Jobb alvás és ébredés agykontrollal

Szerző képe

Rejtélyek Szigete

Ezotéria

Az agykontrollt a jobb (gyorsabb) alvás és kellemesebb felébredés érdekében is bevetheted.

Az agykontroll egy tudományosan megalapozott, egyszerű, könnyen elsajátítható önfejlesztő módszer. Lehetővé teszi, hogy agyunkat nagyobb mértékben használjuk ki, s így sikeresebben oldjunk meg mindenféle problémát. Egyik fontos eszköze a relaxáció, ami egyúttal bizonyítottan megbetegítő hatású stresszt is levezeti!

Elaltató kontroll

Akkor vesd be ezt a technikát, ha este nem tudsz elaludni, ha elaludtál, de éjjel felébredsz és kiment az álom a szemedből, illetve utazás közben, vagy bárhol máshol, ha gyorsan el szeretnéd altatni magad.

Így csináld!

Behunyt szemmel alkalmazd a 3-ról l-re módszert (helyezkedj el kényelmesen, csukd be a szemed, végy egy mély lélegzetet, és ahogy a levegőt kiengeded, ismételd el magadban és jelenítsd meg gondolatban a 3-as számot háromszor egymás után.

Végy egy újabb mély lélegzetet, és ahogy a levegőt kiengeded, ismételd el magadban és jelenítsd meg gondolatban a 2-es számot háromszor egymás után.

Végy egy újabb mély lélegzetet, és ahogy a levegőt kiengeded, ismételd el magadban és jelenítsd meg gondolatban az 1-es számot háromszor egymás után), majd képzelj el magad előtt egy táblát!

Rajzolj rá gondolatban egy kört, abba pedig egy nagy X-et! Képzeletben töröld le az X-et, de nagyon óvatosan, komótosan! Kezdd középről, és körkörös mozdulatokkal közeledj a körhöz! Vigyázz, hogy a kör sértetlen maradjon!

Ezt követően írd fel képzeletben a tábla jobb felső részére a „Mélyebbre” szót! Utána írd a körbe a 100-as számot, majd középről kezdve, a kör felé közeledve töröld le! Ezt követően írd át a körtől fölfelé és jobbra olvasható „Mélyebbre” szót!

Utána írd a körbe a 99-es számot, majd középről kezdve, a kör felé közeledve töröld le! Ezt követően írd át a körtől fölfelé és jobbra olvasható „Mélyebbre” szót! Addig folytasd az egyre kisebb számok körbe írását és a „Mélyebbre” szó átírását, amíg el nem alszol!

Tanácsok:

– Vedd komolyan a technikát! Ez a hozzáállás a legfontosabb ahhoz, hogy sikeres legyél az alváskontrollal! Határozd el, hogy valóban addig alkalmazod, amíg el nem alszol! (Kevesen jutnak el a 70-es számig…)

– Szépen, komótosan írj képzeletedben! Figyelj a részletekre, hogy figyelmedet valóban lekösse ez a gondolati tevékenység!

– Nagy kört rajzolj, és abba nagy számokat írj, amelyek kitöltik a rendelkezésedre álló helyet! Utána gondosan töröld le a számot, mert ha az ilyen részletekre ügyelsz, akkor nem fogsz a napi problémákon töprengeni, s azok nem tartanak ébren! Tevékenységed unalmas lesz, nagyon unalmas. Annyira unalmas, hogy inkább elalszol, csak ne kelljen folytatni a feladatodat…

– Ha figyelmed elkalandozik, és elfelejted, hogy melyik számnál is tartottál, semmi baj. Kezdd el újra, bármelyik számmal! Ha úgy érzed, hogy a technika szá¬modra nem válik be, akkor nézd át újra az útmutatót, és győződj meg arról, hogy valóban mindent pontosan az előírás szerint végzel! Ha már sikerrel jársz, akkor kísérletezhetsz a technika számodra esetleg még megfelelőbb változatával.

– Nem baj, ha eleinte kevéssé, vagy egyáltalán nem jelenik meg „lelki szemeid” előtt a tábla képe! Gyakorlással egyre jobban el tudod majd képzelni. Ha gondolod, akár valódi táblán is gyakorolhatsz, s utána könnyebb lesz fölidézni a látottakat.

– Szükség esetén megerősítheted a technika hatását, ha elmetükre-technikával programozod, hogy az alvás kontroll alkalmazásakor nagyon gyorsan elalszol.

– Érdemes rendszeresen használni az alvás kontrollt, mert segítségével egyre gyorsabban elalszol. Tapasztalat szerint egy idő után már másodpercek alatt elaltathatod így magadat.

(Fel)ébredés kontroll

Akkor alkalmazd, ha reggel ébresztőóra nélkül, azaz stressz nélkül, békésen, kellemesen akarsz felébredni alvásodból. (Nappali szunyókálás esetén is alkalmazható.)

Így csináld!

Elalvás előtt menj le a szintedre a 3-ról l-re módszerrel, szükség esetén utána még a testedet is ellazíthatod tetőtől talpig, majd képzelj el magad előtt egy órát, állítsd be képzeletben a tervezett ébredés időpontjára, és mondd magadban: „Ez az az időpont, amikor föl akarok ébredni. Ez az az időpont, amikor föl fogok ébredni.” Ezt követően fordulj be, és aludj!

Tanácsok:

– Lehetőleg ne tegyél egyidejűleg ébresztőórát is az ágyad mellé, mert elméd komolyabban veszi a feladatot, ha fölébresztésedben nem hagyatkozhat külső segítségre!

– Akkor is próbáld ki néhányszor a technikát, ha egyébként nem kéne időben kelned, mert ez az egyszerű módszer segít, hogy megtapasztald, elméd többre képes, mint eddig hitted. Márpedig minél többet el mersz hinni elméd képességeiről, annál többre is vagy képes!

forrás: astronet.hu

Kövess minket a Facebookon!

LEGÚJABBAK

error:
Send this to a friend