A Harmadik Szem aktivizálása és alapfokú használata

Harmadik szem aktiválása

Vannak fizikai és nem-fizikai érzékszerveink, és mindkétféle érzékszerv használata támogathat bennünket a cselekvéseinkben.

Következzen egy könnyű módszer arra, hogy megnyissuk a harmadik szemünket – vagy más néven belső szemünket – egy passzív módon: nézés és érzékelés útján.

Bevezetés

Valójában szellemek/lelkek vagyunk, és azért öltöttünk fizikai testet, hogy részt vegyünk a fizikai valóságban: fizikai test nélkül nem tudnánk a fizikai valóság részei lenni. Fizikai testünket felfoghatjuk járműként, vagy hogy egy modern szót használjak: hajóként.

A legtöbb lélek elfelejti, hogy ő valójában lélek azaz szellemi lény. De miért? Elvarázsol bennünket egy olyan dimenzió, amit korábban nem tapasztaltunk, nem tudtuk mi a hely és idő, mert lelkekként nem tapasztaltuk meg az itteni valóság ezen korlátait. Meghallottuk a „hívást”, és sokan nem tudtunk ellenállni ennek a kihívásnak.

Több változáson mentünk át, melyeket dimenzionális kapuknak hívunk, amíg végül emberi testet tudtunk ölteni. Amit mi születésnek nevezünk, az egy hosszú előkészítést igénylő folyamat. Amikor megszületünk, akkor fogadjuk el és lépünk bele a fizikai testbe.

Babaként még könnyen jövünk-megyünk, mivel a járművünk még új számunkra, és még nem azonosultunk vele, nem ragaszkodunk annyira hozzá.

A felnövés azt jelenti, hogy a lélek megtanulja használni a járművet, megtanulunk járni és beszélni és a társadalmi elvárásoknak megfelelően viselkedni. Ez a tanulás a figyelmünket a fizikai érzékeléshez köti, hogy jobban tudjuk a jeleket értelmezni, és jobban tudjuk a fizikai testünket működtetni ebben a fizikai valóságban.

Harmadik szem használata

Spirituális lényekként természetes módon látunk, ez természetünk része. Amikor a fizikai szemeken keresztül nézünk, akkor két lyukba nézünk bele, ami a sok színes „játékból” – akár a TV vagy az internet – jövő különleges jelet mutat nekünk. A belső szemünk fókuszát elmozdíthatjuk a fizikai szemeinktől. Ezt nevezik a harmadik szem passzív, érzékelő módon való aktiválásának.

Van, aki már hallott róla vagy át is élte azt, amit „alakváltásnak” vagy „tükör-bámulásnak” nevezünk, és amely segít lényünk különböző aspektusainak a meglátásában. Ez is egy lépés a harmadik szem használata felé vezető úton.

A harmadik szemmel való érzékelés kezdeti állapotai

Mielőtt belemegyek a harmadik szemről alkotott saját véleményembe, szeretnék leírni néhány kezdeti állapotot.

A legtöbb embernek piciny részecskék vannak a szemében, ezeket gyakran nem is látjuk, mivel a fókuszunk 1-2 méterre a szemünk előtt van. Egy ellazult pillanatunkban a fizikai szemeinkhez nagyon közelre is tudunk fókuszálni, és ilyenkor észrevehetünk néhány szemcsét, melyek a fénylő tárgyakat torzítják és színesebb környezetet adnak. Ez egy fizikai hatás, nem pedig finomérzékelés.

Vannak, akik a látómezőjük szélén, a periférikus látásukkal érzékelnek valamit, és megpróbálják hirtelen odafordítani a fejüket, hogy elkapják, amit érzékeltek. Ez lehet egy valós szellemlény is, aki megpróbálja magára terelni a figyelmünket. A fizikai figyelmünk általában a látómező középpontjában van, és a látómező szélén a látómező kevésbé fókuszált, és néha a belső szem és a fizikai látás a látómező szélén átfedik egymást. Ez gyakran a harmadik szemmel való valódi finomlátás.

Vannak olyan, a spiritualitáshoz vonzódó emberek, akik a tudatosság megváltozott állapotát drogokon – mint például a marihuána vagy kokain – keresztül élik át.

A különbség a drogok használata (beleértve a legális alkoholt is) és a nem-fizikai érzékelés természetes használata között, hogy a drogok eltorzítják az érzékelést azáltal, hogy időlegesen kiiktatják azokat a természetes gátakat, amelyek a spirituális érettségünktől függően különböző mértékben vannak jelen bennünk.

