Majestic-12 – Dezinformáció vagy szivárogtatás?

Sokan a mai napig azt állítják, hogy az amerikai  és más országok kormányainak hírszerző ügynökei hamis UFO-történeteket terjesztenek, hogy ezekkel vezessék félre az embereket.

Ezzel a technikával igyekeznek az érdeklődőket visszalépésre késztetni az olyan kutatásoktól, amelyek gyümölcsözők lehetnek, de nem kívánatosak, és azon igyekeznek, hogy kisiklassák a kutatókat a kutatás vágányáról.

Például Howard Blum díjnyertes újságíró, az Out There (Ott kint) című könyv szerzője megesküszik arra, hogy az alábbi eset megtörtént: Paul Bennewitz, az új-mexikói Albequerke-ben lévő Thunder Scientific Corporation elnöke filmeket és rádiófelvételeket készített olyan UFO-król, amelyek a Sandia National Labs ( a Sandia Nemzeti Laboratóriumai) komplexumtól nem messze repültek.

william-moore
William Moore

Ez egy energiaközpont a kirtlandi légierő-bázison. Ez idő alatt a jól ismert UFO-kutató, William Moore szövetséget kötött bizonyos ügynökökkel az AFOSI-tól (Air Force Office of Special Investigation / A légierő különleges nyomozási irodája). Ennek a szövetségnek a lényege az volt, hogy William Moore UFO-információkat szerezhessen.

Blum szerint az AFOSI-ügynökök rendszeresen szédítették Bennewitzet UFO-történetekkel annak érdekében, hogy összezavarják, elvegyék a kedvét, és aláássák a szavahihetőségét. Bennewitznek egy ügyes trükkel hamis kormánydokumentumokat adtak át, amelyek „részletezték” a kormány és a „gonosz idegen lények” közötti titkos egyezményt. Az okmányok ezen kívül idegenek föld alatti bázisáról, technológiai cserékről, agyátültetésekről szóltak, sőt, még egy olyan történetről is, amely szerint Archuleta Peakben lezuhant egy UFO.

Az AFOSI-ügynökök Moore-t a Benewitz elleni dezinformációs kampány részeként használták fel. Ezt a történetet Jacques Vallee is megerősíti, aki mindezt nyilvánosan is kijelentette a MUFON (Mutual UFO Organization / Közös UFO Szervezet) egyik konferenciáján Las Vegasban, 1989-ben.

Blum elmondta, hogy a Bennewitz-cel való megismerkedés után Moore gondosan figyelte, hogy a paranoid fantázia állhatatos adagolása hogyan őrjíti meg őt, és hogyan vezeti el az idegösszeomlásig. Ezután Moore megkapta a jutalmát. Egy napon, 1984 decemberében Moore barátja, Jaime Shandera postán kapott egy misztikus, előhívatlan filmtekercset. Amikor előhívta a filmet, felismerte, hogy ez a híres Majestic-12 okmány.

roscoe-hillenkoetter
Roscoe Hillenkoetter

Ez az okmány feltehetően egy tömör okirat, amelyet Roscoe Hillenkoetter admirális készített az újonnan megválasztott Dwight D. Eisenhowernek 1952. november 18-án. Ebben informálja az elnököt arról, hogy létezik egy tucatnyi tudósból és felsőszintű kormányhivatalnokból álló titkos csoport, akik a járművel és a négy idegen holttesttel foglalkoztak, amelyeket a roswelli légierő-bázison találtak 1947 júliusában. a dokumentum azt javasolja, hogy a csoport folytassa a működését teljes titokban az Eisenhower-kormány ideje alatt.

Igen nagy volt  a vita e dokumentum hitelességével kapcsolatban. A hitelesség egyik fő szószólója Stanton Friedman. Állítása szerint a kormányokmányok mélyreható kutatása nem hozott felszínre olyan információt, amely ellentmondana a dokumentum állításainak a személyeket, időpontokat és helyeket illetően. Továbbá azt is állítja, hogy az okmány stílusának különböző részletei hitelesíthetők, ha megnézzük az ugyanebben az időszakban készült egyéb kormánydokumentumokat.

