Fény derült az Egyesült Királyság legelső UFO-észlelésére

Napvilágra került az Egyesült Királyság legelső „X-aktája”, egy UFO-észlelés, melyet Cromwell Mortimer orvos jegyzett fel még 1742-ben.

Az Egyesült Királyság területén gyakoriak az azonosítatlan tárgyakhoz kapcsolódó bejelentések, ám mint az a napokban kiderült, ezek közel sem annyira újkeletűek, mint gondolnánk.

Fény derült ugyanis az Egyesült Királyság legelső – feljegyezett – UFO-észlelésére, mely Cromwell Mortimer orvos nevéhez fűződik, aki 1742-decemberében épp munkából tartott hazafelé, a londoni Westminsterbe, amikor egy fénygömböt pillantott meg az égen.

Mortimer feljegyezte a jelenség részleteit, s azokat 1746-ban a Philosophical Transactions XLIII. kötetében publikálta először.

„1742 december 16-án, csütörtökön 20:40-kor hazafelé tartottam a Royal Society-ből (Királyi Természettudományos Társaság) Westminsterbe. A St James Parkban egy nagyobb felvonuláson haladtam keresztül, amikor délnyugati irányban megpillantottam egy fényes pontot, melyről először úgy hittem, egy égitest.” – írja Mortimer.

„Aztán láttam, amint egyre magasabbra emelkedik és hullámzó mozgással elindult a házak felett.”

Az orvos szerint az objektum London Bloomsbury kerülete felé haladt, átrepülve a Queen’s Square felett, majd a mellette levő csatorna felé vette az irányt. Ezután Mortimer szem elől tévesztette a tárgyat.

„A mozgása olyan lassú volt, hogy több mint fél percig figyelhettem, így elég időm volt arra, hogy alaposan szemügyre vegyem a megjelenését. A fejrészhez egy hosszabb farok csatlakozott. Áttetszőnek tűnt, s az aljából, illetve az oldalából lángnyelvek csaptak ki.” – emlékszik vissza a férfi.

Steve Mera brit UFO-szakértő elmondta:

„A maga nemében az első UFO-észlelésnek tekinthető Mortimer megfigyelése. Az esetnek akkoriban több szemtanúja is volt, akik az erkélyről figyelték a jelenséget. Bár három évszád telt el azóta, nem kerültünk közelebb a rejtély megfejtéséhez.”

– Daily Star –

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

error:
Send this to a friend