Ōkunoshima egy apró sziget Japán partjainál, táborozóhelyekkel, sétálóösvényekkel és történelmi emlékhelyekkel van tele, a turisták kedvelt célpontja már nagyon hosszú ideje. A sziget érdekessége, hogy nemcsak a fent említett látványosságok miatt szeretik a turisták.

A szigetet a Nyulak szigetének is nevezik, mert elözönlötték a nyulak. Magának a szigetnek amúgy nem túl szép a története. A II. Világháború idején például harci mérgező gázokat gyártottak itt, amit aztán Kínában vetettek be.

okunoshima

Több történet is kering arról, hogyan kerültek ide a nyulak. Egyesek szerint a a harci gázokat tesztelték rajtuk, aztán elszaporodtak. Olyan elméletek is vannak, hogy gyerekek engedték szabadon az állatokat, ennek némileg ellentmond, hogy nem házinyulakról van szó, hanem vadnyulak rohangálnak a szigeten ezrével.

ökunoshima

De az is lehet, hogy szándékosan telepítették ide őket, aztán elszaporodtak.

A nyulak turisztikai látványossággá váltak az évek alatt, nagyon sokan nem is a múzeumokat, hanem a nyulakat szeretnék látni, amikor idelátogatnak. A turisták etetik és simogatják az állatokat, akik ezt szelíden tűrik.

Kövess minket a Facebookon!

error:
Send this to a friend