A mágnes az élet valamennyi titkának királya – mondta Paracelsus fél évezreddel ezelőtt. A kínaiak pedig már évezredek óta alkalmazták a gyógyításban a mágnest. “Varázskőnek” nevezték, s joggal, hiszen a hatása valóban varázslatos.

Bár a mágneskő gyógyító hatásáról már az ókori történetírók is említést tettek, hiszen a vallási és gyógyító szertartások színhelyéül szolgáló templomokban fontos szerepe volt, – az újkor tudósai majdnem a szemétdombra vetették.

Talán mert az ókori Egyiptom óta minden kultúrában “csodaszerként” tisztelték És ami csoda, az eleve gyanús. Kétszáz éve Mesmer ismét belevetette magát a “varázskő” rejtelmeinek vizsgálatába, de korának tudósai őt is, gyógyító módszerét is üldözni kezdték. (Mesmer persze tovább ment, és állította, hogy az emberi testben lévő elektromágneses energia a kézen keresztül is képes sugározni, és akárcsak a mágnes, az emberi kéz is képes bioenergiával feltölteni a beteget.)

Franz Anton Mesmer

Ha belegondolunk, valójában a Föld is egy óriási mágnesgolyóhoz hasonlít, amely a középpontját átszelő tengely körül forog. A tengely egyik vége a déli, másik az északi pólus. És a két pólus között áramlik a Föld mágneses mezeje.

A geomágnesség – ami ma körülbelül 0.3-0.5 gauss -volt az előfeltétele a bolygónkon kialakuló életnek. Japán tudósok felfedezték, hogy a Föld mágneses mezejének intenzitása folyamatosan csökken – az utóbbi ötszáz évben 50 százalékkal, míg az elmúlt száz évben 5 százalékkal gyengült.

Ez elsősorban a civilizáció fejlődésével van összefüggésben. Az aszfaltrétegek, a betonépítmények, a Föld alatt kiépített kísérleti állomások, valamint a talajvízszint csökkenése a talaj vezetőképességének gyengülését okozta.

A létfontosságú mágnesség hiánya számos betegség kialakulásáért felelős. Ezt bizonyítja az a kísérletsorozat, amely ezer páciens bevonásával történt. S amely során a vizsgált betegek 85 százaléka rendkívül érzékeny és fogékony volt a mágnesterápiára, hatására újra helyreállt az egészségük.

Ahhoz, hogy valóban megértsük a mágneses energia igazi jelentőségét, és végre elfoglalja rég megérdemelt helyét, csak néhány ésszerű magyarázatra van szükség. írja Waltraud-Maria Hulke a Mágnesterápia című, magyarul nemrég megjelent “praktikus kézikönyvének” bevezetőjében.

Egyensúlyba hozza a dolgokat

A mágnes esetében olyan energiakiáramlásról van szó, amely igazodik a földgolyó formájához, és a rezonanciának köszönhetően szoros kapcsolatban áll vele. Az energiának egy olyan formáját teremti meg, amely a belső és a külső, a fönt és a lent katalizátoraként működik.

Kizárólag a mágnes rendelkezik azzal az erős, kétpólusú vonzerővel, amely képes arra, hogy egyensúlyba hozza és helyreállítsa a szimmetriájukat vesztett dolgokat, vagyis például azokat a normálistól eltérő helyzeteket, amelyeknek köszönhetően a testünkben lezajló folyamatok kizökkennek a megszokott kerékvágásból.

Attól függően, hogy a test energiái milyen mértékben billennek ki egyensúlyukból, ezek a helyzetek először csak egyszerű közérzetomlást, majd súlyos betegségeket idéznek elő, és sok ember idő előtti halálát okozhatják. Az egyensúlyvesztést a földrajzi elhelyezkedés is befolyásolja.

Aki hosszabb ideig tartózkodik geopatikus sugárzással terhelt helyen, az komoly egészségkárosodásra számíthat, depresszió, szorongás mellett fizikai elváltozások alakulhatnak ki. Mivel testünk éjszaka, alvás közben rengenerálódik, nagyon fontos, hogy egészségesen, mélyen aludjunk, hálóhelyünk helyes megválasztásával ezt a folyamatot elősegíthetjük.

Ezt már Kr.e. 2300 körül is tudták, a kínai Sárga Császár, Huang-ti olyan törvényeket hozott, amelyek szabályozták a házépítést. Szakemberei, a feng shui mesterei ismerték azokat az eszközöket, amelyeknek segítségével meg tudták állapítani, hogy egy adott terület terhelt-e zavaró zónákkal, vagy sem. Napjainkban erre nagyon kevés figyelmet szentelnek az emberek.

Mindig az okot, nem a tünetet kezelik vele

Amerikai kutatók és orvosok – a mágneses energia tanulmányozása során kísérletsorozatok ezrével bizonyították, hogy az egészséges sejteket semleges elektromágneses burok veszi körül. Ha megváltoztatják a sejthártya bioelektromos töltését, az a sejt genetikai elváltozásához, rendellenes fejlődéséhez, végül elhalásához vezet.

A gyorsan súlyosbodó rákbetegségnél a sejtek bioelektromos töltése a szükséges 0.8 mikrovolt helyett alig 0.2 mikrovolt. Ami azt jelenti, hogy már nincs esély a gyógyulásra. Ezért fontos, hogy a betegség felfedezése után amilyen gyorsan csak lehet, meg kell állítani az elektronszökést, helyre kell állítani a sejtek állapotát.

Ez mágnesezéssel, egy állandó mágnes negatív pólusának mágneses energiájával kezelhető. A mágnesterápia célja mindig a betegség okának, nem pedig a tünetének a kezelése. Az előrehaladott betegségek oka pedig a sejtekben lévő elektronok számának csökkenése.

A mágneses mező energiája élénkíti a sejtek anyagcseréjét, elősegíti a fehérjék építőköveinek, az aminosavaknak a képződését, amelyek ugyancsak elektromágneses sugárzást bocsátanak ki. A sejtekben megtalálható nyomelemek is nagyon spontán és közvetlen módon válaszolnak a mágneses energiára.

A “mágneses begyújtás” hatása a vérkeringés felélénkülésében és a test védekező mechanizmusának felerősödésében nyilvánul meg. Ha ilyen regeneráló kezelés éri a megbetegedett sejtcsoportot, növekszik benne a negatív bioelektromos potenciál, és megpróbálja helyreállítani az eredeti, normális állapotot.

Ha ez sikerül, csökken az elektronbevitel, a sejtmembrán pedig újra semleges töltésűvé válik. Az ioncsere élénkítésével és az ezt kísérő megnövekedett oxigénbevitellel regenerálódnak az elégtelen anyagcseréjű sejtek, és visszanyerik normális működésüket. Bekövetkezik a “csoda”, a beteg meggyógyul.

Ajánlott irodalom: Waltraud-Maria Hulke: Mágnesterápia

forrás: astronet.hu

Kövess minket a Facebookon!

LEGÚJABBAK

error:
Send this to a friend