Amerikai csillagászok a Puerto Rico szigetén található Arecibo csillagvizsgáló rádióadójával 1974-ben elküldtek a világűrbe egy matematikai formulát.

Ha a kódolt üzenetet megfelelő sorrendbe és egy téglalap alakú képbe rendezik a „címzettek” – a tőlünk huszonötezer fényévre lévő galaxis lakói -, majd csak megfejtik, mit küldtünk, gondolták a tudósok.

Ha ez sikerül, akkor egy bonyolult ábrát kapnak, amely egyszerre ábrázolja az arecibói küldő állomást, az embert és méreteit, több ismert és a mindenségben gyakori elem atomszámát, vegyületek és a DNS képleteit.

arecibo-message

Valakik megkaphatták az üzenetet, mert az visszajött! 2001. augusztus 21-én hajnalban a dél-angliai Chilbolton csillagászati obszervatórium melletti gabonaföldön két „gabonakör” jelent meg. Az idézőjelet az indokolja, hogy körről szó sincs. Az egyik egy négyzet alakú rajzolat, amely egy emberi arcot képez.

A másik egy szabályosan határolt téglalap,

amelyen majdnem pontosan ugyanaz a rajz jelenik meg, amit az emberek huszonnyolc évvel ezelőtt rádiójelek képében elküldtek a világba!

Érdemes összevetni a figurákat. A leginkább egy kockás füzetlapon besatírozott négyzetekkel jelölt ábrához hasonló üzenet mostani mása majdnem pontosan azonos az eredetivel, mégis különbözik tőle.

A földi elemek közé az idegenek betették a szilíciumot, jelezve, náluk a szerves élet abból épül fel. Kissé más a DNS-mintájuk, kisebb a termetük, de a létszámuk sokkal több, mint az emberiségé. Ők egy naprendszer harmadik, negyedik és ötödik bolygóján élnek, közli az üzenet.

A gabonamező a csillagászati obszervatórium mellett van, elkerítve. A jeleket a földről nemhogy értékelni, igazán látni sem lehet. Csak madártávlatból, alacsonyan szálló repülőből bontakoznak ki igazán. Lélegzetelállítóak a róluk készült fényképek és videofilmek. Ilyen bonyolult szögletes ábrát ember aligha tud készíteni.

Mert hiszen a „szkeptikusok” ilyesmiket szoktak mesélni a gabonakörökről általában.

Persze ha vennék maguknak a fáradtságot, és megnéznék az utóbbi években keletkezett „körök” bonyolult ábráit, kénytelenek lennének belátni, hogy ezeket ember nem készítheti el.

Mellesleg a hivatalos tudomány sem viszonyult jobban a Chilbolton mellett feltűnt üzenethez. A megkérdezett kutatók vagy nem nyilvánítottak véleményt, vagy azt mondták: annak idején az emberiség ezt a jelzést egy huszonötezer fényévre lévő galaxis felé irányította.

Akkor tehát majd csak oda-vissza repülve ötvenezer év múlva, nem hamarabb, mint 51974-ben (!) jöhet válasz!

Ez az értelmetlen „érv” nem győz meg senkit.

Vagy sokkal közelebb a Földhöz is található idegen civilizáció, vagy a mi 1974-es üzenetünket az idegenek közelebb keringő szondái vették, és csak maguk ismerte, de jóval gyorsabb módon hazaküldték.

Majd az onnan érkező választ egy szintén csak általuk ismert, de bizonyíthatóan többször is ufók által létrehozott „gabonakör” révén mintegy lerajzolták a Föld felszínének egyik darabjára.

Akárhogyan is történt, az üzenet visszajött…

Nemere István

Kövess minket a Facebookon!

error:
Send this to a friend