7 népszerű UFO-videó, ami hamisnak bizonyult

Túl hatalmas a világegyetem ahhoz, hogy csak a Földünkön legyen élet. Éppen ezért kerülnek nyilvánosságra újabb és újabb videók, amelyek a földönkívüliek létezését bizonygatják.

Bármilyen hitelesnek látszanak is ezek a felvételek, némelyikükről olykor kiderül, hogy csupán ügyes hamisítványok. Ezekből következik most egy kis válogatás.

1. Repülő csészealj New York felett

Egy turista házaspár helikopteren fedezte fel New Yorkot, de nemcsak a felhőkarcolókban gyönyörködhettek, hanem egy hirtelen felbukkanó repülő objektumban is.

Ahogy rá akartak közelíteni a kamerával, az UFO egyik pillanatról a másikra eltűnt, mindössze egy kondenzcsíkot hagyott maga után. Hamarosan kiderült, hogy ez csak egy reklámfogás!

Méghozzá egy amerikai sci-fi-műsor beharangozója. Később a reklámfilmben szereplő színésznő is megerősítette, a repülő csészealjat később montírozták a felvételre – ráadásul nem is túl jól.

2. Hongkong és az idegenek

Az ázsiai közlekedési dugókról mindannyian láttunk már megdöbbentő felvételeket. Egy baleset is őrült fennakadást okoz, hátha még megjelenik egy UFO a metropolisz felett.

A felvételen rengeteg ember mutogat az égre, ami miatt még többen álltak meg és bámulták a felhőkarcolók felett repkedő, hatalmas légi járművet.

A videofelvétel részben valós, hiszen az égboltra csodálkozó hongkongiak egy híradófelvételben szerepelnek. Az ámuló és bámuló emberek azonban nem egy ismeretlen repülő tárgyat mutogatnak egymásnak, hanem egy pókemberjelmezbe bújt férfit, aki a felhőkarcolón mászott fel, mindenféle biztosító felszerelés nélkül.

A vicces kedvű „szerkesztő” azonban az önkéntes alpinista helyett egy 3D-hatású UFO-t rakott a videóba, ezzel tesztelve egy szoftvert.

3. Haiti felett az ég…

Egyetlen UFO-videó sem volt olyan sikeres, mint amely két alacsonyan szálló „repülőgépet” örökített meg Haiti felett. A nem túl jó minőségű, de annál megdöbbentőbb kisfilmet több millió ember látta.

A pálmafák felett két azonosítatlan repülő tárgy jelent meg, majd tovaszállt a világűrbe. Az UFO-film természetesen ügyes számítógépes kalandorok műve, a videóban semmi sem igazi, a pálmák, az épületek és természetesen az űrhajók is csupán ügyes komputertrükkök, egy PC-gyártó cég grafikai szoftverének reklámfogása. A haiti felvételnek egy folytatása is készült, Proof címmel, amelyben az azonosítatlan repülő objektumot két idős hölgy irányította.

4. Élőben Törökországból

Szinte az egész világ látta, a török televízió pedig élőben közvetítette, hogy UFO-k jelentek meg az ország egén. A videó igen realisztikus volt, a hanghatások nélküli képek önmagukért beszéltek, nem csoda, hogy mindenki elhitte, az idegenek már Európa és Ázsia határán vannak.

Ezt ráadásul számtalan szemtanú is megerősítette, ők is látták a csészealjakat. A felvétel hamisságát azonban éppen az élő közvetítés felirat tette nyilvánvalóvá. Egy profi operatőr ugyanis nem ilyen életlen, rossz minőségű felvételt készített volna! Nem beszélve a hiányzó hangeffektusokról.

5. Piramisok Moszkva egén

A piramisoknak Egyiptomban vagy Dél-Amerikában van a helye, nem a moszkvai égbolton. Pedig sokan látták a megmagyarázhatatlan jelenséget az orosz főváros felett. A fekete, repülő piramist éjjel egy autóból meg is örökítették, majd másnap, világosban is, a videók természetesen bejárták a világot, ennek ellenére az „operatőrökön” kívül senki nem látta a jelenséget.

Az éjszakai videóról hamar be is bizonyosodott, hogy gondos utómunka eredménye, és egy egyszerű fényvisszaverődést alakítottak ufóvá – meglehetősen ügyesen. Ráadásul nem is kell szakértőnek lenni: a figyelmes nézők néhány másodperc után észreveszik a csalást.

6. Majdnem tökéletes csészealj Párizsban

Az egyik legígéretesebb valós UFO-jelöltet Párizs felett vették videóra. Az objektum formája tökéletesen megfelelt az elképzeléseknek és az elvárásoknak, az enyhe életlenség pedig a repülés sebességét tette hitelessé, ki ne vélte volna valósnak a látványt?

Ha azonban tüzetesebben megnézzük a romantikus párizsi háztetők felett elsuhanó idegen repülőt, észrevehető, hogy úgy „átmegy” egy korláton, mintha az ott sem lett volna, vagy mintha a csészealj nem lenne igazi. Ráadásul a szemtanúk ebben az esetben is hiányoztak, pedig Párizsban, fényes nappal egy alacsonyan szálló UFO kinek ne szúrt volna szemet!?

7. Furcsa fények

A különös fények mindig is vonzották az UFO-téma rajongóit és a megmagyarázhatatlan jelenségek kutatóit. A felvételen látható cikázó fények gömbvillámok, de akár idegen lények járművei is lehetnének. De nem azok, egyszerű számítógépes trükkök, mégis sokakat megtévesztettek.

UFO-videó

Kövess minket a Facebookon!

LEGÚJABBAK

error:
Send this to a friend