Illuminátusok – A legbefolyásosabb titkos társaság

Illuminatusok

Talán mind közül az illuminátusok a legbefolyásosabb titkos társaság, amely uralja a világ rendjét, s melynek célja először az Egyesült Európa , majd a világkormány létrehozása. Manapság a társaságot a világ leggazdagabb családja, a Rothschildok privát boszorkányklubjaként emlegetik.

Az illuminátusok megalapítása

Az illuminátusok alapítója, dr. Adam Weishaupt 1748. február 6-án született egy rabbi fiaként. Apja halála után áttért a katolikus hitre és a jezsuitáknál tanult. később ateistává lett, és mindhalálig gyűlölettel gondolt a jezsuitákra.

Weishaupt azért alapította meg az illuminátusokat, hogy harcoljon a vallás elnyomása ellen, elpusztítsa az egyházat, és a világot uraló államrendet alakítson ki.

Adam Weishaupt, az illuminátusok alapítója

A kereszténység helyett olyan vallást akart alapítani, amely véget vet a háborúknak, a tudatlanságnak és a hatalmi harcoknak. Hamar felismerte, hogy tervei megvalósításához hatalmas befolyásra kell szert tennie. A világ legnagyobb kárára, sikerrel járt.

Az illuminátusok a liberalizmus és a tudás gyarapításának rendje volt. Weishaupt keresztényellenes tanokat, asztrológiát, orvostudományt, okkultizmust tanulmányozott.

Mélyen hatott rá a püthagoreusok titkos tana is, amely azt hirdette, hogy a férfiaknak és a nőknek meg kell osztania egymás között mindent, amijük csak van. (Később a kommunizmus is ezekből a gyökerekből indult fejlődésnek.)

Figyelmet szentelt a szabadkőművesek munkásságának is, velük később szoros együttműködést alakított ki. 1776.május 1-jén, az akkoriban felálló Rothschild -ház irányításával megalapította az illuminátusok (a megvilágosodottak) titkos rendjét. A testület neve állítólag Lucifer nevének jelentése fényhozó).

A rend mindössze öt taggal kezdte meg tevékenységét. A szervezet lemorzsolta a jezsuiták és a szabadkőművesek hierarchikus felépítését, és ettől kezdve azon mesterkedik , hogy befolyásolja, zsarolja, manipulálja a világot, hogy felvilágosodás , a szabadság és az emancipáció jelszava alatt gyarapítsa hatalmát.

Minden tag egy-egy klasszikus személyiség nevét viseli. Az első tagok Spartacus, Cato, Lukianosz, Marius, Diomédész, Ajar, Mohamed, és Szulla nevét vették fel.

A szervezet központja Münchenben volt. 1777.ben összeolvadtak a helyi szabadkőműves-páhollyal és átvették felette az irányítást. Négy éven belül már hatvan olyan tagot számláltak, akiket „beszervező” néven emlegettek, az ő feladatuk volt új tagok rendbe csábítása anélkül, hogy a szervezet valódi céljait megismertették volna a jelöltekkel. Így aztán számos gazdag ember, politikus, magas rangú férfi és asszony, tudós, szabadgondolkodó és liberális személyiség került kapcsolatba velük, akik csak egy célra kellettek: szolgálják a rend titkos érdekeit.

Az illuminátusok kiterjesztik hatalmukat a világra

1786-ra már Európa-, Afrika- és Amerika szerte számos páholyt tudhattak magukénak. A vallás kiirtásának legjobb eszközéül a különböző hitű emberek megosztását és egymás ellen uszítását az „oszd meg és uralkodj” jegyében.Ezzel egyszerre gyengítették a nemzeti kormányokat és a szervezett vallási közösségeket.

1781-ben zsidók számára is engedélyezték a belépést. A szervezet Frankfurtba helyezte át székhelyét, itt működtek ugyanis itt működtek a legbefolyásosabb zsidó pénzemberek, így az Oppenheimerek és Rothschildok is. Idővel az utóbbi család szinte eggyé vált az illuminátusokkal, s mára a világ leggazdagabb családjává nőtte ki magát.

Mayer Amschel Rothschild
Mayer Amschel Rothschild

A Rothschild-birodalmat az 1750-es években alapozta meg Mayer Amschel Rothschild, aki kezdetben ritka érmék kereskedésével foglalkozott, majd az így szerzett vagyonával bankot alapított.

Nemsokára ő lett Hesse-Kassel hercegének, IX. Vilmosnak , a dán király unokaöccsének az udvari bankára, és a legnagyobb frankfurti bankárok brókere. Vilmos herceg 1785-ben apja hatalmas vagyonát örökölve az akkori világ leggazdagabb embere lett.

A Rothschild család a napóleoni háborúk idején robbantott: amikor még úgy tünt, hogy Waterloonál a francia seregek esélyesebbek, minden értéküket árúba bocsájtották a londoni tőzsdén. Ők ugyanis már tudták, hogy Napóleonnak nincs esélye a nyerésre.

Amikor a fokozódó pánikhangulatban az árak mélypontra zuhantak, ők fillérekért felvásárolták az angol tőzsdén fellelhető összes értékpapírt, még mielőtt kitudódhatott volna az angol csapatok diadalmának híre. Ettől a perctől kezdve gyakorlatilag az egész angol gazdaság a család kezében volt.

Ők állították fel a Bank of Englandet (a mai jegybankot) is Nathan Rothschild irányítása alatt. A Francia gazdaságot 1818-ban vonták uralmuk alá, amikor hatalmas mennyiségű államkötvényt vásárolva elárasztották a pénzpiacot. Ők uralták a német pénzforrásokat is.

Minden jel arra mutat, hogy az amerikai forradalom óta kitört összes háborút mindkét oldalról finanszírozták (így például a napóleoni háborúkban a család egyik bankja az angol , míg a másik a francia oldalt pénzelte), ezzel is előmozdítva egy új globális világrend kialakulását. Manapság ők az egyik legnagyobb támogatói az egyesült Európa kiszélesítésének.

Világszerte számos iskola és egyetem is ezt a forgatókönyvet szolgálja. A Gordonstoun, ahová Fülöp herceg és Károly, walesi herceg is járt, sokak állítása szerint törzsgyökeres illuminátusok intézménye. Így meglehet, hogy a brit királyi család akaratán kívül az illuminátusok világhódító érdekeit szolgálja.

gordonstoun
Gordonstoun: Illuminátus iskola?

Vajon a rend tényleg gonosz bábmesterek gyülekezete, akik a világot akarják meghódítani? Ők azok a befolyásos pénzemberek, akik a Kennedy-gyilkosságot kitervelték?

Valóban ők irányítják az amerikai jegybankot is? Tényleg világuralomra törnek, vagy csak egy csapat félreértett milliárdos klubja az illuminátusok rend? Csak az idő a megmondhatója.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

error:
Send this to a friend