Graham Hancock – Miért vagyunk itt?

Nagyon szerencsésnek tartom magamat. Úgy érzem, áldott vagyok, egy áldott életet élhetek. Hálás vagyok a mindenségnek, hogy megadta nekem az esélyt, hogy ezt az életet élhetem végig.

„Miért vagyunk itt?” Nem tudok tényekkel válaszolni a kérdésre, kizárólag a saját nézetemmel.

Ez a világ, amiben élünk..

..a megtapasztalás színtere.

A tudat egy nem kézzel fogható dolog, de alapvető ereje az univerzumnak, úgy mint a gravitáció vagy az elektromosság. Egy erő, ami mindennek az alapja [más erőkkel együtt].

És úgy gondolom, hogy a tudat egy ponton úgy dönt, hogy fizikai formát ölt, és meglehet energiát fektetett egy olyan igen hosszú folyamatba, mint a Földünk létrejötte – egy négy és fél milliárd év hosszúságú folyamatba, használva az evolúciót.

Én nem vagyok evolúció ellenes, hiszen az Evolúció egy nyilvánvaló folyamat, egy tény, és működik, de nem jelenti azt, hogy ne lenne lélek a folyamatban. Ezt az embereknek tévesen mutatták meg: sokan, mint Richard Dawkins azt mondják: „Bizonyítottam, hogy az Evolúció létezik tehát nincs [magasabb] értelme a létezésnek”. Én nem látom a logikai összefüggést, ami ehhez a következtetéshez vezetne.

Én azt mondanám, hogy a szellemi világ azon része, amely egy megfelelőbb kifejeződést akart, az evolúciót használta fel arra, hogy fizikai lényekben testesüljön meg, amelyekben a tudat kiteljesedhet, kifejezheti magát és tanulhat.

Ezért mondom, hogy ez a világ a megtapasztalás színtere. Azért vagyunk itt, hogy tanuljunk, növekedjünk és fejlődjünk, olyan leckéket tanuljunk, amelyek kizárólag egy fizikai világban tapasztalhatók meg.

Éppen ezért, egy elképesztő lehetőség emberi testbe születni. Az egész bioszféra támogat minket ebben a feladatban. Négy milliárd évnyi fejlődés vezetett minket odáig, hogy képesek legyünk olyan árnyalt különbségeket meglátni, hogy mi jó és mi rossz, mi a sötétség és mi a fény. Döntéseket hozhatunk, amelyek különböző mélységekben befolyásolni fognak minket és a környezetünket.

Ez egy kivételes lehetőség, én azt mondom: ne pazaroljuk el! Megadatott neked az a lehetőség, hogy emberként születhettél erre a Földre.

Pont ezért olyan gonosz a társadalmunk a mai időkben, mert azért létezik, hogy az embereket „kikapcsolja”, hogy minden oldalról bombázza a tudatunkat lényegtelen üzenetekkel – termelésről és fogyasztásról – amelyek soha nem érik el [bármi valós dolog] lényegét.

Meg akarnak győzni minket, hogy nem vagyunk más, mint hús; csak és kizárólag fizikai és kémiai folyamatok véletlenjei, és mint olyanoknak a létezésüknek egyetlen célja van: a lehető legnagyobb mértékben termelni és fogyasztani. És a végén, amikor meghalunk, kész, vége. – Ezt nem vagyok hajlandó egy pillanatra sem elhinni.

Úgy gondolom, egy igen hosszú utazás részesei vagyunk. Többször megtestesültünk már emberi alakban ezen a Földön, számomra a reinkarnáció teljesen valós.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

error:
Send this to a friend