2007-ben a BBC felfedte, hogy az egykori amerikai elnök, George W. Bush nagyapja, Prescott Bush közvetlen részese volt egy olyan üzleti összeesküvésnek, melynek célja nem kevesebb volt, mint megdönteni a regnáló amerikai kormányt, s létrehozni egy fasiszta rezsimet.

Amennyiben kizárólag a mainstream médiából tájékozódsz, elképzelhető, hogy még sosem hallottál erről. A BBC ugyan felhívta rá a figyelmet, de utána még sokáig nem kapott kellő figyelmet ez a kínos történet.

Prescott Bush célja nem egy olyan kormány volt, amely átfogja azokat a konzervatív keresztény értékeket, amiket a fia, George H. W. Bush és unokája, George W. Bush később nyilvánosan támogatott.

Prescott fasiszta kormányt akart — Adolf Hitler mintájára —, hogy felszámolja a válságot. Ez egy egészen más történelemszemlélet, mint amiben a legtöbben felnőttünk — figyelembe véve, hogy George H. W. Bush 1980-1988 között alelnök és 1988-1992 között elnök volt, fia, George W. Bush pedig 2000-2008 között volt az USA elnöke. 1980 és 2008 között húsz évig irányított egy Bush, mint elnök vagy alelnök.

Ne felejtsük el, hogy Németország keresztény nemzet volt Hitler idejében. Mussolini Olaszország fasiszta diktátora volt — és Itália mindig is a Vatikán székhelye és az egykori Római Birodalom otthona volt. A BBC soha nem közölt egy teljes cikket róla, de kitartóan fenntartják az oldalt, amely összekapcsolódik a rádiósműsorral és a szöveggel, ami tartalmazza a műsor adatait. Ezt a szöveget találjuk ezen a meglepő oldalon.

„A Dokumentum [rádióműsor] leleplezi az USA elleni 1933-as puccs részleteit, melynek irányítói jobboldali amerikai üzletemberek voltak. A puccs célja Franklin D. Roosevelt elnök hatalmának megdöntése volt — félmillió háborús veterán segítségével. Az összeesküvők állítólag Amerika leghíresebb családjainak tagjai (a Heinz, Birds Eye, Goodtca, Maxwell HSE tulajdonosai és George W. Bush nagyapja, Prescott), akik úgy gondolták, hogy az országnak Hitler és Mussolini politikáját kell követni a gazdasági válság megoldása érdekében. Mike Thomson azt vizsgálja, miért tudunk ilyen keveset erről a legnagyobb fenyegetésről, mely valaha érte az amerikai demokráciát.”

Nem kérdés, hogy 1933-ban még nem tudták, milyen veszélyes is Hitler, de ne felejtsük, hogy a puccskísérlet nem egy kisebb összezördülés. A titkos szövetség bankárai és üzletemberei támadást indítottak az USA alkotmányos kormánya ellen. Félmillió I. világháborús veteránt akartak felbujtani a kormány ellen, hogy elvégezzék helyettük a piszkos munkát.

Bonyolódik a terv

Egy másik vezető brit napilap, a The Guardian kiderítette, hogy ez a történet egészen biztosan nem ért véget 1933-ban; sőt, még rosszabb lett:

„George W. Bush nagyapja, a néhai szenátor, Prescott Bush volt azoknak a cégeknek az igazgatója és részvényese, amelyek hasznot húztak a náci Németország pénzügyi támogatásából… Figyelemre méltó, hogy Bush-ék kevés, Németországgal kapcsolatos ügylete kapott figyelmet a médiában, részben azért, mert az öt érintő dokumentációkat mindkét Bush elnök titkosította… John Loftus, az egykori amerikai ügyvéd, aki náci háborús bűnösöket perelt be a ’70-es években [mondta,]: „Nem lehet hibáztatni Busht a nagyapja tetteiért és Jack Kennedyt sem azért, amit az apja tett — náci részvényeket vásárolt —, a kérdés inkább az, hogyan lehetett ezt ilyen sikeresen elrejteni fél évszázadig, és hogy miért nincsenek nagyobb következményei a történteknek?”

Pontosan milyen messze ment ez a hazaáruló amerikai részvétel a náci párt támogatásában? Lehet, hogy a náci párt a második világháborúban és előtte a titkos szövetség segítsége nélkül érte el céljait?

John Loftus a The Guardiannak nyilatkozott az amerikai részvétel fontosságáról:

„Ez volt az a mechanizmus, amely Hitlert hatalomra emelte. Ez volt a mechanizmus, amellyel a Harmadik Birodalom újra fegyverekhez jutott. Ez volt az a mechanizmus, amin keresztül a náci profit visszajutott az amerikaiakhoz. Ez volt az a mechanizmus, amellyel a Harmadik Birodalom pénzmosási ügyleteit illető vizsgálatokat elnyomták… Nincs már senki életben az érintettek közül, nem tudjuk felelősségre vonni őket. Mint egykori szövetségi ügyész, bíróság elé vinném Prescott Busht, az apósát (George Walker) és Averill Harrimant, amiért támogatták az ellenséget. Úgy vezették a cégeket, hogy tudták, Németország pénzügyi előnyét támogatják.”

(The Guardian/BBC)

(David Wilcock – Az Univerzum Bibliája)

Kövess minket a Facebookon!

error:
Send this to a friend