Idegenek segítettek csökkenteni a csernobili sugárzás szintjét – állítja a Netflix új dokumentumfilmje

A Netflixen megjelent dokumentumfilm szerint a csenobili atomkatasztrófa napján földönkívüliek segítettek elhárítani a veszélyt. – írja a Daily Star.

A neves streaming szolgáltatón nagy sikerrel debütált az Encounters (Találkozások) című négyrészes dokumentumfilm-sorozat, mely számos UFO-esetet tár fel az elmúlt ötven évből.

A negyedik részben Dr. Jensine Andresen – a földönkívüli intelligencia (ETI) és az azonosítatlan légi jelenségek (UAP) kutatója – azt mondta, hogy sokan láttak egy UFO-t leszállni az 1986-os csernobili katasztrófa helyszínén a robbanás után nem sokkal.

„A tűz tetőpontjának pillanataiban többen egy UFO-t észleltek, mely elmondásuk szerint legalább három percig tartózkodott a helyszínen.” – mondja a szakértő.

Dr. Andresen szerint sokan összekötik a sugárzási érték hirtelen csökkenését az állítólagos objektum megjelenésével.

A csernobili tűz tetőpontján 3000 miliröntgen volt az ionizáló sugárzás szintje. Néhány perccel később pedig – miután újra méréseket végeztek – már csak 800 miliröntgen.

„Ez egy nagyon tudatos beavatkozásnak tűnik a meghibásodás okozta veszély elhárítására.” – tette hozzá Andresen.

Az említett epizód a japán Fukusimában történt nukleáris balesetre is kitér, melynek során szintén különös fényeket észleltek a Daiichi erőmű felett.

Csernobil

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

error:
Send this to a friend