Harry Houdini és a médiumok

Harry Houdini, eredeti nevén Weisz Erik, a világhírű szabadulóművész többszöri csalódás után kételkedve figyelte a parapszichológusok tevékenységét.

Houdini perforált vakbél okozta hashártyagyulladás következtében hunyt el 1926 Halloweenjének éjszakáján, október 31-én.

Houdini édesanyja halála után kezdett el érdeklődni a parapszichológia iránt. Kétségbeesetten próbált kapcsolatot teremteni vele, így jutott el közeli barátja, Sir Arthur Conan Doyle amatőr médium szerepében tetszelgő feleségéig.

Houdini az egyik, általa vezetett szeánsz alkalmával jutott arra a meggyőződésre, hogy minden spiritiszta sarlatán.

Doyle feleségének állítólag sikerült szót váltania Houdini elhunyt édesanyjával, s ezt egy angol nyelvű üzenettel próbálta bizonyítani.

Mivel azonban az anya soha egyetlen szót sem beszélt angolul, Houdini rádöbbent, hogy ügyes csalás áldozata.

Harry Houdini titkos kódja

Hogy saját családját ne érhesse ilyen kellemetlen csalódás, titkos kódot dolgozott ki, amelyet egyedül feleségével, Beatrice-szel osztott meg. Így ha a jövőben bárki is azzal állna elő, hogy tőle származó üzenetet kapott, állításának hitelessége azonnal ellenőrizhető.

Houdini halála után Beatrice-t a világ minden tájáról tucatjával keresték fel spiritiszták, ám minden egyes üzenet hamisnak bizonyult.

Az 1928-as év, pontosabban egy amerikai médiumtól, Arthur Ford-tól kapott üzenet azonban nagy meglepetést okozott.

Arthur Ford médium

Beatrice hitelesként fogadta el Ford állítását, miszerint sikerült kapcsolatot teremtenie halott férjével, ám a szóbeszéd szerint titkos alkut kötött a médiummal, hogy az üzenet apropóján – és azt felhasználva – a férje iránt ily módon újra feltámadt érdeklődést kihasználva országjáró körútra indulhasson.

Beatrice élete végéig tagadta, hogy bármiféle összeesküvés történt volna. A világhírű szabadulóművész emlékétől szabadulni képtelen médiumok mind a mai napig bizonygatják, hogy sikerült kapcsolatba lépniük Harry Houdini szellemével – sajnos Beatrice örökre magával vitte a sírba a kód megfejtésének titkát.

szellem

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

error:
Send this to a friend