Én nem ajánlom a drogok használatát – még a legálisakét sem – ahhoz, hogy elérjük a megváltozott állapotot, mivel ez nem csak fizikai kiegyensúlyozatlansághoz vezet, hanem asztrális torzuláshoz is, amelyet már sokkal nehezebb gyógyítani.

Úgy gondolom, hogy mindenkinek vannak a harmadik szemmel kapcsolatos tapasztalatai, de a legtöbben nem figyelnek rájuk, mivel a hitük nem fogadja el ezeket valóságosnak. Ennek a szövegnek egy része segíthet abban, hogy újra ráébredjünk erre, elfogadjuk a realitás részeként, és ne paranormális, hanem egyszerűen természetes élményként fogjuk fel.

Felkészülés és gyakorlás

A felkészülés egyik módja, hogy ehhez hasonló cikkeket olvasunk a harmadik szemről, melynek során még a tudatos elménk is felfogja egy részét az elveknek. Nem kell elhinnünk ezeket a dolgokat, és ne legyenek elvárásaink sem, hogy minek hogyan kellene működnie. A lényeg: a nyitott elme.
Itt van néhány jól ismert felkészítő gyakorlat, melyeknek segítségével kinyílhatsz és felkészülhetsz. Csinálhatod ezeket a gyakorlatokat  naponta, vagy akár hetente egymás után sorozatban is – ahogy neked megfelel.

Végy egy égő gyertyát, és figyeld egy ideig a lángot (kb. 1-2 percig). Közben megnyugtató dolgokra gondolj, próbáld meg érezni a szobát, amiben vagy, és érezd magad kényelmesen. Ne bámuld addig, amíg el nem kezdenek könnyezni a szemeid, hanem csak figyeld a lángot és engedd, hogy a gondolataid elcsendesedjenek, ahogy a tested is. Próbálj meditatív állapotba kerülni, de ez most más lesz, mint az átlagos meditáció, mert most nyitva marad a szemed.

Ha van állatod (pl. kutya vagy macska), próbálj annak szemébe nézni és relaxálni, belső békét kialakítani. A háziállatok gyakran visszatükrözik az emberi érzelmeket és gondolatokat, és ezért környezetünkben élve megtanítanak elérni a benső béke állapotát.

Nézd magadat a tükörben és próbálj nem nevetni a helyzet furcsaságán. Nézd az arcodat bizonyos távolságból, és mondd ezt magadnak: „Ez most az arcom, egy rész belőlem, a fizikai testem, a járművem.” Nézd a saját arcodat 1-2 percen keresztül tompa fénynél, mert az erős fény bánthatja a szemeidet.

Ha természetben jobban érzed magad, mint otthon, akkor keress egy helyet, ahol teljesen el tudsz lazulni és csendesülni (pl.: egy tó vagy folyó mellett). Próbáld elérni a meditatív állapotot, de – ahogy korábban már említettem – nyitott szemmel.

Fontos, hogy nyitott szemmel is le tudj csendesedni. Sokkal könnyebb relaxálni csukott szemmel, amikor a vizuális látvány nem vonja el figyelmünket a belsőnktől, de a harmadik szemmel való látáshoz hasznos, ha el tudod érni a meditatív állapotot nyitott szemmel is.

Elméleti háttér

Amint említettem már, fizikai testet birtokolunk, amely fizikai érzékeink segítségével szolgál bennünket, és ahol a vizuális érzékszervünk – a szemünk – minden pillanatban ezernyi elektromos jelet juttat el hozzánk. Nem meglepő, hogy nem ismert a fizikai szem nélküli látás, főleg nem a mai technikai korban, amikor mindennek multimédiásnak kell lennie ahhoz, hogy egyáltalán odafigyeljünk rá.

1. Kizárólag a fizikai szem használata Harmadik szem aktivizálása

A nyugati civilizációkban ez a legáltalánosabb. Nagyon vizuális beállítottságúak vagyunk, és technikai beállítottságú figyelmünk és a kutatásaink megkövetelik a fizikai valóság magas fokú érzékelését, annak érdekében, hogy meg tudjuk változtatni azt, mint ahogyan ezt például az iparosítás során is tettük. Ebbe nem akarok mélyebben belemenni, hiszen a mai világ önmagáért beszél.

2. A fizikai szem és a harmadik szem közös használata

Harmadik szem aktivizálása

Ez az, amit ebben az irományban ismertetni szeretnék. A fizikai szem  benyomásokat küld a harmadik szemnek a fizikai valóságról, amelyet megjelöltem az ábrán is – a fej közepében, mivel én ott érzem és érzékelem.

