Nem tudni mi végzett 33 birkával Peruban

A hatóságok egy pumára, a lakosok pedig a chupacabrára, vagy a földönkívüliekre gyanakodnak.

Augusztus 29-én éjjel a perui Ocobamba város közelében két gazda is megdöbbentő látvánnyal szembesült: birkáikat valami kegyetlenül lemészárolta.

A szerencsétlenül járt állatokon hasonló sérüléseket fedeztek fel. Fejükön mély lyukakat találtak, szemeiket és végbelüket eltávolították.

Elsőként Emelia Ruiz Santos bukkant rá leölt birkái tetemére, majd ezt követően egy másik gazda, Segundina Quispe de Palomino is hasonló felfedezést tett.

A kiérkező rendőrök és a polgárőrség tagjai hamarosan megjelentek a helyszínen, hogy kikérdezzék az érintetteket, majd az Országos Mezőgazdasági és Egészségügyi Szolgálat (Senasa) munkatársai vették alaposabban szemügyre a tetemeken található különös sérüléseket.

Okobamba polgármestere, Henry Vilches Arango szerint az rejtélyes incidens nagyon megdöbbentette a helyieket. 

„Több mint harminc bárányt öltek meg, és nem tudjuk hogy ki, vagy mi volt az elkövető. Ilyen esettel még sosem találkoztunk a térségünkben, az egész lakosságot sokkolta.” – mondta a település első embere.

A helyik körében futótűzként terjedt a mészárlás híre, és sokan a legendás kriptidet, a rettegett chupacabrát kezdték okolni a történtekért.

Mások a hasonlóan bizarr szarvasmarhacsonkításos esetekkel vontak párhuzamot, melyeknél szintén megfigyelhető, hogy az állatokból különféle szerveket vágnak ki – sokszor sebészi pontossággal. Ezeket a szakirodalom többnyire a földönkívüliek orvosi kísérleteivel magyarázza.

Később a Senasa képviselői közölték a vizsgálat eredményét, mely szerint a birkák haláláért a vadállatok, egész pontosan a pumák a felelősek.

Bár az igaz, hogy pumák gyakran megfordulnak a környéken, ám az általuk leterített állatokon többnyire harapás és karmolásnyomok találhatók, melyről ez esetben szó sem volt. Ebből pedig adódik a kérdés:

Vajon milyen „puma” az, amelyik szerveket távolít el – ez esetben a szemgolyókat és a végbelet?

forrás

Chupacabra Peru

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

error:
Send this to a friend