Két évre kitiltották David Icke-ot a Schengen-övezetből

A holland kormány két évre kitiltotta a merész összeesküvés elméleteiről ismert David Icke-ot a Schengen-övezetből. Attól tartanak ugyanis, hogy Icke megjelenése a hétvégi amszterdami tüntetéseken erőteljes zavargásokhoz vezethet majd.

Dilan Yesilgöz-Zegerius holland igazságügyminiszter az újságíróknak nyilatkozva elmondta, bár a gyülekezés és szólás szabadsága alapvető jog, de azért vannak korlátai.

David Icke nevéhez több konteó is fűződik, többek között az is, melyben a brit szerző azt állítja, hogy a világ politikai vezetői valójában embernek álcázott gyíkemberek, akik hatalmukba kerítették bolygónkat.

Nemrég a Twitter közösségi oldalról is kitiltották, mivel olyan információkat terjesztett, mely szerint a covid-járvány mögött a zsidók és az 5G-s mobil átjátszó tornyok állnak.

A holland bevándorlási hatóság levélben közölte a határozatot Icke-kal, aki ennek tartalmát meg is osztotta követőivel. Ebben az áll, hogy konkrét jelek utalnak arra, hogy a Hollandiába tett látogatása súlyos veszélyt jelentene a közrendre.

Icke úgy érzi , hogy kitiltása Hollandiából – ezzel együtt a belső határellenőrzés nélküli Schengen-övezetből, amely 26 országból, köztük Magyarországból áll – nem csak indokolatlan, de túlzó is.

Beszédét egyébként egy vasárnapi tüntetésen mondta volna el, melyet egy államszervezet-ellenes csoport, az „Együtt Hollandiáért” szervezett.

A rendőri erők jelezték, hogy a demonstráció idején ellentüntetések is lesznek, köztük valószínűleg szélsőbalos szervezeteké is.

David Icke-nak már nem először gyűlik meg a baja a hatóságokkal. 2019-ben például Ausztráliába készült egy tervezett előadás sorozatra, azonban a vízumot még az országba való belépése előtt visszavonták.

(huffpost.com)

David Icke

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

error:
Send this to a friend