Tehát a fizikai szem érzékeli a fizikai valóságot, a harmadik szem pedig a finomfizikai valóságot. Ha felkészíted a fizikai szemedet, és lecsökkented az általa közvetített információkat, akkor lassanként a harmadik szemeddel fogsz látni, mely a fizikai valóságon túli benyomásokról fog tájékoztatni.

Ennek a finom-képnek a jellege más mint a fizikai valóságról alkotott benyomások. Egyszerűbben szólva, a valódi szem által küldött fizikai képek a fizikaiban, a harmadik szem által küldött képek pedig a finom-valóságban igaziak. Az igazi feladat az, hogy a kettőt összehangoljuk. Csak részben tudom itt elmagyarázni a kettő közötti kapcsolatot, mivel ezt leginkább gyakorlás útján lehet felfogni.

3. Kizárólag belső szemmel való látás

Harmadik szem aktivizálása

Ez nagyon ritka, és csak hosszas gyakorlás és belső megengedés útján lehet elérni. A fizikai szemre való figyelést csak úgy lehet feladni, ha mélyen megbízunk abban, hogy több van, mint fizikai valóság. Gyakran nagyon sok félelem van bennünk, mély félelem, hogy elveszítjük a fizikai valóságban való orientációnkat.

Én legalábbis így tapasztaltam, amikor lassan eltávolodtam a fizikai szemmel való látástól. Ezt alább részletesen leírom. Apropó, nyitott szemmel könnyebben fedezzük fel a belső szemünket is. Vannak – köztük tapasztalt spiritualisták is – akik inkább csukott szemmel szeretnek „látni”. Legtöbbünkben nagyon erős a hit, hogy csak nyitott szemmel látunk. Mindenesetre az én gyakorlataimat könnyebb nyitott szemmel csinálni.

Valahogyan ez az elméleti háttér lett az általam kiválasztott hitrendszer ahhoz, hogy mentálisan is megértsem azokat a tapasztalatokat, amiket átéltem. Vedd úgy, mint személyes igazságok, semmi több.

Aktiválás, passzív használat

Ahhoz, hogy a legjobb eredményeket érd el, én két technikát javaslok.

1. Módszer – Tükörbe nézés

Ezt a gyakorlatot egyedül végezd. Ez a technika a fent leírt relaxációs gyakorlatok egy továbbfejlesztett változata.

Harmadik szem aktivizálása

Figyeld a tükörben az arcod, tompa fény mellett. Légy egyedül, hogy biztos lehess abban, hogy senki nem fog zavarni, mivel nagyon elmélyült tudatállapotba kell kerülnöd, amely tudatállapotban minden fizikai zavaró tényező mélyebben befolyásolhat, mint éber állapotban.

Alkalmas időpont lehet az este, amikor munkából hazaérve valószínűleg fizikailag és mentálisan is fáradt vagy. Ha nagyon fáradt vagy, akkor ne gyakorolj, és ne is próbálkozz.

Akkor csináld, amikor kényelmesen érzed magad. Fontos, hogy kényelmesen érezd magad. Ez a gyakorlat nem verseny, nem lehet nyerni. Azért mondom ezt, mert találkoztam olyan emberekkel is, akik a túlzott akarástól mentálisan begörcsöltek és így blokkolták magukat.

Nézd az arcod a tükörben, és nyugtasd magad olyan gondolatokkal mint: „Békességben vagyok önmagammal, csak nézem az arcom, hogy megnyugodjak és békére leljek önmagamban”. A fizikai szemeddel egyetlen pontra koncentrálj a szemeid között a homlokodon, vagy az egyik szemedre. Ne nézd mindkét szemed, mert az a látómeződ mozgásával járhat.

Ne változtasd a látómeződet és ne pislogj, mert a fizikai szemedtől el kell vonnunk a figyelmedet a belső szemed felé!

Válassz ki egy pontot az arcodon, fókuszálj arra, és ne változtass rajta többé. Maradj ennél a pontnál, amíg csak lehetséges, de ne erőltesd meg a szemed, addig csináld amíg kényelmes. Néhány pillanat múlva, kb. 30-60 másodperc múlva, amikor már teljesen relaxáltál, érezni fogod a meleget a nyakad hátulján. Azért említem ezt, hogy tudatában légy az energiádnak. Ha nem érzel semmi különöset, nem baj, ne várd el, hogy érezni fogod, de ha mégis érzed, tudd, hogy jó úton jársz.

