A fantomkutyák legendája

Az állatvilág kísértet formában feltűnő képviselői közül a kutyák a leggyakoribbak.

Nevezik őket vérebnek, a Sátán kutyájának, vagy pokolkopónak. Ezek az ebek nemcsak a legendák világában, hanem a szépirodalomban is feltűnnek:jó példa erre többek között Conan Doyle Sherlock Holmesról szóló regénye, A sátán kutyája, amelynek négylábú főszereplője Kelet-Anglia Fekete kutyája – függetlenül attól, hogy a regény cselekménye Nyugat-Angliában játszódik.

A fantomkutyákról szóló regék gyökerei hosszú évszázadokra nyúlnak vissza, és nincsen olyan eldugott angol település, ahol ne borzongatnák az ott élők idegeit.

Az egyik történet az 1924-ben elhunyt zeneszerzőhöz, Lionel Moncktonhoz köthető. Monckton egyik barátja, Donald Calthrop a klubban beszélgetett baráti körben, amikor hirtelen rátört az érzés, hogy kedves ismerősével nincs minden rendben.

Hirtelen fekete kutyát vett észre a szoba sarkában. Hitetlen beszélgetőtársai azonban túlságosan élénk képzeletére fogták a jelenést.

Néhány órával később érkezett a hír, hogy Monckton elhuny…a jelek szerint pontosan abban a pillanatban, amikor Calthrop megpillantotta a fekete kutyát.

Ennél sokkal rémisztőbb kísértetjárás zajlott le Suffolk grófságban fekvő Bungay városában 1577. augusztus 4-én. A település zivatar elől menedéket kereső lakóinak többsége a Szent Mária-templomban gyűlt össze.

A villámok fényében hirtelen hatalmas fekete kutya tűnt fel. Mindannyian látták a templomba belépő, majd a padsorok között végigügető kísérteties teremtményt, majd két, isteni kegyelemért fohászkodó, térdre zuhanó városlakó annyira megijedt, hogy félelmében szörnyethalt.

Harmadik társuk pedig élete végéig magán hordta a támadás nyomait eltorzult, gyógyulni képtelen testén. A templomtorony összedőlt, és a tetőt átszakítva a szerencsétlen emberekre zuhant. A templom északi ajtaján mind a mai napig láthatók a teremtmény tüzes leheletének nyomai.

Szemük előtt nem más, mint a vérfagyasztó, vérszomjas Fekete Shuck jelent meg. A kelet-angliai tájat a viking idők óta rettegésben tartó sátáni véreb egyes beszámolók szerint ló nagyságú, gonosz vörös vagy zöld szemű, óriási kutya volt.

szellem

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

error:
Send this to a friend