Melyik a totemállatod? Ismerd meg a jelentésüket!

Szerző képe

Rejtélyek Szigete

Ezotéria

Állat és ember között ősidők óta olyan kapcsolat él, ami sokszor megmagyarázhatatlan. Együtt élünk velük, hatunk rájuk, ahogyan ők is ránk. Egy-egy állat szépsége és barátsága mellett szimbolikusan azt is megmutatják, mi rejlik bennünk, milyen képességeink vannak, vagy éppen mi az, amit fejleszteni kell magunkban.

Spirituális energiákat képesek átadni számunkra, melyek életünk minőségét, az élethez való pozitív hozzáállásunkat javítják. Állati jelképeket azért érdemes használni, mert mindennap valami újra tanítanak bennünket. Ha valamilyen állattól különösen félünk, megmutatja, hogy mely területek várnak még bennünk felfedezésre. Találj magadnak olyan állati jelképet, mely erőt ad a nehéz időszakokra.

Hogyan döntheted el, melyik állat a totemed?

Ha valamilyen állat megjelenik az álmodban, vagy az életed során sokszor találkozol vele, figyeld meg a következő szempontok szerint is: színe, mérete, mozgása (gyors, lassú, jár vagy repül, mászik, stb.) viselkedése, milyen hangokat ad ki (sokat elárul az általa képviselt erőkről), mit eszik (mert ez mutathatja mi a megfelelő számunkra). Az utódlás ceremóniáját is érdemes megfigyelni, hiszen ez is jelen van a mi emberi életünkben is.

Amelyik állatot legjobban kedveled (tetszik, jó simogatni, kellemes érzést kelt benned, ha látod, erősnek vagy szépnek találod, stb.) vagy, ami a legközelebb áll hozzád, az a totemed. Lehet, hogy csak egyszerűen érthetetlen módon csodálod azt az állatot. Ekkor figyeld meg hosszan és érezd át lényének minden rezdülését, hogy megtapasztalhasd, mit akar üzenni neked. Ez változhat az élet során, de nem sokszor. Lehet több (2-3) totem is egy életen keresztül, de gyakran előfordul, hogy egy állat kíséri végig az embert élete végéig.

Totemállatok és jelentésük

A madarak a szárnyaló szellem képviselői. Az objektíven látni képes helyzeteket, embereket szimbolizálják. Természetesen itt is sokat ad az értelmezéshez a színe, az életmódja illetve az előbbiekben felsorolt megfigyelendő részletek. A lélek madara elnevezés is nagyon találó, utalva az emberi örökkévaló és az állat szimbólum összefüggésére.

A galamb például az anyaság és a nőiesség jelölője. Aphrodité egy galamb által kiköltött tojásból született meg. Ugyanakkor az átalakulást is jelezheti. Akiknek például galamb a toteme, annak jó, ha sokat esznek egy alkalommal (mint totemállatuk), mert így fokozhatják kreatív energiáikat. Azokban az időszakokban, amikor a galamb a totemed, aktiválhatod a teremtő erőket életedben.

sas végtelen bátorság, a szabadság és az egyensúly szimbóluma, a bagoly pedig a tisztánlátásé és az ösztönös megérzésé.

Már a középkor környékén kezdtek kialakulni olyan nézetek, miszerint már az állatokhoz bizonyos tulajdonságokat társítanak. Az emlősök hidat teremtenek a spirituális világba.

A jelentésük annyira szerteágazó lehet, hogy itt is mindenképp javasolt az adott állatról mindent megtudni ahhoz, hogy magunk számára megfelelőképp értelmezni lehessen.

Ha nem tudsz olyan állatot beszerezni magadnak, ami épp a totemed, akkor vagy az állatkertben érdemes többször megnézni, vagy legyen egy képed róla és tedd, olyan helyre ahol gyakran megfordulsz.

Meditálhatsz, az állat képére vagy álmodban kérhetsz üzenetet. Jó, ha olyan testtartást veszel fel, ami az adott állatra jellemező pl. kobra, tigris. A jóga, mint ősi tudomány már régóta alkalmazza ezeket az erőket az élet könnyebbé tételéhez és a spirituális úton történő előre haladáshoz.