A melegség energia, melyet azáltal érsz el, hogy figyelmedet koncentrálod. Úgy is felfoghatod, hogy ez a spirituális segítőid, vagy a spirituális utadon vezetők által közvetített energia, vagy egyszerűen a jó jelenléte. Nem fontos, hogy tudd pontosan mi az, vagy ki az. Ha kényelmes, még jobban nyisd meg magad. Képzelj el egy belső ajtót, mely felnyílik miközben te még mindig az arcod egy bizonyos pontját nézed.

Néhány pillanat múlva piciny változást láthatsz az arcodon, attól a ponttól kiindulva, amit figyelsz. Ne várd el ezt sem, de legyél nyitott arra, hogy ez megtörténhet. De ha az elméddel megrögzötten arra vársz, hogy megtörténjen, akkor valószínűleg nem fog.

El kell vonnod a figyelmedet a fizikai szemeidtől, ne velük akarj látni!

Harmadik szem aktivizálása Harmadik szem aktivizálása

Az arcodon észrevett változás, az a harmadik szemed által közvetített kép, amely eléri a tudatodat, azaz a fizikai szemeddel látott képre „ráúszik” egy másik arc képe, egy másik megjelenés. Ez az arc lehet egy humanoidé.

Amikor ez történik, lassan lélegezz és a legjobb és legélvezhetőbb energiákkal vedd körül magad, és esetleg csukd be a szemed egy pillanatra azért, hogy a szemeidet átitasd és megtisztítsd, hiszen nem vagyunk hozzászokva ahhoz, hogy 60 másodpercig vagy még hosszabb időn keresztül is folyamatosan és pislogás nélkül nyitva tartsuk a szemeinket. Most fókuszálj újra arra a pontra. Amennyire csak lehet, lazítsd el a látásodat és ekkor újra és még gyorsabban látni fogod az arcod változását.

Ha valaki másnak az arcát látod a tiédben, ne ijedj meg, csak nézd mint egy megfigyelő. Csak nézz, ne ítélkezz arról, amit látsz, még akkor sem, ha ez egy gyönyörű, vagy groteszk arc – csak figyelj.

Az egész folyamat nem lehet több 5-10 percnél, és ha nem látsz semmit 2-3 perc után, akkor hagyd abba. Még egyszer mondom, hogy ne görcsölj, engedd el magad. És ne ítéld el magad, ha semmi nem történik az első alkalommal.

A tükörnézés az úgynevezett tükörmágia része. Ebben az összefüggésben, a tükröt általában a figyelem és akarat fókuszálására használják a hatékony megerősítések létrehozásához, vagy hogy lelkeket hívjanak meg, vagy esetleg a harmadik szemre összpontosítsanak.

2. Módszer – Arcok nézése vagy alakváltás (páros gyakorlat)

Ezt ajánlom azoknak, akik már dolgoztak egyedül a tükörrel, még akkor is, ha csak röviden láttak más arcokat.

Ehhez a gyakorlathoz kérj meg egy barátot, akit érdekelnek az energiák és a meditáció, és akivel nyíltan meg tudod osztani a spirituális gondolataidat, anélkül, hogy attól kelljen tartanod, hogy kinevet. Jó lenne, ha mindketten alapismeretekkel rendelkeznétek a csakrákról. 10-15 percig gyakoroljátok az ellazító meditációt, gondolatban vegyétek körül magatokat fénnyel, és a napi problémákat és nyűgöket tegyétek félre.

Két széket és egy asztalt használjatok. Az asztalon legyen egy kis gyertya, de ez nem szükséges, csak segít az ellazulásban, és a tudatotokat jobban ellazult állapotba hozza. A földön is ülhettek, de legyetek kényelmesen, ezt nem lehet elégszer hangsúlyozni. Legyen 1,5-2 méter köztetek. Ne legyen közvetlen fény, és a mesterséges fényeket vegyétek le, vagy használjatok gyertyát.

Harmadik szem aktivizálása

Nézzetek egymás arcára egy ponton –  orr, szemek köze, homlok, vagy bárhová. Nem fontos, hogy a fizikai szemeddel hova nézel, de fontos, hogy a nézésedet ellazítsd teljesen. Amint korábban említettem, ne mozgasd a látómeződet, miután már megtaláltad a pontot, és többé ne is pislogj, ha lehetséges. Minden pislogás a fizikai szemedre viszi vissza a figyelmedet, ezért fontos, hogy a fizikai és mentális ellazulással a figyelmed elmozdulhasson a fizikai nézéstől.