A fentiek közül egyik állításból sem vonhatjuk le azt a következtetést, hogy a Majestic-12 okmány valódi, az viszont látszik, hogy ha az okmány hamis, akkor az bizonyára egy minden hájjal megkent, ügyes szakértő készítette, olyan, akit esetleg a hírszerző ügynökségben lehet megtalálni.

Roger Wescott professzor, aki a new yersey-i Drew Egyetemen nyelvészettel foglalkozik, összehasonlította a Majestic-12 okmányt Hillenkoetter admirális néhány írásával, és azt a következtetést vonta le, hogy az okmányt nem maga Hillenkoetter írta, hanem valaki más. Mindazonáltal, mikor megkérdezték Wescottot, hogy meg tudná-e indokolni ezt a kijelentést, azt válaszolta: „Én nem hiszem, hogy akár az okmány hitelessége, akár a csalás meggyőzően igazolható lenne.”

A Majestic-12 tekintetében az alternatívák durva megközelítésben az alábbiak:

Az okmány…

(1)  …valódi, és a kormány magas szinten titkolja a lezuhant UFO-kat és idegen testeket.

(2) …hamis, és magas kormányhatóságok rendelésére készült. Ez azt jelentené, hogy magas kormányszinten az a politika, hogy UFO-kkal kapcsolatos dezinformációkat terjesztenek.

(3)…hamisítvány, amelyet egy hírszerző ügynökség kis csoportja készített saját indokokból vagy célokra. Lehet, hogy ez a csoport felelős azért, hogy dezinformációt terjesszen Bennewitz felé, és magában foglalhatja a Moore-ral kapcsolatban álló AFOSI-ügynököket.

dr-robert-sarbacher
Dr. Robert Sarbacher

Akár valódi az okmány, akár nem, van egy bizonyíték, amely igazolja, hogy a magasabb körmánykörökben létezik a titkolózás az UFO-kkal kapcsolatban. Példa erre az alábbi levél, amelyet Dr. Robert Sarbacher írt William Steinman UFO-kutatónak. Sarbacher a Kormányzat Kutatási és Fejlesztési Bizottságának szaktanácsadója volt.

1983. november 29-én írt választ a Steinman által küldött levelekre, amelyek a lezuhant UFO-kkal kapcsolatos kérdéseket vetnek fel:

„Ami a megtalált repülő csészealjakkal kapcsolatos saját tapasztalataimat illeti, nem tudok olyan emberekről, akik a tárgyakat megtalálták, és nincs tudomásom a tárgyak megtalálásának időpontjáról sem. Ha lenne, akkor azt megküldeném Önnek.

Ami annak igazolását illeti, hogy az Ön által felsorolt személyek részt vettek a tárgyak megtalálásában, csak ezt mondhatom:

Neumann János biztosan részt vett benne. Dr. Vannevar Bush szintén biztosan részt vett, és azt hiszem, hogy Dr. Robert Oppenheimer is. Eisenhower alatt a Dr. Condon által vezetett Kutatási és Fejlesztési Bizottságban való részvételem meglehetősen korlátozott volt, így annak ellenére, hogy több tárgyalásra – ahol a tárgyak megtalálásáról volt szó – meghívtak, én személyesen mégsem vettem részt ezeken a találkozókon. Biztos vagyok benne, hogy megkérték Dr. von Braunt is, és a többieket is, akiket Ön felsorol, aztán vagy elmentek, vagy nem. Ez az, amit biztosan tudok…

Egy dolog, amire most visszaemlékszem, az az, hogy azok az anyagok, amiket a lezuhant UFO-kból szereztek, igen könnyűek és nagyon kemények voltak. Biztos vagyok benne, hogy a laboratóriumaink gondosan megvizsgálták ezeket.

Voltak jelentések, amelyek szerint az eszközök és az ezeket a gépeket működtető lények szintén nagyon kis súlyúak voltak, annyira, hogy ellent tudtak állni a gépek fantasztikus méretű gyorsulásának és lassulásának. Emlékszem, hogy amikor valamelyik emberrel beszéltem az irodámban, az volt a benyomásom, hogy ezek az úgynevezett idegenek úgy voltak konstruálva, mint egyes rovarok, amiket a Földön megfigyelhetünk, mert a kis tömeg miatt a műszerek nagyon alacsony tehetetlenségi erőt érzékeltek.”

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

error:
Send this to a friend