A Doppelgänger emberi hasonmás, a jelenség szorosan összefügg a kéthelyűséggel és az asztrálutazással.

A Doppelgänger német szó, de sokkal közismertebb az angol autoscopynál, amely szintén ugyanezt jelenti.

Fölöttébb nyugtalanító, amikor váratlanul szemtől szembe kerülsz asztrális hasonmásoddal.

Doppelgänger-esetek

Guy de Maupassant mesélte barátjának, mennyire bosszantotta asztrális hasonmása, akit hazatérve mindig a karosszékében talált.

A Fate magazin 1966. áprilisi számában dr. Edward Podolsky sok példával alátámasztott cikket írt a Doppelgänger jelenségről. A kansasi (Missouri) Sámuel V. például egy vasárnap délután a kertjében dolgozgatott, miközben vagy két órán keresztül minden egyes mozdulatát megismételte a hasonmása.

Jeanie P. kisasszony akkor találta maga mellett a hasonmását, amikor egy este éppen a sminkjét mosta le. A hasonmás természetesen ugyanezt tette. P. kisasszony kíváncsian odanyúlt, hogy megérintse, és ebben a pillanatban a hasonmás felé nyúlt, és megérintette őt.

A jelenség egyik magyarázata szerint a Doppelgänger nem egyéb, mint az emlékek projekciója. Ennek ellenére számtalan olyan esetet is feljegyeztek, amikor az emberek a jövőben látták magukat.

Így történt a nagy német íróval, Johann Wolfgang Goethével. Éppen barátnőjét, Frederikát látogatta meg Strassburgban. Amint kilovagolt, hasonmása ment el mellette világosszürke ruhában, nyakában aranylánccal, amit még soha nem látott. Nyolc évvel később, amikor ismét felkereste barátnőjét, hirtelen rádöbbent, hogy ezúttal ugyanazt az öltözéket viseli, amit a hasonmása nyolc évvel azelőtt.

Doppelgänger és a testen kívüli élmény

A Doppelgängerekkel nagyon kevés kutatás foglalkozott ez idáig. James Hewat McKenzie (1870-1929), a brit okkult tudományokkal foglalkozó kollégium, a British College of Psychic Science alapítója hallatlanul mulatságos kalandot élt át kísérlet közben. McKenzie csaknem mindenről rendkívül határozott véleményt alkotott, és nyíltan kifejtette a véleményét.

Doppelgänger

Azt gondolta, hogy az alkohol és a drog romboló hatással van az éteri és a fizikai testre egyaránt. Noha erősen ellenezte a részegséget asztrálutazás közben, egyszer, teóriája bizonyítására szándékosan leitta magát. Ezt követően sétálni indult. Átpillantott az utca túloldalára, és meglátta magát a másik oldalon.

Úgy vélekedett, talán önkéntelenül hagyta el a testét, ezért átment az úton, és továbbsétált. Amikor ismét visszanézett az utca innenső oldalára, észrevette, még mindig ott sétál, azon a járdán is, ahonnét eljött. Pánikba esett, mert részegen nem tudta, melyik volt a fizikai, melyik az asztrálteste.

A testen kívüli élmény és a Doppelgänger között van egy lényeges különbség. A megkettőződött képmásban nincs jelen az öntudatod.

Mindig tisztában vagy azzal, hogy alakmást látsz, tudatodat valódi éned birtokolja. Egy testen kívüli élmény esetében a tudatosság az asztráltestben, nem pedig a hátrahagyott fizikai testben rejtőzik.

Kövess minket a Facebookon!

LEGÚJABBAK

error:
Send this to a friend