Kezdd jól a napot! – meditációs gyakorlatok csillagjegyek szerint

Szerző képe

Rejtélyek Szigete

Ezotéria

Nem mindegy, hogyan indul a nap! 

Van, aki ébredés után még hosszú percekig az ágyban marad fekve, amíg olyan késő nem lesz, hogy rohannia kell, alig marad ideje elvégezni a reggeli rutint, talán munkába menet még felszürcsöl egy kávét, hogy utána teljes stresszben kezdjen el dolgozni…

Mások korábban kelnek, mint a család többi tagja, hogy ne zavarják őket, viszont készülődés közben elpiszmogják az időt.

Pedig nagyon fontos lenne, hogy nyugalomban, kiegyensúlyozottan ébredjünk, mert a reggel első 10-20 perce rányomja bélyegét az egész napra.

Az asztrológia szerint a csillagjegytől függ, hogyan kell kezdenünk a reggelt ahhoz, hogy energetikailag, testileg és lelkileg is készen álljunk a napra.

Ha a Kos jegyében születtél:

Rendszerint már az ébredéskor nyugtalan vagy: gondolatok száguldoznak a fejedben, melyek az elmúlt napok sikereivel és vereségeivel, és a következő nap tervezésével foglalkoznak. Számodra az a legfontosabb, hogy belülről megnyugodj. Igyekezz azonnal felkelni, ne csak a „még 10 perc” ágyban eltöltése után. Ez ugyanis nem tölt fel, ellenkezőleg, még nyugtalanabb leszel tőle.

Az a helyes, ha mindjárt felkelés után leülsz egy székre, és kihúzod magad. Két kezed a combodon nyugszik, tenyérrel felfelé. Hunyd le a szemed. Engedd gondolataidat tovább futni, de ne figyelj rájuk. Lélegezz nyugodtan, és próbálj meg közben erőteljes nyugalomra koncentrálni.

Ezzel a belső tartással menj végig gondolatban a napirended legfontosabb részein. Minden reggel vidd végig ezt a ráhangolást 5 percen át. Már rövid idő után észre fogod venni napjaid minőségének a javulását.

Ha a Bika jegyében születtél:

A Bika, jegyének természete miatt, örökké tudna aludni. Ezért fontos, hogy szilárdan elhatározd: amint megszólal a vekker, felkelsz! Utána rögtön ülj le egy székre. Mindkét lábadnak érintenie kell a földet. Vegyél mély levegőt, majd fújd kis, ismételd háromszor.

Utána a vizualizáció következik: képzeld el, hogy össze vagy nőve a földdel, amelyen a lábaid nyugszanak. A padló a lábad alatt a földön nyugszik, és a lábaid ugyanazon anyagból vannak. Másképpen mondva: része vagy a Földnek, mint például egy fa, ami mélyen a földbe ereszti gyökereit, és abból növeszti ki vastag törzsét, ágait…

Képzeld el, hogy felveszed a Föld energiáját, amit magaddal viszel erre a napra. Öt perc után fejezd be ezt a gyakorlatot. Rövid idő után elégedettebb és boldogabb leszel.

Ha az Ikrek jegyében születtél:

Az Ikrek jegye a levegő elemhez tartozik. Ezért fontos a számodra, hogy a nap ezzel az elemmel való tudatos és intenzív találkozással kezdődjön. A következő gyakorlatot javasolom: mindjárt felkelés után nyisd ki az ablakot. Ha túl hideg van, csavarj magad köré egy takarót.

Kezdj el egy légzésmeditációt: ne zárd össze a szád, tárd ki nyújtva, oldalra a karjaid. Lélegezz be, míg a mellkasod megemelkedik. Utána zárd be a karjaid, amíg mindkét kezed a mellkasodat éri, és közben lélegezz ki. Ezt ismételgesd öt percen át.

Ha a Rák jegyében születtél:

A Rák jegye a víz elemhez tartozik. Mindjárt felkelés után zuhanyozz le meleg, vagy langyos vízzel. Közben képzeld el, hogy a víz átfolyik a bőrödön, és egész napra feltölt energiával.  Ezután alaposan szárítsd meg magad, közben vizualizáld, hogy ezzel újra lezárod a bőröd, hogy áthatolhatatlan legyen és védjen téged. Ezt a rituálét hajtsd végre minden reggel.

Ha az Oroszlán jegyében születtél:

Sikered és elégedettséged attól függ, hogy teljes szívvel részt tudsz-e venni a feladataid végrehajtásában. Ezért az asztrológia a következő gyakorlatot ajánlja: mindjárt ébredés után, meditáció során lépj kapcsolatba a szíveddel.

Ébredés után rögtön kelj fel, és ülj le egy székre. Helyezd a bal kezedet a mellkasodra a szíved fölött. Tedd rá a jobb kezedet is. Lélegzeted ritmusára gyakorolj könnyed nyomást a szívedre. Közben képzeld el azt, hogy a kezeiddel szeretettel átfogod a szívedet. Ha ezt a gyakorlatot minden reggel öt percen át végzed, más lesz a napod: szebb, jobb és elégedettebb.

