„Mesterséges reinkarnáció”, avagy a Raikov-hatás

Az 1970-es években az orosz neuropszichológus, Dr. Vlagyimir Raikov és a cseh pszichológus, Dr. Milan Ryzl együtt dolgoztak egy projekten, melynek célja az volt, hogy megértsék, hogyan is működik az emberi elme. Az egyik kísérletük során felfedeztek egy módszert, ami képes volt elhitetni az alannyal, hogy ő igazából egy másik személy. 

Rájöttek, hogy Einstein szintű zseniket tudnak létrehozni egyszerű hipnózis használatával. Ez az eredmény példátlan volt. Raikov és Ryzl azt fedezte fel, hogy a kísérletben résztvevő személynek megmaradtak azok a képességei, amelyekkel felruházták a hipnózis során. Például, egy nőnek azt mondták a hipnózis alatt, hogy ő egy hihetetlenül tehetséges hegedűművész. A hipnózis után nem gondolta a nő magáról ezt, azonban a hegedűórán azt vették észre, hogy a kezdőknek szánt óra túl könnyű volt neki, ezért átrakták őt a haladók közé. Röviden, megmaradt a zsenialitása, miután visszatért a való életbe.

Hasonló eredményeket figyeltek meg olyan eseteknél is, ahol azt mondták az embereknek, hogy jól tudnak rajzolni, énekelni, vagy úgy gondolkodnak, mint bizonyos szakemberek. Mivel ezek korai kísérletek voltak, a tudósok azóta rájöttek, hogy a hipnózis nem is szükséges ahhoz, hogy elindítsák a „mesterséges reinkarnáció” folyamatát.

Ezek a pszichológiai átalakulások misztikusnak tűnhetnek kívülről, azonban az alapja felfedezhető az idegtudományban. Ez azt jelenti, hogy nem kell transzban lenni ahhoz, hogy más ember zsenialitását megszerezzük, ahogy semmi összetett dolgot sem kell tanulni. Helyette mindössze annyit kell tenned, hogy megtanulsz egy erős, mindennap alkalmazható technikát, melynek segítségével megszerezheted más ember mentalitását.

Ezt a technikát többféle dolog sikeréhez használhatjuk az üzleti életben, kreativitásban, romantikában és szinte bárhol.

Sőt, a legjobb benne az, hogy pár perc alatt elsajátítható az egész! Semmit nem veszíthetünk, ha kipróbáljuk a Raikov-technikát, sőt, rengeteg képességre tehetünk szert általa! A régi hipnózis módszert már nem használják, helyette a pszichológusok és idegtudósok sokkal egyszerűbb módszert alkalmaznak.

A leggyorsabb és leghatékonyabb módszer a neuro-lingvisztikus programozás (NLP), melyet már évtizedekkel ezelőtt felfedeztek, de csak most kezdték el a teljeskörű használatát.

Pontosan hogyan is éri el az NLP a Raikov-effektust? Az egyik alapvető technika az úgynevezett horgonyzás, ami olyan egyértelmű, mint amilyen hatékony. A kulcsgondolat az, hogy létrehozható egy olyan fizikai tevékenység, ami aktiválja az adott mentális állapotot. Mindenki rendelkezik ilyen horgonyokkal, amelyek gyakran már a tudatalattinkban is össze vannak kapcsolva.

Például, ha azt érzed, hogy száraz, cserepes a szád, akkor inni akarsz. Olyan horgonyt kell keresned, ami zökkenőmentesen aktiválja a példakép zsenialitását! Bármilyen horgony kiválasztható erre a célra, azonban célszerűbb finom fizikai mozdulatokat választani, amelyek nyilvánosan is használhatók.

Sokan választják például azt a mozdulatot, hogy egymás után megérintik a hüvelykujjat és a mutatóujjat, vagy csak megérintik a kézfej hátulját. Amint megvan ez a mozdulat, ami átvisz a zseni állapotba, bármikor beléphetsz az állapotba a mozdulat megismétlésével.

Természetesen más dolgok is aktiválhatják a Raikov-effektust. Minél több technikát ismersz, annál több zseni állapotba tudsz belépni. Azonban a fenti horgonyzási példa megmutatja, milyen egyszerű, biztonságos és erős lehet ennek a technikának a használata. Mivel ennek a technikának hatalmas ereje van, fontos, hogy olyan helyzetekben használjuk, amikor magunknak, vagy másoknak segítségre van szüksége. 

thelawofattraction.com

hipnózis kísérlet

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

error:
Send this to a friend