Lélegezz mélyeket és érezd, hogy energia vesz-e körül, mint amikor a fejed, az arcod és a nyakad hátulján melegséget érzel. Ha az arcodon érzed a meleget, azt az energiát a másik sugározza ki a harmadik szeméből. Ha a hátadon, a tested felső részén, vagy a nyakadon érzed a meleget, akkor ez azt jelzi, hogy valaki belép az aurádba, akit ez a tevékenység bevonzott.

Harmadik szem aktivizálása
Harmadik szem aktivizálása
Harmadik szem aktivizálása

Ha látsz valamit, mondd ki… újra lazíts és összpontosíts addig, amíg egy másik arcot nem látsz. Engedd, hogy a barátod is összpontosítson, és talán várd meg, amíg ő is lát valami változást. Nincs versenyfutás a győzelemért, ha valaki lát valamit, az nem azt jelenti, hogy ő jobb. Ha megtörténik, az jó, ha nem történik meg, az is jó. Egymást a türelemmel segítsétek. Ha könnyen sikerül,  meséljétek el egymásnak a látott arcot.

Az elején lehet, hogy nehéz egy arcra koncentrálni, mert előfordulhat, hogy 10-15 különböző arc jelenik meg néhány másodperc alatt – mintha egy diavetítést néznél – de valaki nem engedi, hogy addig várjál, amíg megértenéd a jelentését. Olyan, mintha látnál, de meg kell tanulnod beállítani a rádión a megfelelő hullámhosszt. Ha van egy olyan arc mely tetszik neked, és emlékszel rá, gondolj erre az arcra, és engedd, hogy visszatérj ehhez az archoz. Gyakorlat kell ahhoz, hogy tovább tudjunk összpontosítani egy jelenésre.

 Más módszerek

Kristály szféra: Ezt én nem éltem át, de ez is annak a módszere, hogy ellazítsuk a fizikai szemünket, és figyelmünket a belső szemünk felé fordítsuk. A kristály szféra a fizikai struktúrája miatt lehetővé teszi, hogy felismerjük a nem valós mintákat és elkezdjünk asztrálisan kutatni a kapcsolódó energiák és entitások után. Amikor arcokat nézel, egy kulcsot használsz, mondjuk egy arcot. A különbség itt az, hogy a szférában magadban kell létrehoznod egy kulcsot, attól függően, hogy mit keresel.

Gyertya: A gyertya beavatásról már hallottam, de nem tudom pontosan hogyan működik. Úgy tűnik, hogy a gyertyával történő felkészülési technika arra jó, hogy elérjünk egy bizonyos tudatállapotot, és így megláthatunk más entitásokat a lángban. Sűrűn, különböző ceremóniákkal meghívnak szellemeket, akik elvégzik az aktiválást.

Ha gyorsan sikerre jutsz, gyakran gyakorolj, hogy hozzászokj – hogy a tudatod megengedje, hogy a mindennapi életedben is a belső szemeddel is láthass, nem pedig csak előre elkészített környezetben.

Ha nem történik semmi, ha egyáltalán nem érzel semmit és nem változik az arcod, akkor lehet, hogy a figyelmed csak a fizikaira van hangolva, ami nem baj. Sok emberrel találkoztam, akik félig-meddig elutasítják a fizikaiban való létezésüket, de jobb, ha előbb leföldelik magukat ahhoz, hogy később pszichés képességeket nyerjenek – mint például a harmadik szemmel való látást. Ha eljött az időd, lehet, hogy más úton fogod kifejleszteni a finomérzékelést. Légy nyitott, és ne csalódj önmagadban.

További lépések

Ha hetente gyakorolod az „arcnézést” vagy az „alakváltást”, és ha már napfénynél is összpontosítani tudsz a változó arcokra, akkor képeket is használhatsz az összpontosításhoz.

Összpontosíts a fent leírtak alapján, és hozz létre egy kulcsot a képhez tartozó energiák vonzásához. Ez a kulcs egy belső kérdés és gondolatminta, melyet elméden keresztül közvetítesz. Ez más mint a csatornázás, mivel itt egy képhez kapcsolódó képet kapsz. Ez is általában egy arc, de nem feltétlenül az. Ha más arcformák jelennek meg legyél nyitott, ne ítéld meg vagy cenzúrázd ezeket a mostani hitrendszereddel.

Figyeld a körülötted lévő emberek arcát. Miközben beszélgetsz velük figyeld meg azt a részüket  amit megtartanak maguknak, ez bekukkantást ad a felsőbb személyiségükbe, abba amik mindannyian vagyunk. Lehet, hogy valakinek a személyiségében olyan jegyeket fedezel fel, amelyek korábbi életekhez köthetőek, vagy olyanokat, amelyeket a mostani életében próbál kiegyensúlyozni.

