Megmagyarázhatatlan rejtélyek

Sokan nem értenek egyet a cikk címével. Véleményük szerint a szellemtalálkozások az összegabalyodott idősíkok elméletével egyszerűen megmagyarázhatók.

Elképzelhető, hogy rövid pillanatokra ablakok nyílnak az időfolyamban, amelyeken keresztül más dimenziókba nyerhetünk betekintést.

Ez lehet a magyarázata a viking harcosok feltűnésének az angliai Wight-szigeten 1969-ben, az időnként felbukkanó fantom falvaknak és városoknak, sőt még annak a furcsa jelenségnek is, amikor katonák szellemei csapnak össze egymással, örök időkig folytatva a csatákat, amelyek életüket követelték.

sandringhami-zaszloalj
Az utolsó képek egyike a Sandringham-i zázszlóaljról

 A gondolatot tovább szőve eljuthatunk akár a Bermuda-háromszög rejtélyének megfejtéséhez is, lerántva a leplet a néha még napjainkban is előforduló különös eseményekről.

A köddé vált zászlóalj rejtélye

Első esetünk színhelye Törökország, a Gallipoliért folyó ütközet csatamezeje, az időpont 1915 augusztusa. Huszonkét új-zélandi szemtanú egybehangzó állítása szerint egy csapatnyi brit katona egyszerűen eltűnt a ködben.

Az első világháború idején 257, az angliai Sandringhamból érkezett brit fiatalember, a Norfolk ezred ötödik zászlóalja 1915. július 29-én indult útnak Gallipoli felé, hogy felvegyék a harcot a török csapatokkal, melyek a németek oldalán harcoltak.

Máig nem derült fény arra, mi is történt velük 1915. augusztus 12-ének délutánján, a katasztrofális Dardanellák-offenzíva részeként lezajlott ütközet alatt.

Az egyik pillanatban bátor rohamot indítottak a török vonalak ellen, a másikban hirtelen köddé váltak. A 257 katonából senkit sem találtak meg, és később sem lelték nyomukat a török hadifogoly-feljegyzésekben. Nyomtalanul eltűntek.

A Gettysburgi ütközet

1863-ban, az amerikai polgárháború idején Gettysburg közelében vívott ütközet három napja alatt – még óvatos becslések szerint is – legalább nyolcezer ember vesztette életét.

2003 szeptemberében különös esetre került sor a Pennsylvania állambeli csatamezőn, amelyet nem lehet egyszerűen csak a véletlenre fogni.

A polgárháború leghíresebb csatájának helyszínét felkereső férfi furcsa zajokra lett figyelmes. Amikor megkérdezte, van-e még valaki ott rajta kívül, egy síri hang a „Grossy” szót suttogta, míg a következő,, születési helyről szóló kérdésre a „Virginia” válasz érkezett.

A polgárháborús dokumentumok tüzetes vizsgálata nyomán a férfi egyetlen, halvány nyomra bukkant: az északi hadsereg kötelékében, egy marylandi zászlóaljban valóban szolgált egy Michael B. Grossy névre hallgató katona.

Később derült ki, hogy Grossyt 1863. július 2-án érte halálos fejsérülés, amelynek következtében nem sokkal később életét vesztette, annak a helynek a közelében, ahol legalább ezer fegyvertársát érte utol a halál.

eltűnés szellem

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

error:
Send this to a friend