A fantomkutyák legendája

Az állatvilág kísértet formában feltűnő képviselői közül a kutyák a leggyakoribbak.

Nevezik őket vérebnek, a Sátán kutyájának, vagy pokolkopónak. Ezek az ebek nemcsak a legendák világában, hanem a szépirodalomban is feltűnnek:jó példa erre többek között Conan Doyle Sherlock Holmesról szóló regénye, A sátán kutyája, amelynek négylábú főszereplője Kelet-Anglia Fekete kutyája – függetlenül attól, hogy a regény cselekménye Nyugat-Angliában játszódik.

A fantomkutyákról szóló regék gyökerei hosszú évszázadokra nyúlnak vissza, és nincsen olyan eldugott angol település, ahol ne borzongatnák az ott élők idegeit.

Az egyik történet az 1924-ben elhunyt zeneszerzőhöz, Lionel Moncktonhoz köthető. Monckton egyik barátja, Donald Calthrop a klubban beszélgetett baráti körben, amikor hirtelen rátört az érzés, hogy kedves ismerősével nincs minden rendben.

Hirtelen fekete kutyát vett észre a szoba sarkában. Hitetlen beszélgetőtársai azonban túlságosan élénk képzeletére fogták a jelenést.

Néhány órával később érkezett a hír, hogy Monckton elhuny…a jelek szerint pontosan abban a pillanatban, amikor Calthrop megpillantotta a fekete kutyát.

Ennél sokkal rémisztőbb kísértetjárás zajlott le Suffolk grófságban fekvő Bungay városában 1577. augusztus 4-én. A település zivatar elől menedéket kereső lakóinak többsége a Szent Mária-templomban gyűlt össze.

A villámok fényében hirtelen hatalmas fekete kutya tűnt fel. Mindannyian látták a templomba belépő, majd a padsorok között végigügető kísérteties teremtményt, majd két, isteni kegyelemért fohászkodó, térdre zuhanó városlakó annyira megijedt, hogy félelmében szörnyethalt.

Harmadik társuk pedig élete végéig magán hordta a támadás nyomait eltorzult, gyógyulni képtelen testén. A templomtorony összedőlt, és a tetőt átszakítva a szerencsétlen emberekre zuhant. A templom északi ajtaján mind a mai napig láthatók a teremtmény tüzes leheletének nyomai.

Szemük előtt nem más, mint a vérfagyasztó, vérszomjas Fekete Shuck jelent meg. A kelet-angliai tájat a viking idők óta rettegésben tartó sátáni véreb egyes beszámolók szerint ló nagyságú, gonosz vörös vagy zöld szemű, óriási kutya volt.

Legújabb cikkek

Ezek is érdekelhetnek

Az elefánttemetők rejtélye

Az elefánttemetők rejtélye

Egy legenda szerint az afrikai elefántok, amikor a halálukat már közeledni érzik, egy elhagyatott helyre vándorolnak, hogy ott…

A Betz gömb rejtélye

A Betz gömb rejtélye

Ferde felületen legurul… aztán elkezd felfelé haladni és megáll a kiindulópontban. Apró gömb alakú képződmények vannak a belsejében,…

error:
Share via
Copy link