Amikor a látóember segítségét kéri a rendőrség

Szerző képe

Rejtélyek Szigete

Parapszichológia

1982. augusztus 14-én délelőtt Tommy Kennedy a New York-i Empire tónál piknikezett, és eltűnt. Hamarosan mindenki az ötéves kisfiút kereste, a kirándulóktól kezdve a Fioga megyei seriff embereiig.

Senki sem bukkant a gyerek nyomára, és az anyja teljesen kétségbeesett. Végül Richard Clark tűzoltó, aki szintén segített, azt javasolta, hogy kérjék a jól ismert helyi látóember, Philip Jordan segítségét.

Senki nem várt sokat az ötlettől, kivéve David Redsicker helyettes seriffet, aki már látta Jordant munka közben.

Aznap este Philip Jordan felkereste Clarkékat spenseri otthonukban. Anélkül, hogy bármit mondtak volna, a tűzoltó átnyújtotta a látónak az elveszett kisfiú egyik pólóját.

Jordan néhány percig tapogatta a ruhadarabot, majd papírt és ceruzát kért. Felvázolt egy tavat, néhány partra húzott csónakot és egy szikla mellett álló házat.

„Itt találjuk meg a fiút. Látom, ahogy a fejét a karjába temetve alszik egy fa alatt.” – mondta Jordan

Az információt azonnal továbbították a seriff hivatalába. Másnap Richard Clark és Phil Jordan az Empire-tóhoz mentek, hogy folytassák a kutatást. Tommy anyja természetesen ott volt, és mindenben segített.

latoember02

A látóember ezúttal a fiú tornacipője alapján gyűjtött benyomásokat. Minden, amit mondott, egybevágott az előző napi megjegyzéseivel, így a kutató csapat az erdőbe indult, hogy megkeresse a fát és a házat.

Tommy Kennedy egy órán belül megkerült. Pontosan ott volt, ahol Jordan jelezte térképvázlatán. A kisfiú az előző nap elkóborolt, sokáig rossz irányba keresgélt, és végül eltévedt. Az éjszakát sírással és alvással töltötte egy fa alatt. Phil Jordant tiszteletbeli seriffhelyettessé nevezték ki a nyomozásban nyújtott segítsége elismeréséül.

„A gyerek majdnem húsz órán keresztül feküdt a fa alatt, és mi nem találtuk meg. Phil Jordan meg csak használta a paranormális tehetségét, amellyel mi, többiek nem rendelkezünk. Habozás nélkül hívnám megint, ha úgy érezném, segíthet nekünk.”

-mondta elismerően Raymond Ayres seriff

Egy másik esetben Steve Linscott huszonhat éves diák, aki a Bibliával foglalkozott, szintén úgy érezte, el kell mondania az igazat, csakhogy őt ezért börtönbe zárták.

A bebörtönzéséhez vezető események 1980. október 4-én kezdődtek. Az Oak Park-i rendőrség Karen Ann Philips meggyilkolásának ügyében nyomozott. A huszonnégy éves ápolónőt az előző este ölték meg, és a rendőrök a Good Neighbor misszióba mentek -volt elítéltek átmeneti szállása – , hátha valami használható információhoz jutnak. Ott találkoztak Linscottal.

Az egyik közeli főiskolán tanuló, nagy reménységre jogosító Linscott éppen a missziónál dolgozott. Amikor a rendőrök elmondták, milyen ügyben jöttek, a fiatalember eltöprengett egy, akkoriban látott rémálmán, amelyben agyonvertek egy szőke lányt. Csak hosszas gondolkodás után említette meg álmát a rendőröknek.

„Hirtelen érdekelni kezdett annak a lehetősége, hogy az álmom inspirált tapasztalat volt-e. Úgy gondolkodtam, ha másért nem, a változatosság kedvéért is érdemes lenne elmenni a rendőrségre a két, rómaiakhoz írt levél megtanulása helyett.”

-mesélte később a fiatalember.

latoember03

Linscott álma természetesen felkeltette a nyomozók, Robert Scianna és Robert Grego kíváncsiságát, így alaposan kikérdezték informátorukat.

Linscott olyan sokat tudott a gyilkosság körülményeiről, hogy gyanúsítottként hamarosan őrizetbe vették. Novemberben hivatalosan is letartóztatták és vádat emeltek ellene.

Bár a vád kizárólag közvetett bizonyítékokat tudott felhozni, és Linscottnak nem volt indítéka, ráadásul a bűntett színhelyén talált ujjlenyomatok sem tőle származtak, az esküdtszék bűnösnek találta Linscottot, akit az ítélet mélyen lesújtott.

„Mindenki bízik a rendszerben, mindenki bízik a tényfeltáró eljárásban. És nem veszik észre, hogy ez az egész olyan, mint valami síkos pózna; ha az ember csúszni kezd rajta, már nem lehet megállni.”

-magyarázta később.

Steven Linscott három évet töltött le negyvenéves büntetéséből, mielőtt az Illinoisi fellebbviteli bíróság szabadlábra helyezte. Illinois állam legfelsőbb bírósága később helybenhagyta az eredeti ítéletet, és a Bibliával foglalkozó diák óvadék ellenében szabadlábon várhatta a további vizsgálatokat. Végül, 2002 decemberében minden vád alól felmentették.

Pszi-képességek

Kövess minket a Facebookon!

LEGÚJABBAK

error:
Send this to a friend