Dr. Opál Sándor az UFO-k magyarországi vonatkozásairól (is) igen sokat tud. Megdöbbentő, hogy mi mindent titkolnak el előlünk a (magyar)hatóságok. 

Az alábbi beszélgetés Dr. Opál Sándorral, a hadtudományok kandidátusával, az MTA köztestületének tagjával, a Hübners Who is Who Társaság kitüntetett és különleges tagjával készült, aki korábban, a belügyminisztériumban végzett tudományos munkája során a hazai ufológia észlelések véleményezésével is foglalkozott.

A bennfentesek azt is tudják róla, hogy a rendszerváltást megelőzően igen jó kapcsolata volt nemcsak a rendőr és honvédtábornokokkal, hanem még Kádár Jánossal is. Sőt alezredesként annak egyik titkos biztonságpolitikai tanácsadója volt…

…S most… következzenek a megdöbbentő tények :

– Ön szerint igaz-e… , hogy hazánk jelentős ufológiai gyűjteménnyel rendelkezik, amelyet a nagyhatalmak is tanulmányoznak?

– Tudomásom szerint igen. A rejtekhelyét azonban én sem ismerem. Angol, amerikai és más régészek is konzultáltak magyar kollégáikkal régészeti és ufológiai szempontból fontos hazai leletekkel kapcsolatban.

– Miért nem tud erről a közvélemény?

– A hun-magyar törzsszövetség egykor hatalmas területre kiterjedő katonai nagyhatalom volt. Biztos helyekre elrejtve, hazánk ebből a korszakból is őriz ufológiai szempontból fontos, értékes leleteket. Ezek Magyarország legféltettebb és legvédetettebb értékei. Sem a török, sem az osztrák, sem a német megszállók nem tudták, hogy hol vannak, és még a szovjet haderők is csak egy részükről szereztek tudomást.

Hazánk ma is az ufók kedvelt célpontja – sík területeinket előszeretettel használják átszállására. Nem csoda, hogy jelentős ufológiai tapasztalataink vannak. Hogy erről miért nem tudnak az emberek? Nálunk mindig is nagy hagyományai voltak az ilyen kérdésekben szerintem káros titkolózásnak. Sokkal jobb lenne, ha az emberek megismernék a valóságot.

– Mi az igazság Ön szerint?

Az emberek valószínűleg nem tudják, hogy 1972-ben a Szovjetunió kérésére Magyarországon hozták létre a legnagyobb európai ufómegfigyelési hálózatot…. A központi ufómegfigyelő állomás Ózd környékén volt, a többit az Alföldön és a Kisalföldön helyezték el. Kádár János is nagyon fontosnak tartotta a rendszert, rendszeresen kért jelentést a működéséről.

Ezzel kapcsolatban nagy hibának vélem, hogy 1994-95-ben a magyar honvédség meteorológiai megfigyelőállomását felszámolták, mert azok nagyon hasznos adatokat szolgáltattak. A rendszerváltást követően a Határőr című lap és már belügyi újságok is beszámoltak arról, hogy ufók titkos katonai objektumokat próbáltak meg felderíteni hazánkban. A hatóságok csak akkoriban több, mint 2000 lakossági bejelentést kaptak…”

Vannak titkok bőven itthon is….

/ufo.eoldal.hu/

Kövess minket a Facebookon!

error:
Send this to a friend