A mezítláb járás haszna már tudományos tény

Szerző képe

Rejtélyek Szigete

Ezotéria

A Föld elektromos áramát testünk fizikai okokból kifolyólag jól tudja hasznosítani. A módszer egyszerű és ingyenes, mindössze mezítláb kell járnunk-kelnünk, ha tehetjük.

Eddig csak a keleti kultúrában, kifejezetten a Feng Shuiban találhattuk meg a földi szemináriumok előnyeit, de most már tudományosan is bizonyított tény a mezítlábas tevékenykedés haszna.

Martin Zucker a Földelés című könyvében azt ecseteli, hogy a civilizáció fejlődésével az emberek egyre inkább eltávolodnak attól, hogy felvegyék a föld felszínén jelenlévő energiát.

Állítása szerint a földelés legalább ugyanolyan fontos tényezője a kiegyensúlyozott életnek, mint az, hogy a napsugarakból D-vitamint nyerünk.

A történelem során számtalan kultúrában övezte nagy tisztelet a kapcsolatunkat a földdel. A kínai kultúrában és az észak-amerikai törzseknél is megtalálható volt a föld imádata. A lényeg mindenhol az anyaföld szeretete volt, függetlenül attól, hogy állva, ülve, vagy éppen fekve, de mindenképpen mezítláb rótták le tiszteletüket előtte az őseink.

Zucker kutatásai kimutatták, hogy a földdel való érintkezés

  • csökkenti a gyulladással kapcsolatos rendellenességeket,
  • az alvászavart,
  • a stresszt,
  • a fejfájást,
  • a hormonális és menstruációs tüneteket,

valamint sok más egészségügyi problémát, melyek úgynevezett népbetegségek napjainkban.

A meleg nyári hónapokban próbáljunk meg odafigyelni, hogy minél több kapcsolatot teremtsünk a földdel.

  • Kezdjük azzal, hogy mindig mezítláb közlekedjünk a füvön, homokon, kavicsokon és a festetlen betonon. Az imént említett anyagok továbbítják a Föld energiáit testünkbe. (A fa, az aszfalt, a gumi, a műanyag, az üveg, a szintetikus anyagok és a fém blokkolják ezeket az energiákat.)
  • Figyeljük érzelmi, szellemi világunk állapotát miután elkezdjük a megtisztulást, így könnyen nyomon követhetjük a gyógyulási folyamat szakaszait.
  • Csukjuk be a szemünket, és próbáljunk minden feszültséget és stresszt a földbe vezetni. Ha a földön fekszünk, akkor nyissuk ki a szemeinket és próbáljunk különböző alakokat kivenni a folyamatos mozgásban lévő felhőkből.
  • Legalább fél órát töltsünk mezítláb a szabadban, próbáljunk meg kikapcsolódni és átadni magunkat a jelen történéseinek.
  • Harminc perc elteltével „térjünk vissza” a hétköznapi életbe és vizsgáljuk meg, hogy mi változott a kikapcsolódás után. Egy napló vezetése sokat segíthet az összehasonlításban.

Dr Stephen Sinatra neves kardiológus így beszél a leföldelés fontosságáról:

forrás: sokszinuvidek.24.hu

Kövess minket a Facebookon!

LEGÚJABBAK

error:
Send this to a friend