A kozmikus testvér mítosza

Nagyon sok ember teljesen komolyan hiszi, hogy ha idejönnének az idegenek, felvennék velünk a kapcsolatot, akkor az egyenlő lenne a szinte korlátlan segítséggel.

Vagyis az idegenek oldanák meg helyettünk a bajainkat:véget érne az éhínség, megszűnnének a betegségek, a háborúk, a környezetszennyezés, új technológiákat kapnánk, stb.stb. – vagyis jönne egy űrbeli nagy testvér, aki helyettünk és értünk rendet csinálna ezen a sokat szenvedett bolygón.

Márpedig aki ezt hiszi, az nem használja fel a szociológiai tudást, és fogalma sincs a földi társadalmak reális helyzetéről. Az ilyen gondokat ugyanis nem lehet megoldani egy csapásra és főleg nem kívülről. Ezek eltüntetéséhez mélyreható, és hosszan tartó változási folyamatokat kell elindítani az emberek között. Egy alacsonyabb kultúra – ez vagyunk mi, itt és most – nem ugorhat át büntetlenül egy magasabb szintre csak azért, mert valaki kívülről ezt úgy akarja.

Az sem elég, ha ennek a kozmikus testvérnek megvan hozzá a hatalma, legalábbis ami a műszaki vagy egyéb tudásszintet illeti. Itt milliárdok gondolkodásmódjának megváltoztatásáról van szó, ez pedig nem megy semmiféle varázspálca megsuhintására. Azt, hogy nem a levegőbe beszélek, bizonyítja a következő tény:amerikai kutatók már feldolgozták ezt a hipotetikus lehetőséget, mint egy döbbenetes tény hatását a társadalom reakcióira és fejlődésére.

Öt pszichológus, akik közül egy nem volt hajlandó nyilvánosságra hozni a nevét (Leon Festinger, Howard Rachlin, Elliot Aronson és E. Walster) nagy munkát végzett e téren, amiről az UFO’s Past, Present and Future című műben olvashatunk. Ők teljes pusztulást jósolnának arra az esetre, ha az idegenek átadnák nekünk a tudásukat és ily módon beavatkoznának a fejlődésünkbe. Ugyanis az alaptétel így hangzik: a kapcsolatfelvétel intervenció! Vagyis beavatkozás, amely rosszul végződhet az emberiség számára. És a kettő nem választható el egymástól – ha létrejön a kapcsolat, az beavatkozás lesz.

Ezt nyilván ők is tudják, hatásait felmérték, talán ugyanezt már másutt is látták. Az sincs kizárva, hogy ez a civilizáció, amely UFO-kban köröz itt körülöttünk, vagy azokat ideküldte, már maga is elkövette ezt a hibát valahol az űrben egy másik alacsonyabb szinten lévő civilizációval, és azóta óvakodik a hasonló hibáktól, mint a tűztől. De az sem zárható ki, hogy időtlen idők óta törvény ez a magasan fejlett civilizációk számára, afféle kozmikus etika követelménye, amit mindenki betart, aki fejlett. Többek között ez is a fejlettség egyik jele és bizonyítéka.

Tehát kapcsolatfelvétel – ha igaz ez az érvelés – egyáltalán nem is várható! Vagy majd olyan távoli jövőben következik be, hogy annak beavatkozás-jellege és hatása lesz.

Nem elhanyagolható érvelés az sem, hogy az ember még ma is agresszív lény, és megosztott társadalomban él. Egy idegen civilizáció lényei nem állnak szóba olyanokkal, akik még a saját kicsiny bolygójukon is széthúznak, ellenségeskednek, véres háborúkat vívnak és így tovább. Ne higgyük azt, hogy ez a mi belső ügyünk, netán saját szégyenünk, és erről odakinn senki sem tud.

Ha tényleg itt vannak körülöttünk, akkor ez sem titok számukra. De ehhez nem is kell idejönni – hetven fényévre száguldottak már el rádió-, és több mint ötvenre a televíziós jeleink, amelyek még millió évek múlva is viszik tovább hírünket és cselekedeteink bizonyítékait minden irányban az űrben. Ezen távolságon belül már minden értelmes lénycsoport tudhat agresszív természetünkről és arról, hogyan tesszük tönkre bolygónkat és egymást.

Ha Önök lennének az idegen űrhajósok, leszállnának egy ilyen bolygón és átadnák ezeknek a lényeknek a magasabb rendű tudást…?

Nemere István

Legújabb cikkek

Magyarország erőhelyei és a Pilis-rejtély

Magyarország erőhelyei és a Pilis-rejtély

2022-12-086 perc olvasási idő

Spirituális szempontból erőhelynek nevezzük azokat a helyeket, ahol érezhető módon erősebb életenergiák vannak jelen. Ha tehetjük, keressük fel…

Ezek is érdekelhetnek

Travis Walton elrablása

Travis Walton elrablása

Az UFO-szakirodalom a mai napig  Travis Walton favágó esetét tartja a leghíresebb és legjobban dokumentált negyedik típusú találkozásnak.…

Az ősi keveréklények nyomában

Az ősi keveréklények nyomában

Aki egyszer eljut Egyiptomba, egészen biztosan megnézi a piramisokat. Valószínűleg elgondolkodik azon is, hogy a titokzatos Szfinx, amely…

Az UFO-k légifolyosói

Az UFO-k légifolyosói

Aime Michel francia UFO-szakértő megjelölte a világtérképen azokat a helyeket, ahol UFO-t észleltek, illetve figyeltek meg. Kiderült, hogy…

Az orosz Roswell-incidens

Az orosz Roswell-incidens

Az 1908. június 30-i tunguz meteorit esete legalább akkora jelentőséggel bír Oroszországban, mint a Roswell-incidens az USA-ban. E…

error:
Share via
Copy link