A megvilágosodás majd megtalál, ha akar

Szerző képe

Rejtélyek Szigete

Szemléletfejlesztés

Csendesen figyelem a spirituális tanítókat, és tanításaikat és úgy érzem, nem nagyon lehet szó nélkül elmenni a mai spirituális világ tanításai mellett. Már minden lehetséges útmutatást megkaptam /nem csak én, sokan mások is/, arról, hogyan fogok megvilágosodni, felemelkedni. Végül úgy döntöttem, nem hiszek senkinek.

Azoknak a terapeutáknak, akik a pozitív gondolkodás és a vonzás törvényének a nevében azt ígérik Neked, hogy nagyon gyorsan változtathatsz az életeden, hatalmas sikerük van. Az emberek gyorsan szeretnék megváltoztatni azokat az élethelyzeteket, amelyekbe több évtized alatt sodródtak bele.

Mindenki könnyű utat szeretne. Senki sem szereti azokat, akik nem ezt ígérik neki. Megszokták az ezer éves tanításokat, amelyek arról szólnak, hogy mindig pozitívnak kell lenned, mindenben csak a szépet szabad meglátnod, és feltétel nélkül kell szeretned.

Nagyon jó azt hallani, hogy bármi a tiéd lehet, csak akarnod kell. Csak „jól” kell akarnod. Mert ha rosszul akarod, akkor bizony semmi sem lesz a tiéd. És akkor aztán hibáztathatod magad, hogy Te még erre sem vagy képes. Mindenki képes rá, csak Te nem.

Gondolkodj pozitívan! Lásd rózsaszínben a világot akkor is, ha a valóság most éppen szürke. A pozitív gondolkodás mellékhatásaként egy kicsit neurotikus leszel majd, mert nem mutathatod ki a negatív érzelmeidet, hisz akkor a „megvilágosodott” többség nevetni fog Rajtad, és nem érti majd, miért vagy ennyire tehetetlen.

Hisz bármerre nézel, boldog, pozitív, sikeres embereket látsz. Nem érted, mi a baj Veled. Már mindenki felemelkedett állapotban van, csak a Te lábaid érintik még a talajt. Már mindenki megoldotta a problémáit, senkinek nincs betegsége, csak Te szenvedsz még mindig, csak Neked fáj a lelked, vagy a szíved.

Ha körülnézek a világban, úgy vélem, az embereknek nem arra lenne most a legnagyobb szükségük, hogy valaki elmagyarázza nekik a megvilágosodáshoz és felemelkedéshez vezető út valójában ismeretlen rejtelmeit.

Az az ember, aki éppen azon töri a fejét, hogyan fogja eltartani a családját, és hogyan kerülheti el, hogy az utcára kerüljön, nem a felemelkedésével van elfoglalva. Könnyű egészségesen azt tanácsolni valakinek, hogy nem kell betegnek lennie, csak akarnia kell meggyógyulni.

Ezeknek a kéretlen tanácsoknak az a következménye, ahogy épp ma egy ismerősöm fogalmazott, hogy sokan „selejtnek” érzik magukat. Úgy érzik, ők nem tudnak megfelelni a „tanácsadók” által támasztott követelményeknek, és még a pozitív gondolkodásra sem képesek. Úgy tűnik, őket nem érdekli a Szíriusziak tanácsa. Ők egy emberi szóra vágynak.

A családállítások során pontosan látjuk, hogy az emberi sorsok mögött néha bonyolult lélek és tudatalatti sorsösszefonódások vannak. Ezeket pozitív gondolkodással nem lehet megoldani.

Volt idő, hogy én is azt hittem, bennem van a hiba. Hogy nem látom azt, amit mások látnak. Hogy a gyógyítók, terapeuták, segítők mind-mind tökéletes emberek. Hisz mindenre tudják a választ, hogyan lehetne bármi problémájuk?

Hiába gondolkodtam pozitívan, úgy, ahogy mások tanácsolták, semmi nem változott. Az én életemben ez nem működött. Miért nem? Mert ami az én életemben működik nem biztos, hogy a Tiédben is működni fog.

Ezért hiába mesélem el Neked hogyan jutottam közelebb az álmaimhoz, a Te utad a saját álmaidhoz nem pontosan erre vezet. A saját utadat kell megtalálnod. Azt az utat, amelyen csak Te járhatsz.

Hogy az merre van? Azt én nem tudom. Azt a Lelked tudja. Fordulj a Lelkedhez, és ő pontosan oda fog vezetni, ahová tartanod kell. Én nem fogok Neked tanácsokat adni. Nem mondom meg, hogy hogyan kellene gondolkodnod.

Nem ígérem, hogy minden sikerül, csak akarni kell. Nem mondom, hogy minden csak Rajtad múlik. Mert nem minden Rajtad múlik. Van úgy, hogy megteszel mindent, és mégsem sikerül. Ne bánkódj miatta. A sikertelenségnek is pontosan meg van az oka.

Én egy dolgot tehetek a megtalált hivatásom segítségével. Segítek megmutatni, hogy mi zajlik éppen most a Lelkedben. Hogy ezután ne rám és ne másra hallgass, hanem arra, aki a Te valóságodat mutatja meg Neked: a Lelkedre.

Bízd rá magad az Életre, a Sorsa. Ne foglalkozz azzal, mit mondanak, gondolnak a már „megvilágosodott Mesterek”. A világ legjobb érzése, a Sors tengerének hullámaiba vetni magad, és engedni a sodrásnak. Rá fogsz jönni: az Élet Érted van.

Az Élet nagyon messziről érkezett hozzád. Sok-sok ősödön keresztül. Ők tették mind-mind lehetővé Neked, hogy most létezhess, hogy most élhess. El tudod képzelni azt, hogy ezek után nem vigyáznak Rád? Sosem engedik el a kezed, bármilyen nehéz is most Neked. És a Sors, az Élet semmit nem kér cserébe. De azért néha, magadtól mond azt: „köszönöm” . Ez az egy szó többet ér bármilyen felemelkedésnél.

A megvilágosodás pedig? Majd megtalál, ha akar.

Szerző: Lukács Tünde – Család- és szervezetállító, kineziológus
forrás: harmonet.hu

Kövess minket a Facebookon!

LEGÚJABBAK

error:
Send this to a friend