Misztikus, érdekes helyek Magyarországon

Számtalan olyan hely van a világon, ahol már hosszú évek, évtizedek óta különös, megmagyarázhatatlan élményekről számolnak be az oda érkezők. Persze nem kell máris külföldre utazni az efféle tapasztalatok reményében, hiszen hazánkban is akad ilyenekből bőven, ezekből mutatunk be most öt érdekes, közkedvelt helyszínt.

Boszorkánysziget

A szegedi Boszorkánysziget – mely neve ellenére is inkább félsziget – a Tisza partján található, a város szívében. Nevét onnan kapta, hogy 1728-ban 12 embert égettek itt el máglyán, boszorkányság bűne miatt. Akkoriban többnyire a gyógyfüvekkel gyógyító embereket vádolták boszorkánysággal, de a hisztérikus időkben bárki boszorkánnyá válhatott, akinek ellensége, rosszakarója volt.

Ó-Ebergényi kastély

A barokk stílusban épült Ó-Ebergényi kastély, Szombathelytől nem messze, Vasszécsenyi közelében található. Látogatóit manapság elsősorban a paranormális jelenségek híre vonzza.

Többen is felfigyeltek már a kastélyban tapasztalható furcsa éjszakai hangokra, sikolyokra, gyanús árnyakra. Az épület közel 500 éves, egyesek szerint egykori lakóik járnak vissza rendszeresen hajdani otthonukba, és ilyenkor szaporodnak meg a különös jelenségek.

Dobogókő

700 méteren található hazánk egyik leglátogatottabb turisztikai célpontja, a fenséges Dobogókő, mely a Visegrádi-hegység legmagasabb pontján helyezkedik el.

A lenyűgöző panoráma mellett, a turisták gyakran jönnek ide, hogy energiával töltődjenek fel. Dobogókő kerékpárral is könnyen megközelíthető, hála a jól kiépített turistautaknak.

Bükkszentkereszt – Boldogasszony – köve

Miskolctól pár kilométerre, a Bükkben található, Bükkszentkereszt, mely az ország második legmagasabban fekvő települése. A bükki vidék számos különleges energiát sugárzó követ és fát rejt magában, melyek közül a legnevesebb a Boldogasszony-köve.

Úgy tartják róla, hogy aki megpihen a kövön az gyorsabban piheni ki magát és felgyógyul a betegségéből. A legenda szerint Jézus halála után Mária bánatában világgá indult, és amikor Bükkszentkeresztre (akkor még Újhuta) ért, elfáradt és megpihent egy kövön, amely megpuhult alatta és megtartotta az ülés nyomát. Ezért tartják a helybéliek gyógyító erejűnek a követ és a környéket.

Esztergomi gyógyító kőfejek

Esztergomban, az Erzsébet-parkban található az a három különös kőfej, melynek sokan gyógyító hatást tulajdonítanak. A helybeliek és a turisták egyaránt gyakran látogatják a gyorsabb gyógyulás reményében.

Főként a különféle belső szervi és mozgásszervi betegségekben ígér gyógyulást, de csak akkor, ha végig csinálják a túraútvonalat, ami abból áll, hogy az első fej előtt tíz, második előtt öt, a harmadik előtt pedig nyolc percig kell állni a gyógyulás érdekében.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

error:
Send this to a friend