Ha sikerrel jár ez az orosz projekt, 2045-re már mesterséges testben élhetjük a mindennapokat

Avatar 2045

Egy igazán nagyszabású terv megvalósítását határozták el orosz kutatók. Az évtizedek alatt véghezvihető munka célja olyan kibernetikus testek létrehozása, amik képesek tárolni elménket és személyiségünket.

A Global Future 2045-re (GF 2045) keresztelt, a hasonló nevű konferencián bemutatott elképzelés elsődleges célja nem a materiális javak felhalmozása; az oroszok egy olyan, az egész világra kiterjedő társadalmi átalakulást szeretnének elérni, melynél a fő cél „egy békés világrend megteremtése, ahol a belső fejlődés mindennél fontosabb”.

Ha megvalósul a terv, 2045-re már mesterséges testben élhetjük mindennapjainkat.

A projekt feje egy médiamágnás, Dmitrij Ickov, aki nyilatkozatában kijelentette, hogy az amerikaiak hadászati célú megoldásával szemben a GF 2045 célja nem az élet kioltása, hanem annak jobbá tétele és meghosszabbítása:

Az én munkámnak eltérő, humanitárius céljai vannak – az alapja a modern technológia, de egyfajta átfedést képez a gépek és az emberiség között, ami végtelen számú lehetőséget rejt magában.

„Már az elkövetkezendő pár évben képesek leszünk arra, hogy jobbá tegyük a rokkantak életét, s egy minőségibb életkörülményt biztosítsunk a számukra. Az én célom, hogy biztosítsam azt, hogy a megoldásunk mindenki számára elérhető és megfizethető legyen – nemcsak az elit és a katonaság számára.”

Dmitrij Ickov

Ickov az első GF konferencián vendégül látta a világ ötven legjobb tudósát: fizikusokat, szociológusokat, antropológusokat, filozófusokat, akikkel együtt dolgoznak ennek a mechanikus utópiának a megvalósításán.

A munkafolyamatban spirituális vezetők is részt vesznek.

Érdekesség, hogy a projekthez maga a dalai láma is áldását adta.

A dalai láma és Dmitrij Ickov

A konferencián megtartott beszédében kifejtette, hogy egy ilyen és ehhez hasonló, progresszív projektek kivitelezése „teljes mértékű felelősséget igényel, s egyéb célja nem lehet, mint mások, mint az emberiség szolgálata.”

A gépiesített evolúció folyamatát három főbb lépésben határozták meg: Az „Avatar A” egy olyan mechanikus test lesz, amit a gazdatest még a ráerősített diódák és elektródák segítségével képes irányítani – ennek a fejlesztése már javában zajlik, a prototípust pedig maga Ickov konferálta fel.A második konstrukciót, az „Avatar B-t” 2025-ig tervezik megalkotni; itt már egy valódi emberi agyat terveznek átültetni egy mechanikus testbe.

A harmadik, kikövetkeztethetően „Avatar C-nek” nevezett szakasz teljesítésére további tíz éve lesz a tudósoknak: itt már nem az organikus szervet, hanem magát az emberi tudatot ültetnék át egy „gépi agyba”.

A munka itt még nem áll meg: az ezt követő években egy globális méretű, teljes társadalmi átalakítás következik, ahol a legfőbb szempont a béke megtartása és a belső világunk fejlesztése lesz. Egy ekkora terv megvalósítása, ez józan paraszti ésszel is belátható, nem két fillér.

Ezzel tisztában vannak az alkotók is, így projektjükhöz örömmel fogadják az adományokat.

-IT café-

Share via
Ha sikerrel jár ez az orosz projekt, 2045-re már mesterséges testben élhetjük a mindennapokat
error:
Send this to a friend