Az alapos megfigyelés azért is fontos, mert például a nyúlesetében számos ellentmondásosnak tűnő állítással találkozhatunk, ha utánanézünk szimbolikájának. A görög mitológiában Hekaté istennővel azonosították, míg a zsidók a bujaság és a tisztátalanság jelzőivel illették.

nyúl totemre az jellemző, hogy élete nagy ugrásokkal alakul át, ahogy a nyúl ugrik és ezek általában egy hónapon belül bekövetkező változások. Ugyanakkor ezzel a totemmel jár a félelemből való futás, az elrejtett tanítások és intuitív üzenetek megszerzése, a gyors gondolkodás, az erősítő intuíció.

kutya a lojalitás és a feltétel nélküli szeretet legjelentősebb jelképe a világ szinte minden pontján.

macska varázslatra és misztériumra tanít, tiszta felfogásra és agilitásra sarkall, a függetlenség elérésére biztat.

 a szabadság és az akaraterő szimbóluma. Tibetben a gazdagság jelképe is.

tehén nevelésre és növekedésre tanít. A gyermeket nevelő nőket pedig türelemre inti.

delfin a kommunikáció, a harmónia és a bizalom képviselője, játékossága ritka az állatok közt.

Az elefánt az erőt, az intelligenciát és a lojalitást jelképezi, ugyanakkor a hosszú élet és egészség megformálója.

róka az álcázás, az új világok, a természetfölötti erő jeles képviselője. És nem utolsó sorban az egyik legjelentősebb védőállat.

sakál megtanít arra, hogyan szabadulj ki egy csapdából, és hogyan fogj vissza valakit, aki esztelenül viselkedik.

Az oroszlán megtanít a csoport kölcsönhatására, a csoportban lévő energia varázslatára. Ugyanakkor megtanít a csend és a türelem titkára is. Arra is emlékeztet, hogy vizsgáljuk meg önmagunkat, hogy megértsük erőnket és gyengeségünket, és hogy várjunk a megfelelő pillanatra.

medve erőt ad, gyakorlatiasságra tanít, és arra, hogyan kell magányosan is boldogan élni.

bölény bátorságot és erőt ad, és segít abban, hogy a céljaidat elérd, és egyben a bőség jelképe is.

Az egér alapos vizsgálatra, rendteremtésre, rendszerezésre sarkall.

rovarok olyan heves érzelmeket váltanak ki az emberekből, amire pánikkal, fóbiákkal vagy más ezekhez hasonló tünetekkel reagálhatnak. Valószínűleg abból eredeztethető ez a félelem, hogy nagyon régen élő állatok és az általuk képviselt ösztönök, magatartásminták olyan archaikus erőket jelenítenek meg, melyek a mindennapokban nem jelennek meg életünkben, nyílt színen – ahogy a bogarak sem.

Ha valakinek valamilyen rovar a toteme, akkor javasolt, hogy először általánosan a rovarokkal foglalkozzon behatóbban és csak ezt követően térjen rá az általa tetszetősnek ítélt állatra.

pillangó változásra, szerelemre, átalakulásra tanít, aki magányos, annak kapcsolatot hozhat.

szkarabeusz és a katicabogár megóv a veszélytől, és sok szép élménnyel kecsegtet az életben és a szerelemben.

pók teste és hálója az egységet jelképezi. Mindkettő egy középpontból indul, amely a stabilitás, és belső koncentráció helye, majd onnan terjed ki minden irányba. Hihetetlenül segítőkész! Ha azt szeretnéd, hogy kimondott vagy írott szavaid elérjék a kívánt hatást, előtte mindig kérd a pók segítségét.

hüllők a rovarokat követően az élet legősibb formáinak példányai. Rendkívül jó alkalmazkodóképességük lehetővé tette számukra, hogy túléljék, az evolúció több millió évét.

teknősök és a krokodilok például túlélték a dinoszauruszok kihalását és azóta is változatlanok. Akinek ezek közül van toteme az valószínűleg hasonló túlélőképességgel bíró személy. A hüllőknek az emlősökhöz képest nincs mag a hőszabályozó képességük, így olyan környezetet kell keresniük, amiben tudnak élni. Ezért az ilyen totemű embereknek nagyon fontos, hogy számukra építő jellegű közegben, társaságban éljenek.

kétéltűek amint nevükben is benne foglaltatik kettős életet élnek, vízben és szárazföldön. Akinek ilyen állat kedves az, jó ha meditál ezen. A víz miatt ezek az állatok az álmok, a transzcentessel való kapcsolat megteremtői és hordozói.

teknős segít az egyensúly és a harmónia megteremtésében, emellett védelmező hatással is bír.

hal az életre és és az átmeneti nehéz időszakokra készít fel. Számos kultúrában pénzt is jelképez.

cápa a vadászás, túlélés szimbóluma, emellett kiváló alkalmazkodóképességre tanít.

béka bőséget, termékenységet hoz, az átalakulás kiváló megtestesítője.

kagyló magabiztosságot és bátorságot kölcsönöz tulajdonosának, hogy valóra válthassa álmait.

És két mesebeli hős…

sárkány termékenységet és bölcsességet hoz az életbe. A hosszú élet és a boldogság jelképe is.

Az egyszarvú éberen őrködik az egészségünk felett.

Kövess minket a Facebookon!

LEGÚJABBAK

error:
Send this to a friend