Ha a Szűz jegyében születtél:

Az első, amit ébredés után tenni szoktál, hogy a napot szélsebesen átgondolod és megtervezed. Gyakran az utolsó napot is átgondolod, hogy megkeresd benne a hibákat. Ez azt jelenti, hogy a fejedben reggeltől estig alig van nyugalom és lazítás.

Pont erre van azonban szükséged, ha sikeres napot szeretnél megélni. Az asztrológus javaslata: mindjárt ébredés után kelj fel, ülj le egy székre. Próbálj meg ellazulni. Képzeld el, ahogy megnyugszol, a gondolataid szabadon áramolnak.

Ez nem egyszerű, mert ismételten gondolatok lopóznak a fejedbe. Idővel azonban sikerülni fog! Egy-két hét után már könnyedén fog menni! Ezután elegendő lesz öt perc, hogy megnyugodj és feltöltődj.

Ha a Mérleg jegyében születtél:

Napi boldogságod attól függ, mennyire tudod megtalálni az egyensúlyi pontodat. Az asztrológus a következőt javasolja: mindjárt felkelés után menj egy olyan részébe lakásodnak, ami kellemes a számodra.

Állj terpeszbe. Hunyd le a szemed, tárd ki a karod és kicsit intenzívebben lélegezz. Ezután kezdj egész lassan felsőtesteddel ide-oda ingadozni, közben tested lendületével mozgasd fel és alá a karjaidat. Összpontosíts egy pontra a mellkasod közepén. Hajtsd végre ezt a gyakorlatot minden nap kb. öt percig. Már egy pár nap után érezni fogod, hogy hangulatod nagymértékben javulni fog.

Ha a Skorpió jegyében születtél:

Többnyire anélkül, hogy tudnál róla, szoros kapcsolatban állsz a múltaddal. Ez nem csak a te múltadra, hanem őseidére is vonatkozik. Olyan, mintha a felmenőiddel energetikailag össze lennél kötve. Ezért sokat segít neked, ha ezt a kapcsolatot tudatosan intenzívebbé teszed.

A következő gyakorlattal érheted ezt el: ébredés után maradj fekve az ágyban, mégpedig a hátadon fekve, könnyedén széttárt karokkal. Lélegezz hétszer mélyen be és ki. Kezdj el emlékezni mindazokra, akiket ismertél, de már nincsenek veled.

Képzeld el, hogy mindezen emberektől energia árad feléd. Ne felejts el a gyakorlat végeztével köszönetet mondani nekik, és elbúcsúzni tőlük. Ha ezt a gyakorlatot naponta öt percre végrehajtod, intenzívebb és kielégítőbb lesz a napod.

Ha a Nyilas jegyében születtél:

Célirányos vagy. Tényleg olyan, mintha íjat és nyilat tartanál a kezedben, céloznál vele, és bár nem lősz ki nyilat, de arrafelé tartasz, amerre a célod van. Pontosan ezt kell realizálnod reggelente egy ötperces gyakorlattal. Az asztrológus a következőt ajánlja: mindjárt felkelés után keresd fel lakásodban a kedvenc helyedet.

Képzeld el, hogy bal kezedben tényleg egy íjat tartasz, és a jobbal megfeszíted az ideget egy nyílvesszővel.

Koncentrálj egy célodra a mai napon. Most az a fontos, hogy a nyíl hegyével ne pontosan a célra tarts, hanem az égre irányozz. Nyilad tehát először az ég felé száll, és csak akkor éri el célját, amikor a föld felé halad. Ezzel a módszerrel munkád megkapja az ég áldását.

Ha a Bak jegyében születtél:

Hatalmas erő tölt fel, ami mindig felfelé hajt. Ezt azzal tudod felerősíteni, ha reggel, mindjárt felkelés után végrehajtasz egy ötperces meditációs gyakorlatot. Az asztrológus javaslata a következő: válassz lakásodban egy megfelelő helyet.

Állj egyenesen. Lélegezz becsukott szemmel párszor mélyen be és ki. Utána képzeld el azt, hogy egy hegy csúcsán állsz, és letekintesz a távoli völgybe. Ha ezt a kis gyakorlatot naponta végrehajtod, a napod sikeresebb, és energikusabb lesz.

Ha a Vízöntő jegyében születtél:

Számodra fontos az érzés, hogy szabad és független vagy, ettől nyitottabb és motiváltabb leszel. Ami ebben segít, a következő gyakorlat: mindjárt felkelés után keress fel lakásodban egy helyet, ami kellemes a számodra. Hunyd le a szemed és tárd ki a karod.

Képzeld el, hogy a karodat mozgatva oda tudsz repülni, ahová csak akarsz. Vizualizáld ezt pár percig. Ez az egyszerű gyakorlat már rövid idő után több örömhöz juttat mindennapjaidban.

Ha a Halak jegyében születtél:

Minden mindennel összefügg, az emberek sincsenek elválasztva egymástól, ezernyi szálon kötődnek egymáshoz: számodra ez nem elmélet, hanem megélt valóság. Fontos, hogy mindjárt ébredés után ezt az összetartozást tudatosítsd magadban. Felkelés után 5 percet meditálj, tárd ki a karjaidat és képzeld el, hogy az egész univerzummal kapcsolatban vagy, egy vagy vele.

forrás: astronet.hu

meditáció

Kövess minket a Facebookon!

LEGÚJABBAK

error:
Send this to a friend