Nem csupán egyetlen életet élünk – A reinkarnáció valóságossága

vidam-lany

A reinkarnációt érintő filmek, könyvek, kutatások egyre nagyobb helyet kapnak napjaink kultúrájában, sok ember ennek ellenére nehezen tud megbarátkozni a gondolattal.

Számos vallás azt tanítja, hogy csak egyetlen életünk van, utána az ítélet és az örökkévalóság vár ránk.

Ez a tanítás azonban nem igazán vág össze a legújabb kutatásokkal, tapasztalatokkal.

Túlságosan sok olyan hiteles eset gyűlt már össze, amelyben gyermekek vagy felnőttek emlékeztek előző életükre, és nemcsak ködös képeket mondtak el, hanem hely-, és személyneveket is, amelyeket később igazolni lehetett.

Elég csak felületesen belelapozni a téma irodalmába, hogy meggyőző érveket találjunk a tényhez: nem csupán egyetlen életet élünk.

Dr. Brian Weiss, a Mount Sinai klinika pszichiátriai osztályának egykori vezetője tekintélyes hosszúságú listát vezet azokról az orvosokról, akik terápiás tevékenységükben rutinszerűen használják az előző életek összefüggéseit.

Életek, mesterek című könyvében dr. Weiss leírja, hogy bizonyos fóbiák, szorongásos rohamok és más problémák gyökere gyakran nem a gyermekkorban rejlik, hanem még korábbi időkben – előző életekben.

Szerinte megfelelően irányított meditációval szinte mindenki képes emlékezni előző életeire! Hogyan fokozhatják tudatosságunkat a reinkarnációval kapcsolatos ismeretek?

meditation

Tudjuk már: nemcsak azért vagyunk itt, hogy végigjárjuk szinkronisztikus utunkat, és megtaláljuk igazi helyünket a társadalomban, hanem azért, hogy ennél nagyobb horderejű küldetést hajtsunk végre.

Ha pedig küldetésben járunk, akkor mindenki más is abban jár. Ennek tudása magasabb szintre emel minden szinkronisztikus találkozást. Abból kell kiindulnunk:  azért vagyunk itt, hogy a megfelelő pillanatban érintsük meg egymást.

De mi van akkor, ha a találkozás tévútra siklik? Hányszor fordul elő például, hogy találkozunk valakivel, akit sosem láttunk, még csak nem is hallottunk róla, de azonnal, első látásra önkéntelen ellenszenvet érzünk iránta? Látszólag minden ok nélkül.

És mi van akkor, ha nem tudjuk túltenni magunkat ezen, nem tudjuk felemelni az illetőt, vágy meg sem próbálunk kapcsolatot teremteni vele?

Életszemlénkben újra végig kell majd néznünk ezt, és lehet, hogy kiderül majd: a születési látomásunk része volt, hogy ezt az embert igazságunk kimondásával új irányba kellett volna fordítanunk.

Be kell majd ismernünk, hogy egy előző életből származó ellenséges érzés miatt elpuskáztuk a dolgot. Ezek az ellenszenvek eléggé gyakoriak, és fontos, hogy a lehető leggyorsabban feldolgozzuk őket.

reinkarnáció

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

error:
Send this to a friend