5 megtörtént Poltergeist eset, ahol elszabadult a pokol

Szerző képe

Rejtélyek Szigete

Parapszichológia

A poltergeist jelenség az egyik legerőteljesebb szellemi megnyilvánulás, amikor már nem lehet nem észrevenni a paranormális eseményeket.

Itt már a szellem, avagy a szellemek akkora erő birtokosai, hogy képesek tárgyakat mozgatni, reptetni, különös zajokat leadni, elektronikai galibákat okozni. Egyszóval veszélyesek.

Következzen 5 olyan valódi eset, ahol már igazán hátborzongató kalandokban volt részük a jelenlevőknek.

1. A Rosenheim Poltergeist

1967 őszén egy német parapszichológus, Hans Bender felkereste Sigmund Adam ügyvédi irodáját, hogy segítsen kinyomozni egy lehetséges poltergeist esetet.

Ugyanis az ügyvéd szokatlan dolgokat tapasztalt hétvégente. De nem csak ő, hanem a 19 éves titkárnője, Annemarie Schaberl is érdekes dolgokat látott. Bender a vizsgálódás után a titkárnőt okolta, hogy telekinetikus képességei vannak, és azok okozzák a megmagyarázhatatlannak látszó jelenségeket.

Rosenheim poltergeist

Szerinte a hölgy mérges, és egyáltalán nem elégedett a munkájával, arról nem is beszélve, hogy nemrégiben szakított a vőlegényével is. Amikor Annemarie elhaladt a folyosón, a telefonok maguktól kezdtek csörögni, de még a képkeretek is megfordultak a falon. Persze sohasem nyert egyértelmű bizonyítást azt, hogy valóban Annemarie és nem egy szellem lenne a felelős…

2. A Wesley poltergeist

Samuel Wesley a családjával Lincolnshire-ben, Angliában éltek 1716 decemberében. Az atya Mária királynőtől kapta a házat a megbecsülés jeleként. Csakhogy a mesés birtokon a bútorok mozogni kezdtek, táncoló lépteket hallottak és számos fura kopogást.

A tiszteletesnek persze eszébe sem jutott olyan dolgokra gondolni, hogy paranormális események, és inkább a falakban mászkáló patkányokat hibáztatták.

wesley poltergeist

A feleségével mindent felforgattak, de nem találtak semmit. Ráadásul ott voltak erősebbek a jelenségek, ahol a tiszteletes lánya, Hetty tartózkodott. Majd érdekes módon 1720-tól hirtelen véget értek a furcsa jelenségek.

Később a szakmabeli Addington Bruce professzor ugyancsak pszichokinézisre gyanakodott, amit szerinte az idősebb és egyben problémás lány Hetty okozott, vagy maga Mrs. Wesley, aki elfojtja a dühét a férje irányában, mert nem tudták megoldani a házassági problémáikat.

3. A Seaford-i Popper poltergeist

A világ első filmre vett kopogószelleme Popper volt, aki a híres Amityville szellemjáráshoz köthető. Ez a történet pedig az övékével mutatott hasonlóságot.

Egy tipikus ötvenes évekbeli házban járunk, Seafordban, New York államban. 1958 februárja teljesen átlagos hónapnak indult, de hirtelen rengeteg italos üvegről pattant le a teteje, – de még a csavarosakéról is! – amelynek tartalma szétfolyt a házban.

seaford poltergeist

James Hermann nem tudta, hogy mi is történik otthonában. A férfi a fiára gyanakodott egészen addig, amíg a szeme láttára nem pattant le számos flakon teteje. Mr. Hermann hamarosan a rendőrséghez fordult, akik azt hitték, hogy a férfi hallucinál.

Azonban Joseph Tozzi nyomozó mégis kivizsgálta az esetet, s rögzítette az eseményeket a házban. Egyre több üveg durrant szét és már a porcelánok figurák is elmozdultak a helyükről. Ekkor értesítették William McLeod atyát, hogy szükség volna a segítségére.

A történtek később bekerültek a tévébe és az újságokba is. Körülbelül egy hónapig folytatódott az esemény, aztán a jelenség megszakadt. Egy szellem okozta a jelenséget vagy a család egyik tagja lehetett a felelős? Sohasem tudták meg…

4. A boszorkányperes poltergeist

Ez Írország utolsó boszorkánypereként is ismeretes. Az eset 1710 és 1711 között történt, amikor is egy idősebb nőt, Mrs. Haltridge-t egy poltergeist kínzott. A hölgy napokig nem aludt, holmijai és ruhái szanaszét hevertek a házban, és egy fiatal fiú szellemét látta.

poltergeist

Ellenben még a legközelebbi barátai sem hittek neki. Pár nappal később az ordítására lettek figyelmesek, de mire odaértek hozzá, holtan találták több szúrt sebbel, de a tettes nem volt sehol.

Néhány évvel később legfiatalabb menyét meglátogatta egy Mary Dunbar nevű nő, aki azt állította, hogy ugyanaz kísérti, aki Mrs. Haltridge-t bántotta. Ugyanis őt is megtámadta az a szellem egyszer alvás közben. Még szerencse, hogy feltudott ébredni így kideríthette, hogy az a szellem 8 másik nőt is kínoz. Végül mégis őt fogták perbe boszorkányság vádjával. Sosem derült ki, hogy ki ölte meg Mrs. Haltridge-t.

5. Canneto di Caronia eset

Ez az egyetlen olyan eset, amikor egy egész városban érezték a szellem tevékenységét.  2004 telén történt Caronia városában, Olaszországban. Sokan azt mondják, hogy január 4-től kezdődtek a borzalmak, mások azonban 21-re datálják az esetet.

poltergeist

Televíziók, porszívók, sütők kapcsoltak be, még a rendőrség is tapasztalt furcsaságokat. A média démoni erőktől kezdve rossz vezetékekig mindenre gondolt.  Majd az események abba maradtak, de áprilisban újrakezdődtek. Tüzek gyúltak a városban, amit végül statikus elektromossággal magyaráztak, amit a magas feszültség okozott, de azóta se tudják, pontosan, hogy igazából mi történt.

forrás: Wadolowska Balogh Orsolya – noiportal.hu

Kövess minket a Facebookon!

LEGÚJABBAK

error:
Send this to a friend