Az orvosok már csak napokat adtak a leukémiás brit kisfiúnak, amikor anyja végső kétségbeesésében cannabist adott neki

„Nem azt mondom, hogy a cannabis meg tudja gyógytani a rákot, vagy, hogy csodaszer. De Derynnek segített”

– mondta el Mirror című brit lapnak a 37 éves Callie Blackwell, akinek haldokló rákos gyermeke azután gyógyult meg, hogy anyja az orvosok tudta nélkül marihuánát adott neki.

A nő most könyvet írt az esetről, elmondása szerint azért, hogy ezzel is vitát indítson el a világ nagy részén veszélyes kábítószerként tiltott növény gyógyászati használatáról.

A nő a lapnak elmondta: rettegett, miközben a marihuánából készült olajat elkezdte beadni a halálos ágyán fekvő 14 éves fiának. De nem attól félt, hogy azzal esetleg kárt okozna neki. Hanem attól, hogy kiderül, illegális szert ad neki, és emiatt megtilthatják, hogy meglátogassa haldokló gyermekét, vagy elveszik tőle kisebb fiát. „De meg kellett próbálnom. És működött” – tette hozzá.

Deryn 10 éves volt, amikor kiderült, hogy a leukémia egyik nagyon agresszív formája támadta meg. A kisfiún már a diagnosztizálás másnapján megkezdték a kemoterápiás kezelést. Eleinte úgy tűnt az sikeres volt. Azonban később a manduláján találtak rákos daganatot, majd kiderült, csontvelőrákja is van, amin csak az átültetés segíthet.

deryn

Azonban hiába találtak egy donort Németországban, és esett át több átültetésen, azok nem voltak sikeresek, és végül az orvosok feladták a reményt. A fiúnak leállították az antibiotikumos kezelését, és egy hospice házba került.

Az orvosok közölték a fiú szüleivel, hogy az antibiotikumok leállítása után három napja, maximum egy hete lehet hátra.

Így nem sokkal 14. születésnapja után Deryn bekerült a hospice-ba, ahol családja a kedvéért december 14-én ünnepelte meg vele a karácsonyt, tudva, hogy a kisfiú nem fogja megérni az ünnepet. A gyerek ekkor már folyamatos fájdalomban élt, hét hónapja nem evett ételt, szája teli volt hólyagokkal, nem tudott nyelni, testét fekélyek borították, kézfejét pedig egy fertőzés támadta meg.

Szülei ekkor döntöttek úgy, fia utolsó napjait marihuánával teszik elviselhetővé, amiről a neten azt olvasták, nyugalmat ad a hozzá hasonló szenvedésen átmenő embereknek. Találtak egy dílert, akitől füvet vettek, abból pedig otthon olajat készítettek, és anyja azt adta be neki.

És már az első, a fiú szájára helyezett adag hatásos volt: azonnal lenyugtatta a szorongó gyermeket. Aztán egy hét múlva jött a mindenkit megdöbbentő meglepetés: fia kézfejéről leesett a kötés, és kiderült, alatta közben teljesen meggyógyult fertőzése.

Az orvosok azonnal tesztek végeztek rajta, és kiderült, vérsejtszáma javulást mutat. Ekkor megsemmisítették az ágyához elhelyezett jelet, ami azt jelezte, nem szabad újraéleszteni. Deryn már nem haldoklott. Anyja ezután folytatta a marihuána terápiát, és pár hét múlva el is hagyhatták a hospice-t. Derny mostanra egy boldog és egészséges 17 éve kamasszá nőtt, aki élvezi az életet  –írta a Mirror.

deryn-and-mother

Sokan csodának tartják a fiú gyógyulását, de anyja nem így gondolja. Azért is döntött úgy, hogy bevallja, marihuánát adott haldokló gyermekének, hogy az emberek, és leginkább a hozzá hasonló helyzetbe került szülők tudják, mi az igazság. Callie Blackwell most abban reménykedik, ezzel széleskörű vita alakul ki a marihuána orvosi használatáról.

forrás

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

error:
Send this to a friend