„Ez egy olyan eset, amit még Kojak sem tudott kideríteni.” – Telly Savalast egy szellem segítette ki a bajban?

A színpad és a mozi csillagai közül sokan állítják, hogy láttak már szellemeket, de kevesen szereztek olyan rejtélyes tapasztalatokat, mint Telly Savalas (1922. január 21. – 1994. január 22.)

A színész – akiről a legtöbbünknek a nyalóka-imádó Kojak hadnyagy ugrik be – 1954-ben egy nyári napon a hajnali órákban hazafelé tartott egyik barátja Long Island-i házából.

Telly Savalas a legendás Kojak hadnagy szerepében

Amikor a műszerfalra pillantott, 3 óra volt, és az üzemanyag-kijeiző szerint kifogyott a benzinje. Szerencséje volt. A sötétben egy éjjel is nyitva tartó kávéház sárga fényei villogtak. Leállította az autót, és bement egy kávéra. Megkérdezte, hol van a legközelebbi benzinkút, s azt a felvilágosítási kapta, hogy a presszó mögött elterülő erdőben vezető úton eljuthat a főútvonalra, ahol talál benzinkutat.

Savalas így emlékezett vissza a történtekre:

„Már éppen indulni akartam, amikor valaki magas hangon megkérdezte, hogy elvigyen-e. Megfordultam és egy fickót láttam egy fekete Cadillacben. Megköszöntem neki, beszálltam és elmentünk a főútra.”

„A benzinkútnál nagyon zavarba jöttem, mert nem találtam a pénztárcámat, bizonyára kiesett valahol a zsebemből. A férfi szerencsére kölcsönadott egy dollárt. Ragaszkodtam hozzá, hogy visszadjam neki, a pénzt, ezért felirattam vele a nevét és a címét egy papirdarabra. Harry Agannisnek hívták.”

Másnap Savalas kikereste a segítőkész férfi telefonszámát, majd tárcsázott. Egy nő vette fel a kagylót, aki elmondta a színésznek, hogy Harry Agannis a férje volt, és nem beszélhet vele, Harry ugyanis három éve meghalt, miután főbe lőtte magát.

Savalas először nagyon megdöbbent, majd arra a következtetésre jutott, hogy valami tévedésről van szó. De a történteket sehogy sem tudta kiverni a fejéből. Végül meglátogatta a nőt, és magával vitte a papírdarabot is, amelyre az idegen felírta a nevét és a címét.

Savalas így mesélte el a találkozást:

„Amikor megmutattam az asszonynak a papírt, szemmel láthatóan mélyen felkavarta a dolog. Azt mondta, hogy ez kétségkívül az ő férjének a kézirása. Lefestettem neki, hogy milyen ruhát viselt a férfi, mire ő azt válaszolta, hogy Harry Agannist abban a ruhában temették el.”

A híres színész és az özvegy csak ült, és hosszú ideig bámult egymásra. Alig merték bevallani maguknak, hogy mit is jelentenek-a történtek, Lehet, hogy Telly Savalast egy szellem segítette ki a bajban?

A színész erre Így válaszolt:

„Ez egy olyan eset, amit még Kojak sem tudott kideríteni. Kétlem, hogy valaha is képes leszek megmagyarázni a történteket.”

szellem

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

error: