Nem állunk készen az idegenekkel való találkozásra – állítja egy spanyol professzor

2.9KShares

Egy új tanulmány szerint a földlakóknak fejleszteniük kell kozmikus tudatukat, mielőtt kapcsolatba lépnek egy földönkívüli civilizációval.

 “A tudományos társadalom bizonyos mértékben elfogadja, hogy ez a kapcsolatfelvétel az elkövetkező 50-100 évben bekövetkezhet” – írja Gabriel De la Torre, a spanyolországi Cadiz Egyetem klinikai neuropszichológusa, az emberi tényezők specialistája.

“Ennek következménye, hogy egyre jobban foglalkoztat minket ez a lehetőség és a következményei… A kapcsolatteremtés témaköre számos kérdést vet fel, melyeket nem könnyű megválaszolni. Becslésünk szerint ennek az eseménytípusnak nem csupán társadalmi hatása lesz, de az öntudatra és a biológiára is hatást fog gyakorolni”

De la Torre 116 főiskolai hallgatóval végzett el egy felmérést. Alanyait Spanyolországból, az Egyesült Államokból és Olaszországból vallási nézeteikről, csillagászati ismereteikről és a földönkívüli intelligencia után kutató SETI programokról kérdezte, valamint egyéb tényezőket, köztük a figyelmet és az észlelést vizsgálta. Az eredmények több olyan aspektusra rávilágítottak, melyek hatással vannak az űrrel szembeni tudatosságra.

Több mint 100 évvel ezelőtt egy kanadai pszichiáter, Richard Brucke az öntudaton túli új evolúciós lépésként írta le a “kozmikus tudatot”.

Brucke szerint az öntudat következtében az ember nem csupán a fáknak, köveknek, víztömegeknek és saját végtagjainak van a tudatában, de képes önmagát az egész világegyetemtől elkülönülő entitásként felismerni” – taglalta De la Torre, az Acta Astronautica-ban megjelent tanulmányában.

“Mi több, az öntudat alapján az ember képessé válik saját mentális állapotait a tudatosság tárgyaiként kezelni. A kozmikus tudat fő karakterisztikája, ahogy azt a neve is mutatja, a kozmosszal, a világegyetem életével és rendjével kapcsolatos tudat”

“Véleményünk szerint a sikeres kapcsolatfelvételhez szükség van a kozmikus tudat bizonyos fokú elsajátítására.

A kozmikus tudatot nem egy különleges, misztikus dologként, hanem a valóság tudatos érzékeléseként értelmezzük, túl a félelem, a vallás, a tagadás hatásain” – írja.

“Egyes egyének, kis csoportok már most is rendelkeznek a megfelelő szinttel, ami egy ilyen esemény kapcsán szükséges lehet, de tovább kell elemeznünk a jelenlegi globális tudati szintünket”

Hogyan érhető mindez el? “Úgy vélem, további oktatásra van szükségünk” – válaszolt De la Torre a Discovery kérdésére. “Ismerik az ‘áttekintés-effektust’, amiről már annyi űrhajós beszélt?” – kérdezett vissza, utalva az űrhajósok által sokszor emlegetett, a felfogásban, érzékelésben bekövetkező eltolódásra, amit a földkörüli pályán való repülés vált ki.

“Szerintem valami hasonlóra lenne szükség, azonban itt a Földön. Talán még mindig vannak régi, megoldásra váró problémáink”

forrás: discovery.com | sg.hu

Különös hangot ad ki a Föld, de nem tudni, miért

Különös hangot ad ki a Föld, de nem tudni, miért

A Föld folyamatosan hangot ad ki magából, ám ez idáig nem sikerült megfejteni, hogy pontosan mi is lehet a zaj…

Pszichometria – avagy a tárgyak sorsukról mesélnek

Pszichometria – avagy a tárgyak sorsukról mesélnek

A pszichometria a tárgyakhoz tartozó aurák érzékelésének művészete, rendszerint tapintás útján. Minden élő és élettelen lény rendelkezik aurával, amit tudattalanul…

Repülés egy antigravitációs platformmal

Repülés egy antigravitációs platformmal

A fenti cím Viktor Grebennikov ( 1927 – 2001 ) orosz biológus, rovarkutatóra utal, aki 1988-ban felfedezte bizonyos rovarok kitinpáncéljának antigravitációs hatásait,…

Fél évet kapott a Pentagon, hogy elárulja, mit tud az UFO-król

Fél évet kapott a Pentagon, hogy elárulja, mit tud az UFO-król

Donald Trump a hétvégén hagyott jóvá egy terjedelmes, több mint 5500 oldalból álló törvényjavaslatot, melynek célja többek között a járvány…

Nagyszüleink modern csodafegyvere: a keserűsó

Nagyszüleink modern csodafegyvere: a keserűsó

Az epsom só, vagy, ahogy nagyszüleink nevezték a keserűsó, számos kultúra csodaszere sok száz éve. Számtalan előnyös tulajdonsággal rendelkezik és…

Sorsod az indiai karma szerint

Sorsod az indiai karma szerint

India egzotikus ország, ahogy a távol-keleti horoszkóp sem hétköznapi. Nemcsak a jövőt kísérli meg feltárni, azt is megmondja, lelked újjászületései…

error:
Share via
Copy link