Freda-t beidézte a yorki elöljáróság, és békétlenséggel, összeférhetetlen viselkedéssel vádolták meg őket.

A vád szerint már 15 éve zaklatták Mr. Ken Iveson-t, egykori szomszédjukat. Rendszeresen követték, megvárták a munkahelye előtt, durván mocskolódtak vele, és volt, hogy kézitáskájukkal meg is ütötték.

Ám ami igazán különös volt az egészben, hogy az ikrek tökéletes szinkronizációban beszéltek, különösen, ha feszültebbek, izgatottabbak voltak a kelleténél. Csak a gondos megfigyelés deríthette ki, hogy nem pont egyszerre mondanak mindent, az egyikük beszéde valójában a másodperc egy törtrészével követte a másikét.

4. Az örökbefogadott ikerpár esete

A „Jim ikrek” esetének sok és különös részlete már arra indítja az embert, hogy eltűnődjön, nem többről van-e szó a dolgok hátterében, mint véletlen egybeesésről. 1939 augusztusában Piqua-ban az öthetes, egypetéjű ikerpár két tagját két teljesen különálló család fogadta örökbe. Az örökbefogadók közül az egyik pár, Jess és Lucille Lewis Lima-ban élt, a másik, Ernest és Sarah Springer pedig 130 km-rel odébb, Dayton-ban. Mindkét házaspár abban a hitben volt, hogy a másik ikertestvér meghalt.

Amikor hat évvel később Mrs. Lewis le akarta zárni az örökbefogadási eljárást, véletlenül rájött az igazságra. Mikor ugyanis közölte, hogy a gyermeket James Edwardnak hívják, a tisztviselő ennyit mondott: „Az nem lehet, ugyanis a másik kisfiút hívják Jamesnek”.

A titokra tehát fény derült, de a fiú James maradt. James Springer abban a hitben nőtt fel, hogy testvére halott, James Lewisnek pedig fogalma sem volt arról, hol lehet az ikertestvére, és több év után elhatározta, hogy kinyomozza. Végül is a két testvér 1979 februárjában, 39 éves korukban találkozott egymással, és a kettőjük közötti szinkronitás foka egészen elképesztő volt.

Mindketten egy Larry nevű örökbefogadott testvérrel nőttek fel, szerették a matematikát, ám gyűlölték a nyelvtant, és mindkettőjüknek volt gyermekkorában egy Troy névre hallgató kutyája. Az már csak hab a tortán, hogy mindketten egy Linda nevű lányt vettek feleségül, elváltak, majd egy Betty nevű nővel kötötték újra össze az életüket.

Elsőszülött fiúkat mindketten James Alennek keresztelték, mindkét család ugyanazon a floridai tengerparton töltötte a szabadságát éveken keresztül, és mindkettőjüknek Chevrolet autója volt. A foglalkozást tekintve mindketten benzinkutasként dolgoztak, mellékállásként pedig seriff helyettesek voltak. Kényszeresen rágták a körmüket, ugyanolyan alvászavaraik, dohányzási és alkoholfogyasztásai szokásaik voltak, és ugyanazokat a szleng kifejezéseket használták.

5. Két nő esete, akik csak felnőtt korukban találkoztak

Mrs. Bridget Harrison Leicesterből és Mrs. Dorothy Lowe Burnleyből, 1979-ben fedezték fel, hogy ikrek. 1943-ban születtek Lancashire-ben, azóta külön éltek. Ám az igencsak különös, hogy mindketten ugyanabban az évben kötöttek házasságot, és az egyikük Richard Andrewnak, a másikuk pedig Andrew Richardnak keresztelte a fiát.

Bridget lánya Catherine Louise, Dorothyé pedig Karin Louise volt (csak egy rokon kedvéért keresztelték Karinnak, Dorothy igazából a Cathrine nevet szerette volna adni neki). Mindketten zongorázni tanultak, és ugyanazon szintű vizsga letétele után hagyták azt abba. Gyermekkorukban ugyanolyan kitömött játékokat gyűjtöttek, mindketten Tigernek hívták a macskájukat, és majdnem egyforma volt az esküvői ruhájuk.

Ugyanazt a parfümöt használták, és volt egy szokásuk: a hálószoba ajtaját félig nyitva hagyták. Mindketten csupán egyetlen egyszer, 1960-ban vezettek naplót, teljesen azonos gyártmányú kötetben, bejegyzéseik pedig napról napra megegyeztek. Felnőttkori találkozásuk alkalmával mindkettőjük egyik kezén 7 gyűrű, a másikon karkötő és óra volt.

forrás: noiportal.hu

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

error: