Három éven át vadászott a bűnözőkre a bromley-i Batman

Szerző képe

Rejtélyek Szigete

Rejtélyek

Ha azt gondolod, hogy álarcos igazságosztók csak a képregények oldalain léteznek, tévedsz. Egy máig ismeretlen, álarcos férfi három éven át vadászott a bűnözőkre a dél-londoni Bromleyban. Kilétére a mai napig nem derült fény.

Bromley Nagy-London legnagyobb kerülete, és olyan hírességek szülőhelye, mint H.G. Wells, Quentin Leo Cook (művésznevén Fatboy Slim) az ismert lemezlovas, Jerome Flynn, a Trónok Harca című sorozat színésze, és Duncan Jones filmrendező. Itt bukkant fel 2015-ben az a titokzatos hős, akit a helybeliek és a média csak úgy emlegettek, a „bromley-i Batman”, és aki 3 éven át számos utcai bűncselekményt hiúsított meg.

Bár pontos személyazonossága nem ismert, az éjjelenként portyázó őrangyalt, egy közel kétméteres, erőteljes testalkatú férfinak írták le a szemtanúk, aki meglehetősen jártasnak tűnt a különböző harcművészetekben. Öltözékét tekintve, általában egy fekete overált és álarcot viselt.

Híresebb névrokonához hasonlóan ő is mindig a megfelelő helyen és időben bukkant fel ahhoz, hogy sikeresen lekapcsolja a rossz fíúkat.

A bromley-i Batman számos alkalommal segített a bajba került polgároknak, de néhány emlékezetesebb hőstettéről a brit lapok is beszámoltak.

2015-ben például egy utcai rablót kapcsolt le, aki egy Ken nevű helyi munkást próbált épp kirabolni. A szemtanúk szerint a késsel fenyegetőző alak épp értékei átadására próbálta rábírni a megrémült férfit, amikor hirtelen egy magas,erős testalkatú fekete ruhás alak jelent meg a semmiből, és egy jól irányzott rúgással leterítette a támadót.

  „Azt hittem végem van, de ekkor egyszercsak ott termett ez a nagydarab maszkos fickó, és egy szempillantás alatt elintézte azt a gazembert.” – mesélte Ken a London Evening Standard újságírójának.

A ShortList 2015. szeptember 22-én arról számolt be, hogy a 26 éves színesbőrű Damien Fordot rasszista támadás érte. A fiatalember így emlékszik vissza:

„Péntek este hazafelé tartottam, amikor két testesebb bőrfejű belém kötött. Lökdöstek és szidkozódtak, de nem a pénzemet akarták. Szerintem csak egy kicsit szórakozni akartak velem, mivel látták, hogy elég részeg vagyok, így nem jelentettem nagy kihívást nekik.”

Fordot az eset során az egyik kopasz gyomron vágta, de ekkor ismét felbukkant a bromley-i Batman, aki az utca túloldaláról „faltörő kosként” rohant Ford támadójának, majd őt és a másik huligánt is leszerelte.

2016 március 24.-én az Express közölte a hírt, mely szerint a bromley-i Batman ismét lecsapott! Egy neve elhallgatását kérő nő azt állította, hogy őt és a párját egy titokzatos jótevő mentette meg egy rablótámadástól.

„Olyan este tizenegy fele járhatott az idő, épp a John Lewis áruház áruház mellett sétáltunk el, amikor ránk támadtak. A megmentőnk gyorsan hatástalanította ellenfelét, kicsavarta a karját, majd a hátára térdelve a földre kényszerítette őt. Ezután felénk fordult, és azt mondta: Húzzatok innen!” – nyilatkozta a nő az Expressnek.

2017  júliusában a 31 éves Harriet Winger segítségére sietett Bexleyben, amikor egy fiatalokból álló társaság próbálta megszabadítani táskájától. A nő a News Shoppernek elmesélte, hogy az izmos férfi rendkívül gyorsan kifektette a banda néhány keményebb tagját, a többi pedig fejvesztve menekült.

„Miután elintézte a támadóimat, szólt, hogy minden rendben, és vegyem el a táskámat.” – idézi fel Harriet az aznap este történteket.

Kit rejt az álarc?

Noha a mai napig rejtély, hogy ki is lehetett valójában a dél-londoni védelmező, az Evening Standardnak eljutatott névtelen e-mailben egy férfi bevallotta, hogy ő az, aki este az utcákat járva az ártatlanok védelmére siet. Életkoráról annyit mondott csupán, hogy „25-nél több, de 50-nél kevesebb”. Elárulta, hogy fiatal kora óta foglalkozik harcművészetekkel, és főként éjszaka járőrözik, mivel nappal ugyanúgy dolgozik, mint a legtöbb ember.

Megemlítette, hogy a média által kreált „bromley-i Batman” nevet mindig is utálta, mivel ő inkább kedvenc gyerekkori hőséhez, az „Árnyékhoz” (Shadow) akart hasonlítani.

Motivációjáról így beszélt:

„Szerettem volna változtatni ezen a világon, hogy a következő generációnak már egy kicsit biztonságosabb legyen. Elegem lett abból, hogy a hírekben szinte már csak a bűnözést láttam, cselekedni viszont senki nem akart. Csak ültem és néztem a bűnügyi tudósításokat, és arra gondoltam, hogy ez a világ el van b***va, és segítségre van szüksége. Aztán, egy nap feltettem magamnak a kérdést: Ha megvannak a képességeim ahhoz, hogy segítsek, akkor miért ne segítenék?”

„Örülök, hogy jól vannak azok a személyek, akiknek segítettem. Nincs szükség köszönetre, csak koccintsatok egyet, felejtsétek el az egészet, aztán folytassátok az életeteket.” – zárta sorait a levélíró.

Személyazonosságával kapcsolatban számtalan pletyka keringett. A The Sun szerint a személyi edző, Adnan Tatlicioglu volt az első számú gyanúsított, ez az elmélet azonban hamar megdőlt.

A bromley-i Batman története egész Angliát bejárta. A Cornwall északi partján fekvő Newquay város polgármesterét, Dave Sleemant például lenyűgözte a titokzatos igazságosztó:

„Alkalmaznunk kellene őt… Ragyogó munkát végezne a városnak!” – idézte szavait a Plymouth Herald.

Sid Ohmygod, a Medium Corporation munkatársa sikertelenül próbálta leleplezni a maszkos védelmezőt. Egyik elmélete szerint az sem kizárt, hogy az évek során, többen is a bromley-i Batman bőrébe bújtak, de ezt valószínűleg már sosem tudjuk meg.

Források:

https://www.standard.co.uk/news/london/call-me-the-shadow-not-bromley-batman-masked-vigilante-speaks-for-first-time-about-his-war-on-crime-10320782.html

https://www.mylondon.news/news/south-london-news/incredible-story-bromley-batman-who-15812631

https://www.express.co.uk/news/uk/655343/Victim-claims-she-was-saved-by-none-other-than-the-Bromley-Batman

Kövess minket a Facebookon!

LEGÚJABBAK

error:
Send this to a friend