Gyakran ismételt kérdések

Néhány dolog, amiket megtapasztalhatsz, amikor már kis gyakorlatot szereztél:

1. Megfájdul a fejem, amikor ezt csinálom. Mit tegyek?

Ez olyan, mint amikor valamit hosszú ideig nem használtál, és most újra használni akarod – az agyadnak nehéz a sok információt feldolgoznia. Az is lehet, hogy energiablokkod van a harmadik szem csakránál. Próbáld meg, hogy egyik kezed a szívcsakrára, a másikat a homlokodra teszed, aztán egy idő múlva a homlokodon lévő kezed tedd át a fejed hátsó részére. Ez segíthet. Leggyakrabban a harmadik szem első használatát követő napokon lehet fejfájásod, de ez általában nem túl erős fejfájás.

2. Nagyon sok arcot látok. Mit jelent ez?

Ez a személy sok személyiség aspektussal rendelkezik, amelyet spirituálisan módon is érzékelhetsz, ahogy az entitásokat is az aurájában. Én általában erről nem beszélek, és nem osztom meg ezt az érzékelésemet, mert az a tapasztalatom, hogy ez általában inkább megzavarja a másikat, minthogy segítsen. Talán említsd meg az általad érzékelt összes arc főbb tulajdonságait, például a félelmet, vagy a megbecsülés hiányát.

Támogasd ezt a személyt a megértés szavaival, és javasold, hogy integrálja magába ezeket a maga elől elrejtett és elnyomott aspektusait a személyiségének. Azok a személyek, akik erősen megítélik önmagukat, általában sok szomorú arcot hordoznak, vagy bevonzanak olyan entitásokat, amelyeknek baleset vagy betegség miatt eltorzult vonásaik lettek, amikor elhagyták testüket, és akik most találtak egy lényt aki hasonlóan gondolkodik magáról, így rátapadnak. Ez az együttérzésen alapuló szimbiotikus kapcsolat nem elítélendő dolog.

3. Furcsa, ronda arcokat látok. Mit jelent ez?

A furcsa arcok általában azokhoz tartoznak, akik mentálisan nem stabilak, nem tudnak fókuszálni, és bármi felkelti az érdeklődésüket, ami úgy tűnik adhat nekik valamit. A ronda arcok esetében meg kell különböztetni azokat a múlt életeket, amikor a szépségnek más formáit fogadta el a társadalom – tehát ami számunkra csúnyának tűnhet, az egy más korban akár maga a megtestesült szépség is lehetett. Azoknál, akik például nagyon félnek attól, hogy meghíznak, kövér arcokat láthatsz. Értsd meg, hogy mivel attól félnek, hogy ez megismétlődik, ezért kapcsolatuk a testükkel problematikus.

4. Honnan tudhatom, hogy az arc, amit látok az egy entitás vagy egy korábbi inkarnációs arc?

Általában látható a hozzájuk tartozó energia. A belső tudásod megengedi, hogy megértsd a nagyobb összefüggéseket. Azok a múltbeli kiegyensúlyozatlan életek, melyeket a személy elutasít, entitásként jelenhetnek meg az aurájában, vagy hasonló entitásokat vonzhatnak a személyhez. Ne a mostani hitrendszereddel határozd meg.

Talán nem árt ennek a témának jobban utána olvasnod. Számomra időre van szükség (néha percekre, órákra, néha akár hónapokra), hogy feldolgozzam mindazt a benyomást, amit kaptam, amikor egy másik személyt a harmadik szememmel néztem.

5. Nincs másik arc, csak ugyanaz kicsit fiatalabban. Mit jelent ez?

Én eddig egyetlenegy olyan személyt láttam a harmadik szememmel, akinek az arca nem változott meg, csak fényesebb és intenzívebb lett a megjelenése a fizikaihoz képest. Amikor megpróbáltam kitalálni, hogy ez mit is jelenthet, azt a jelzést kaptam, hogy ez a személy minden aspektusát integrálta, és teljes, önmegvalósított személyiséggé változott.

6. Nem tudom állatok arcát nézni. Mit tegyek?

Ehhez kis gyakorlás szükségeltetik. Egyszer megpróbáltam a kutyámmal és egy hasonló kutyát láttam benne, de több benyomást nem kaptam. Egyszer megpróbáltam a nyuszinkkal és neki nem volt arca, hanem egy fényes fehér gömbbé alakult… olyan mélyen érintett, hogy nem is tudom szavakkal leírni. Ez minden élőlény isteni mivoltára emlékeztetett.

