Lonnie Zamora és a soccorói incidens

A mai napig a  harmadik típusú találkozások egyik legklasszikusabb példájaként tartják számon, Lonnie Zamora rendőrtiszt esetét, melyre a legtöbb UFO-kutató egyértelműen egy földönkívüli civilizáció látogatásának bizonyítékaként tekint.

Ez az esemény azért is érdekes, mert megtörténte után közvetlenül fényképeket készítettek a helyszínen, illetve pontosan rögzítették a történteket.

lonnie zamora
Lonnie Zamora

1964. április 24-én az akkor harminc éves Zamora a délutáni órákban épp egy gyorshajtót üldözött Soccoróban(Új-Mexikó), amikor egy erőteljes dörgésre és egy kékes-narancsszínű lángnyelvre lett figyelmes az égen.

Először arra gondolt, csak a közeli területen található raktárépület robbant fel, így megszakítva az üldözést, kocsijával felhajtott a kb egy kilométerre lévő dombtetőre, hogy alaposabban szemügyre vegye mi is történhetett.

Nos, amit látott az nem igazán az volt, mint amire számított. Egy fémes színű ragyogó tárgyat pillantott meg egy vízmosásban, a tárgy körül két alakot látott, akiket „kistermetű felnőtteknek” hitt.

Zamora – mivel fentről nem látta tisztán – azt hitte, hogy egy autóbalesettel van dolga, az objektumot pedig egy felborult kocsinak vélte, ezért jelentést is tett gyorsan a parancsnokságon.

Mire lehajtott a dombról a két alak már eltűnt. Autójából kiszállva egy fokozatosan erősödő hangot hallott a tárgy irányából, majd ismét megfigyelhette a kékes lángnyelveket az UFO alatt, mely lassan megkezdte a felemelkedést.

Az űrhajó ovális alakú volt, Zamora pedig jobbnak látta ha futásnak ered, de kocsija felé tartva megbotlott és leesett a szemüvege.

Mikor feltápászkodott a földről, megdöbbenve tapasztalta, hogy a fényes tárgy olyan 3 méteres magasságban lebeg a talaj fölött és lassan távolodik.

Most már azonban alaposabban meg tudta figyelni a különös szerkezetet: nem látott rajta se ajtót, se ablakot, mindössze egy furcsa jelet az oldalán.

lonnie zamora ufo-eset
illusztráció

Az aljából négy hosszú lábnak tűnő valamit látott kinyúlni, de mivel az UFO eltűnt, így a rendőrtisztnek már nem maradt több ideje a megfigyelésre.

Az utólagos vizsgálatok során kiderült, hogy az űrhajó körül tevékenykedő két alak egy fehér színű kezeslábas-szerű ruhát viselt és valamit szerelhettek a járművükön.

Amikor meglátták Zamorát, egyikük riadtan ugrott egyet, a rendőr szerint valószínűleg megijedtek tőle, mivel nem számítottak egy leskelődőre.

Az UFO leszállásának helyén több nyomot is felfedeztek, melyek közül a legérdekesebb az a négy lenyomat volt, melyek 15 cm átmérőjűek és 5 cm mélyek lehettek, amint az a szemtanú felvételein is jól látszik.

Lonnie Zamora UFO-nyomok

Érdekesség, hogy ugyanezen a napon a New York-állambeli Tiogában is történt egy hasonló UFO-észlelés, ahol Gary Wilcox helyi farmer szintén megfigyelhetett egy repülő tárgyat és földönkívüli utasait is.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

error:
Send this to a friend