7. Biztos, hogy amit látok az a személyhez kapcsolódik?

Igen, és hozzád is. A másik ember arca „kulcs-mintájának” a segítségével keresgélsz az összes mintát tartalmazó tárolóban. Minél többet gyakorolsz, annál mélyebben rejlő mintákat láthatsz meg. Minden információt megértés formájában kapsz meg.

Olyan is lehetséges, hogy nem engedélyezett számodra az információ. Érezni vagy akár hallani is fogod a szellemi vezetőidet, akik mindig ott vannak, amikor harmadik szemeddel figyelsz. Minél nyitottabb vagy, annál egyetemesebb információt fogsz kapni. Minél erősebben ragaszkodsz a hitrendszeredhez, annál erősebben korlátozod magad abban, hogy megértsd azokat a dolgokat, amiket észlelsz.

8. A meditációhoz azt ajánlják ne igyunk alkoholt és ne együnk húst. Ez igaz a harmadik szemmel való nézésre is?

Az alkohol befolyásolja a solar plexus csakrát és a torokcsakrát, ahol az alkohol finomenergiájának egy része felszívódik. Hús esetében, főleg, ha nyers húst eszel, az olyan entitásokat vonz oda, akik hasonló halállal haltak meg. Próbáld ki, hogy egy vágóhidat nézel harmadik szemeddel, és tudni fogod mire gondolok. Amikor elkezdesz kinyílni és a csakráidat tudatosan használni, hasznos lehet, ha lecsökkented azon befolyásoló tényezőket, melyek a megfigyeléseidet eltorzíthatják.

9. Kivel oszthatom meg a harmadik szem aktiválásának a technikáját?

Mindenkivel, akiről úgy érzed, hogy nyitott és megérti a jelentését. Akik nem tudják felfogni, azok nem fognak látni. Még annyit mondanék, hogy ne játssz ezzel, hanem a finomrealitás további megértésére használd.

Ezek voltak azok a leggyakoribb kérdések, amikkel találkoztam munkám során, amikor embereknek tanítottam a harmadik szemmel való nézést.

Haladó Állapotok

Tisztánlátás

A harmadik szemmel való látás következő lépése az, amit én tisztánlátásnak nevezek. Tapasztaltam már néhányszor, és már régóta nem olvastam róla semmit. Egyszer hallgattam egy látót, aki látta a szellemi segítőimet és leírta a kinézetüket is, és őszintén megmondom, hogy akkor úgy éreztem nem is látja őket. Kicsit később, amikor tovább gyakoroltam a harmadik szemmel való látást, fényes lényeket láttam, és rájöttem, hogy mégis igaza volt, tényleg olyanok, mint amilyeneknek leírta őket.

Amikor a másik személyre összpontosítasz és az arcról a körvonalai felé figyelsz, elkezdheted meglátni a tompa fehér auráját, s ilyenkor méginkább el kell hagynod a fizikai szemmel való nézést. Egy transz-szerű állapotba kerülsz de teljesen tudatodnál vagy, az agyad teljesen passzív és megfigyelő állapotban van – ez egy tökéletesen békés állapot. Lassan minden körülötte lévő dolog fényleni kezd – nemcsak a személy, hanem a fal és minden ami körülötte van.

Amikor ebben az állapotban maradtam, a látóterem kiszélesült – nem a teljes 360 fokra de körülbelül 240 fokra. A vállam mögött is láttam a fényt és éreztem, hogy szó szerint nem használom a fizikai szemeimet mert nem sztereoszkópikus volt a látásom, hanem egyfajta intenzív látása és érzékelése a szobában lévő energiáknak.

Fénylő, füstszerű, táncoló energiákat fogsz látni, látni fogod a saját aurádat vagy energiameződet, amint elárasztja a látásodat, és minden egyre fényesebb lesz bármiféle mesterséges fény használata nélkül. Lehet, hogy fénylényeket fogsz látni a szobában, vagy  egy emberi alakzatot, mely világos fénnyé alakul, mely téged és a veled levő személyeket segíti.

Testen kívüli élmény

A tisztánlátás állapotának következő lépése amikor a látásod teljes 360 fokra alakul és azt érzed, hogy a fejed közepében vagy (ez a létezésed pontja), és akkor, ha tökéletesen középpontba hoztad magad, teljes tudatoddal elhagyod a tested és úgy érzed méhecske vagy, nagyon kicsi, miközben a szoba nagyon nagy lesz és te mindent 360 fokban látsz.

Charles Goldmann írta a „TKÉ, A Spiritualista Technika” című művében: „…a médium lét egyik formája az amit „utazó telepátiának” neveznek, ez valójában a testen kívüli élmény. Amikor a médium tudatosan elhagyja a testét és ebben az állapotban figyeli meg a környezetét, azt utazó telepátiának nevezzük.”

Őszintén el kell mondanom, hogy mindig nagy félelmet éreztem, amikor elértem ezt az állapotot, és csak egy kicsit mentem ki a fejemből, máris visszacsúsztam a fejem közepébe, de mindig meg tudtam tartani azt az állapotot, amelyben majdnem teljesen 360 fokos szögben láttam. Amint említettem már, ez egy békés állapot, a valóság ilyenkor még inkább felfokozódik és igazibbá, élénkebbé válik.

Aktív Használat

Amit fenn leírtam, mind passzív használat. A harmadik szem használatának több különböző intenzitású, tudatos, aktív használati módja is van.

Vizualizáció

A vizualizációt nagyon sok helyen tanítják, meditációs körökben, a testen kívüli élmény iránt érdeklődők körében, és ma már a modern menedzsment tanításaiban is. A harmadik szemmel manifesztálsz, a szív és gyökércsakra erejével. Amikor vizualizálsz, asztrális és éteri energiákat húzol magadhoz, és egyfajta modellezőként funkcionálsz.

Menedzserek: Aktívan vizualizálnak és a gyökércsakrával földelik magukat ahhoz, hogy fel tudják mérni az üzlet sikerességét és olyan üzletet és céget érjenek el, mely virágzik: „A sikered a te saját kreációd.” Manapság a menedzserek félig tudatos jógik, akik a dolgokat a pénznek nevezett anyagi energiával manifesztálják. A spirituális emberek gyakran elítélik azokat, akik az anyagban vannak elmélyedve, pedig csak arról van szó, hogy ebben tanulják meg az energia kezelését és aztán ennek a használata magával ragadja őket.

Művészek: Ők gyakran többet látnak, és a felső dimenziókat a harmadik szemükkel és a fizikai szemükkel anyagba transzformálják (képpé). Például egy művész által létrehozott nagyon intenzív képnek megvan a fizikai megjelenése, és van egy asztrális aspektusa is, és ha a művész kiegyensúlyozott volt akkor, amikor rajzolta, mi is érezhetjük ezt és mélyen megérinthet bennünket. Az egyiptomi kultúra például nagyon is tudott erről a kapcsolatról, és hieroglifái sokkal többek, mint egyszerű fizikai szimbólumok.

Tudósok/Mérnökök: A tudósok is vizualizálnak, főleg akkor, amikor az elméleti kutatásaikat az ipar rendelkezésére kell bocsátaniuk. A tervkészítés, szimbólumok rajzolása avégett, hogy az emberek felismerjenek egy fizikai dolgot, azon a képességen alapul, hogy a magasabb realitásokat a fizikai valóság korlátai között tudjuk létrehozni.

Mindennek amihez nyúlunk – a főzés, a falfestés, szerződés aláírása, biciklizés vagy autóvezetés – mind-mind van egy asztrális aspektusa is, amely valósabb, mint a fizikai aspektusa. A kettő közötti kapcsolat minden siker titka.

Teljes aktiválás

A harmadik szem teljes aktiválása a kundalini segítségével egy nagy lépés, melyhez egy tanár vagy guru segítsége kell. Nem vagyok igazán a guruság követője, de őszintén el kell mondanom, hogy egy tanult tanár nélkül, vagy anélkül, hogy teljesen tudatosan vissza ne emlékeznénk egy olyan korábbi életünkre, amikor már megkaptuk ezt a tanítást, nem jó megpróbálni.

Amíg a harmadik szem használata valamilyen módon elkülönülten történik, kevesebbet lehet elérni. Például, amint további csakrákat is kinyitunk, hogy a finom realitást érzékeljük, nemcsak képeket fogsz látni, de érzéseket és érzelmeket is, melyek segítenek abban, hogy megértsd ezeket a benyomásokat. Ugyanez vonatkozik az aktív használatra is. Ha tudatosan dolgozol a gyökércsakrával (az inkarnáció teljes elfogadása, teljes földhöz kötöttség), és a szívcsakrával, és a koronacsakrával (az élet magasabb céljainak elfogadása), valóban csodákat fogsz megtapasztalni.

Mindenképpen az összes többi csakra egyensúlya is kell a harmadik szem teljes aktiválásához, amely a kundalini, mely végül a megtestesült lélek igaz megvilágosulásához vezet. Nincs rövidebb útja a magad teljes egyensúlyba hozásának…

fordította: Almási Judit / Ébren álmodók

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

error:
Send this to a friend